Månedsmagasinet på Costa del Sol
Vi har mye mer enn sol, sjø og strender!

Vi har mye mer enn sol, sjø og strender!

Begynner barna å bli lei glovarme og endeløse dager på stranda? Kanskje er dere solbrent eller bare ønsker litt avveksling? Her på Costa del Sol finnes mange attraksjoner som passer for både barn og voksne. Det Norske Magasinets store sommerguide gir deg oversikten!

Livsfarlige krokodiller, skumle tigre, delfiner og sjøløver? Eller kanskje vil dere høyt til værs i en gondolheis, teste ut badeland med utfordrende vanntunneler eller dra på tivoli?

Sjøløver og delfiner
Alle elsker delfiner, og i Selwo Marina i Benalmádena elsker delfinene også sitt publikum. Unge og gamle gisper i skrekkblandet fryd når delfinene plutselig bryter vannflaten og hopper flere meter til værs.
Men her finner du mer, blant annet sjøløven Bruno som gjerne blir med på et bilde sammen med gullungen. Ellers rommer marinaen både slanger, pingviner, papegøyer og livsfarlig Piraja-fisk.


I Krokodilleparken i Torremolinos kan du oppleve 300 skumle krokodiller. Foto: Arne Bjørndal

300 krokodiller
– Se, sier dyrepasseren og pirker borti kroppen på den store krokodillen. Dyret åpner kjeften på vidt gap og glefser uhyggelig. En skrekkblandet fryd sprer seg blant publikum. Her i Krokodilleparken finnes flere enn 300 krokodiller. Den største veier over 600 kg. Om du vil, kan du også få holde en krokodilleunge. For anledningen er kjeften godt tapet. Krokodilleparken ligger rett utenfor Torremolinos sentrum.

Solkystens største badeland
Nesten vegg i vegg med krokodillene ligger Aquapark, det største badelandet på Costa del Sol. Her finnes et stort utvalg vannsklier, kjempelange rør og vannsklier – til sammen 17 attraksjoner – noe for de fleste aldre. I tillegg kan du svømme sammen med en ekte og tam sel!
Men vannparker finnes det flere av på Solkysten, blant annet i byen Vélez-Málaga og i Mijas kommune.

Octopus-mania
I Akvariet SeaLife nede ved havna i Benalmádena finner du blekkspruten Iker som jevnlig blir brukt av spanske medier til å tippe resultatene i viktige fotballkamper. Riktignok bommet Iker stygt da den ble spurt om hvem som ville vinne årets Champions League-finale. Blekkspruten holdt på Manchester United…
Men bortsett fra det er Iker like glad og boltrer seg i vannet sammen med alt fra små sjøhester, maneter, stjernefisker til skilpadder og haier.


I Tivoli World i Benalmádena finnes 44 ulike attraksjoner, blant annet det tradisjonelle pariserhjulet. Foto: José Hidalgo

Tivoli World
Lenger oppe i åssiden i Benalmádena ligger Tivoli World som byr på pariserhjul, berg- og dalbaner og karuseller både for store og små. Til sammen 44 attraksjoner.
For de minste (over 1,10 m) finnes det 10 attraksjoner. Stedet er ideelt på kveldstid når sola er på vei ned og den verste varmen har gitt seg. På området finner du både restauranter, pizzeria og self-service. I tillegg byr Tivoli ofte på underholdning fra egen scene.

Opp i høyden
Rett over gata for tivoli ligger neste attraksjon, gondolheisen som fører deg 800 meter til værs. Her oppe på Monte Calamarro finner du Solkystens beste panoramautsikt, og på klare dager er det mulig å se helt til Gibraltar og Marokko. I tillegg finnes det tamme falker som er trent opp til jakt, en eldgammel tradisjon som nå er vernet av Unesco som del av verdensarven.

