Månedsmagasinet på Costa del Sol

Forleden dag sto jeg foran speilet. Selv om jeg trakk inn magen og dro skulderbladene bakover, kunne jeg lett se at det var ganske mye som trengte en liten og kjærlig oppstramming før jeg liker å vise meg i lett sommertøy.
Jeg kom til å le høyt og voldsomt da jeg plutselig husket at jeg hadde stått slik hvert år når sommermånedene nærmet seg, helt siden jeg var 13 år med den første sommerforelskelsen i hjertet. Nå sto jeg her som 68-åring og hadde nøyaktig de samme forfengelige ønskene om å ta meg best mulig ut i sommertøyet. Jeg er sikker på at vi hver vår er millioner av kvinner verden over som gjør vårt beste for å bli flotte til badesesongen ved stranden eller poolen, eller byturen i det lette, luftige og avslørende sommertøyet.
Det forteller meg at uansett alder, fortsatt vi å være Kvinner med stor K, og det er jo i grunnen ganske deilig å merke livets brusen og fortsatt ønske å være tiltrekkende og lekre, uansett hvor vi er på livets alderstrinn. Seksualiteten stortrives når været er deilig og nettene er lune. Synes du at partneren din har blitt litt partner er blitt litt sløv, så dryss litt maca i yoghurten hans og ta selv et dryss med ginseng fra Peru som både brukes til elskovsfremme og for å bedre fertiliteten og det generelle velværet.
Er du kommet i den alderen da tørre slimhinner er et problem, selv om lysten til sex er til stede, kan oljen fra Havtorn, også kalt omega-7, gjøre underverker. Den hjelper alle steder i kroppen hvor det er tørre slimhinner.
Jeg tror ikke helt at menn blir grepet av den samme vårfornemmelsen som kvinner, derfor har jeg først og fremst skrevet denne artikkelen til kvinner, men dere menn er selvfølgelig svært velkomne til å lese over skuldrene på kvinnene deres.

Slank i en fart
Hvis du står foran speilet og det, sammen med vekten, forteller deg at du vil trives litt bedre hvis du mistet et par kilogram, så kan det saktens oppnås ved en iherdig innsats i en kombinasjon med mer bevegelse og med selvdisiplin velge riktig mat.
Er det bare snakk om et par kilogram, kan det være en lett og rask snarvei med en Nupokur. Nupo finnes i mange varianter, både som pulverkurer i mange forskjellige smaksvarianter, velsmakende supper, proteinbarrer, drikke m.m. De er slik sammensatt at de ivaretar kroppens behov for både vitaminer/mineraler og proteiner.
Du kan selvfølgelig også velge et bra proteintilskudd, f.eks. Hamp Protein Compleks. Det er ganske velsmakende med en litt nøtteaktig smak og er helt og holdent et naturlig produkt som verken inneholder tilsetningsstoffer, kunstig smak eller konservering. Du kan f.eks. putte proteinet i en juice, melk eller i din smoothie. Baker du ditt eget brød, kan du f.eks. bruke 75 % av melet og la de resterende 25 % utgjøre proteinkomplekset. Det er mange andre proteinpulver, f.eks. DoublePro, soyaprotein, Whey Protein, m.fl. Får du bra med protein, føler du deg også mett i lenger tid. Dessuten aktiverer proteinet en liten mengde brune fettceller i kroppen som har den spesielle egenskapen at de ikke lagrer energi, men brenner det av.
Føler du også at en rask detox-kur vil gjøre deg godt, finnes det også en masse gode muligheter, enten i flytende form eller som tabletter.
I flytende form finnes Metodren Detox som er en sammensetning av ca. 10 forskjellige avgiftende urter. De fås i forskjellige smaksvarianter, f.eks. eple, mango osv. Grunnen til at jeg er så begeistret for dem, er at urtene er sammensatt i en svært balansert form slik at de både avgifter lever, nyrer, tarmsystem, osv. En flekker til tre uker. Du blander 11 ml. av urtekonsentrasjonen med 1½ l. vann som drikkes i løpet av dagen. Drikken er velsmakende.
I pilleform kan du evt. velge mellom TetraCleanse eller f.eks Biodrain.
Av vitaminer kan du kanskje velge Spirulina som både finnes i tablettform, kapsler og pulverform. Som pulver kan du blande den med yoghurt, blende den med frukt, m.m. Mange som gjerne vil slanke seg, er fornøyd med Spirulina fordi den er god til å fjerne sultfølelsen dersom den inntas ca. ½ time før det egentlige måltidet. Spirulina er 100 % naturlig, og inneholder en masse proteiner, ikke kolesterol, den er rik på jern, antioksidanter, vitaminer og mineraler, rik på klorofyll og essensielle fettsyrer.