Ulv, ulv
I byen Antequera nord for Málaga, finner du Solkystens egen ulvepark. Her kan du delta på guidede ulveturer, egne nattarrangementer med innlagt ulvehyl, hesteriding og dyrehage med de mest populære kjæledyrene.


I Bioparc i Fuengirola finnes tigre og andre farlige dyr. Foto: Jose Hidalgo

Dyrehager
Helt i sørvest, i Estepona, ligger jungelparken Selwo Aventura som rommer mer enn 2.000 dyr, fra elefanter, bjørner, tigre, giraffer og kameler til den utrydningstruede iberiske gaupen. Her kan du dra på safari og prøve deg som eventyrer med pil og bue.
Nok en zoologisk hage finnes i Fuengirola; Bioparc. I denne tropiske hagen beveger dyrene seg i et mer naturlig miljø enn i mange andre dyrehager. I juli og august holder parken oppe til midnatt og byr på spesiell nattarrangementer.
På ”El Refugio del Burrito” kan du ri og ellers nyte et måltid i selskap med 70 esler.

Litt tøffere?
Flere steder kan du også leie spesielle ”buggy´er” (små firehjulstrekker) og kjøre ut i de ulike skogene og nasjonalparkene. Det kan leie en buggy i Marbella eller bli med på organiserte utflukter med jeep til den historiske byen Ronda.
Er du fortsatt sulten på opplevelser, så tilbyr de fleste havnene og badestrendene langs Solkysten tilbud på båtturer for å se på både hval og delfiner, scuba-diving, ekstreme powerbåter, paragliding på sjøen og havfisketurer.

Mer om attraksjonene
• Selwo Marina (Benalmádena): www.selwomarina.es (spansk) – åpent i toppsesongen fra kl. 10:00 til midnatt.
• Krokodilleparken (Torremolinos): www.crocodile-park.com (spansk og engelsk) – åpningstider i sommersesongen: kl. 10:00 til 19:00 i sommersesongen (til og med september)
• Agualand (Torremolinos): www.aqualand.es/torremolinos (spansk og engelsk) – åpent kl. 10:00 til 19:00 (juli og august)
• Sea Life Benalmádena: www.sealife.es (spansk og engelsk) – åpent juli og august kl. 10:00 til midnatt.
• Tivoli World (Benalmádena): www.tivoli.es (spansk og engelsk) – åpent: Fram til og med 31. juli åpent kl. 17:00 til 01:00. August: kl. 18:00 til 02:00.
• Gondolheisen Teleférico (Benalmádena): www.telefericobenalmadena.com (spansk og engelsk) – juli og august kl. 11:00 – 24:00.
• Ulveparken Lobo Park (Antequera): www.lobopark.com (spansk, engelsk, tysk) – åpent alle dager kl. 10:00 – 18:00.
• Selwo Aventura (Estepona): www.selwo.com (spansk og engelsk) – åpent hele juli og august: kl. 10:00 – 20:00.
• Bioparc (Fuengirola): www.bioparcfuengirola.es (spansk og engelsk) – åpent juli og august kl. 10:00 – 24:00
• El Refugio del Burrito(gratis bondegård med esler – 50 min. kjøring nord for Málaga): www.elrefugiodelburrito.com (spansk og engelsk): kl. 11:00 – 19:00
• Buggy-safari (Marbella): www.buggysafarimarbella.com (spansk og engelsk)
• Safari: www.adventure-spain.com (engelsk)

Andre attraksjoner:
• De verdensberømte grottene i Nerja – www.cuevadenerja.es (spansk)
• Fisketurer/hval- og delfinsafari (Puerto Banús, Marbella) – www.lunapesca.com (spansk og engelsk)
• Delfinsafari (Benalmádena) – www.costasolcruceros.com (spansk og engelsk)
• Sommerfuglpark (Benalmádena) – www.mariposariodebenalmadena.com (spansk og engelsk)
• Andalusisk heste- og rideshow hver torsdag (Mijas Costa): www.elcartujano.com (spansk, tysk og engelsk)

Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.