Søtt, deilig og avhengighetsskapende
En stor fellesnevner for oss kvinner er vårt behov for noe søtt. Det mest urettferdige er at vi også lettere legger på oss enn menn. Vi kan være standhaftige og ikke røre søtt hele dagen, men på slutten av ettermiddagen svikter karakterstyrken, og vi kaster oss over det søte. Når du nå vet det, og gjennom årene forgjeves har kjempet mot trangen til noe søtt, kan du likegodt se det i øynene og si til deg selv at slik er det nå engang og så sørge for å få det beste ut av det og håndtere det på den sunneste måten. Hvis du spiser svært raffinert mat og mange raske kullhydrater, slikkeri, sukker, brus, alkohol, pasta, hvitt brød, m.m., skjer det en overproduksjon av insulin som gjør at blodsukkeret faller alt for raskt, og så vil kroppen ha det opp igjen – og dermed stapper du i deg mer slikkerier, brød, osv., og slik sluttes sirkelen. På lengre sikt får du en økt risiko for å få sukkersyke.
Når du vet at tidspunktet for godteri nærmer seg om ettermiddagen, så vær forberedt og ta evt. noe sunt godteri i form av nøtter, kjerner og frø. De inneholder en masse gode fettstoffer sammen med mineraler og proteiner. Du kan også med god samvittighet nyte litt mørk sjokolade, 70 % eller mer. Det inneholder en mengde gode stoffer som setter ned blodtrykket og inneholder magnesium og antioksidanter.
Krom er svært viktig i denne sammenhengen. Krom regulerer både for høyt og for lavt blodsukker. Mange kostholdseksperter mener at de fleste ikke får i seg nok krom. En amerikansk forsker Richard C. Anderson sier at alle mennesker behøver 200 mcg krom daglig for å forebygge sukkersyke. Noen anbefaler til og med opp i høyere doser.

Sunn hud og vakkert hår
Huden er vårt største organ, og det er særlig om sommeren vi skjenker den særlig oppmerksomhet, fordi tøyet ikke lenger dekker så store områder av kroppen vår. Vi ønsker oss en strålende, elastisk og sunn hud med en deilig kulør.
Til daglig hudpleie har Pharma Nord akkurat lansert en ny, revitaliserende Q10 dagkrem som jeg prøvd meg fram med. Den er uten parabener og med en masse styrkende ingredienser som Q 10, jojobaolje, pycgnogenol, m.m. Den er rimelig prisvennlig slik at man kan tillate seg å bruke av den uten at det går utover økonomien.
Serien Derma har beskyttelseskremer i alle faktorer både til kropp og ansikt. Det deilige med Dermaserien er at produktene er rene og prisvennlige. Har du blitt skjoldete av solen, så bruk en Aloe Vera Gel. Det både lindrer og heler solskadet hud.
Imedeen Tan Optimizer er min personlige redningsplanke om sommeren. Normalt har jeg vansker med å tåle sol og blir aldri brun, men det har endret seg ganske veldig etter at jeg oppdaget middelet. Jeg blir ikke lenger så lett rød og får til og med en vakrere, lysebrun farge. Jeg starter med å ta den ca. 1 måned før jeg skal ut i solen. Imedeen Tan Optimizer stimulerer produksjonen av melanin som er hudens eget beskyttelses- og bruningspigment. Middelet er fylt med planteekstrakter og vitaminer som forbereder huden innefra til solen og som også hjelper til med å beskytte mot solens skadelige UV-stråler.
Lider du av uønsket hårvekst, er det nå mulighet for en permanent hårfjerning fra firmaet Arcon som står bak en ny naturkrem uten parabener eller kjemikalier. Produktet heter HårStopp og finnes i to varianter, en til kroppen og en til ansiktet.
Sørg for å få nok essensielle fettsyrer. Epa-Gla+ inneholder omega-3-6-9. Omega-6 hjelper særlig til med å forbedre hudens barrierefunksjon og motvirker kløe.
Angående den daglige kroppspleie, så vær oppmerksom på den gode kokosoljen. Den kan nemlig ikke bare brukes i matlagingen, men er også skikkelig lekker til å smøre på kroppen. Den trenger lett igjennom huden og styrker det underliggende bindevevet. Dermed hjelper den til med å øke hudens smidighet, fasthet og bløthet.
Mister du hår eller bare synes at håret ditt skal bli litt sunnere, finnes det mange gode produkter. I tillegg til gode, naturlige sjampoer kan du styrke håret innefra f.eks. med Hair Nutrients, Priorin eller Arcon. Det er produkter med urter og vitaminer som er sammensatt med tanke på hårets sunnhet og vekst.

Lekker du?
Svært mange kvinner har problemer med at lekker. Selv i år 2011 er det et problem vi ofte ikke har lyst til å snakke om, og da slet ikke med legen. Kvinner vil gjerne ikke bli med på stranden fordi de ikke kan ikke gå med tynne truser eller bruke g-streng, de mister lysten til å mosjonere, vil ikke danse, passer på ikke å le, hoste, osv., osv. Ofte har de også en tilbøyelighet til å isolere seg. Lidelsen kalles inkontinens og kan ramme alle aldersgrupper. Mange overvektige kvinner lider av inkontinens, slik at i tillegg til å plages med overvekt, blir man også plaget av inkontinens, og så lurer depresjonen rett rundt hjørnet. Mange kan hjelpes ved å legge om kosten og gjøre knipeøvelser til en del av hverdagen, få evt. hjelp av en dyktig fysioterapeut. Inkontinens kan også skyldes østrogenmangel og så kan det ha en virkelig god effekt med lokal østrogenbehandling. Det finnes også et kosttilskudd som heter InControl som kan være til stor hjelp. Middelet inneholder gresskarfrø og tørkede tranebær.
Mange med inkontinens drikker alt for lite vann bare med det resultatet at blæren rommer mindre og mindre. På den måten blir problemet verre, så husk – særlig om sommeren – å drikke godt med vann 1½ – 2 l daglig.
Det må også nevnes at inkontinens kan være en bivirkning ved forskjellige former for medisin, f.eks. vanndrivende medisin og hjertemedisin.

Av Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.