Månedsmagasinet på Costa del Sol

Fia hilser sommeren velkommen
For drøyt et år siden slo Fia Ensgård opp dørene til klesforretningen ”Lingon & Blåbär” i La Campana, Nueva Andalucía. Da bestod sortimentet av klær først og fremst fra det svenske klesmerket Lingon & Blåbär. Nå et år senere har butikken byttet navn til ”Fia i backen”, noe som i mars ble feiret med cava, mye folk og sjenerøse tilbud.
Nå er også sortimentet økt med flere kjente klesmerker, blant annet BalDino og Matisse. Alle klær i butikken har svensk design og Fia er nøye med at det blant tilbudene skal finnes klær som garanterer minimal bruk av kjemikalier under produksjonen som ved for eksempel farging av klærne. Klærne fra Lingon & Blåbär er til og med sertifiserte med Oeko-Tex ® Standard 100.
Vårens store nyhet er barnekolleksjonen fra den kjente svenske profilen Lasse Åberg , Lasse Åberg Collection, fra barneklærleverandøren Liberix. Klærne er framstilt av økologisk bomull som dyrkes uten kjemiske midler og kunstgjødsel og som bare vannes med grunnvann. Også disse klærne følger Oeko-Tex standarden.

 


Den siste ville, hvite tiger ble drept i 1958 i India. Siden er de ikke sett utenfor fangenskap.

Hvite tigre har kommet til Fuengirolas zoologiske hage
Den zoologiske hagen i Fuengirola har fått et nytt eksotisk innslag – to hvite tigre.
Du har nå en unik sjanse til å se disse fantastiske dyrene i zoologisk hage der dyrene lever i semifrihet.
Målet er også å få de utryddelsestruede dyrene til å formere seg. De besøkende gjøres oppmerksomme på at tigrene er truet i sine naturlige omgivelser, og om den overhengende risikoen for at de blir utryddet. Dermed økes også kjennskapet til dyrene og interessen for å støtte fond som arbeider for å bevare de hvite tigrene.
I dag er det bare sju prosent tilbake av tigrenes opprinnelige revir eller levesteder. Så selv om de yngler i fangenskap, er det vanskelig å finne steder hvor man senere kan sette dem ut i det fri. Det finnes ikke noe naturlig miljø for dem å bo i.
Hver time utryddes et område av regnskogen som tilsvarer 300 fotballbaner på øya Sumatra i Indonesia, og tigrene får vansker med å finne føde fordi menneskene jager deres byttedyr, og tigrene fanges dessuten i feller beregnet på hjort og villsvin.
I Asia og Sibir fortsetter den illegale jakten på tigrene, selv om de vakre dyrene er fredet over hele verden. I Kina har man nå forbudt tigerekstrakt i medisin, men på det svarte markedet kan man fortsatt få et tigerskjellet til 1.700 dollars per kg.
Den siste ville, hvite tigeren ble drept i India i 1958, og siden har de ikke blitt sett utenfor fangenskap.
Den hvite tigeren er ikke en selvstendig art, men en underart av den utrolig sjeldne bengalske tigeren. Alle dens underarter er utrydningstruede. Tigrene er gode til å tilpasse seg forskjellige klima, fra de frosne sibirske skogene til den tette, varme regnskogen på Sumatra. Den bengalske tigeren er kanskje den beste til å tilpasse seg, fordi den både lever i de kalde nåleskogene høyt i Himalaya og i de tørre skogområdene i det nordvestlige India.
Fuengirolas zoologiske hage som i fjor skiftet navn til Bioparc, har i alt 198 dyrearter som representerer jungelen i Asia og Afrika. Blant disse er nå også de sjeldne, hvite tigrene og andre eksotiske arter som er et både spennende, gledelig og lærerikt bekjennskap.
Les mer om tigrene, åpningstider m.v. på www.bioparcfuengirola.es

 

I tillegg til syersker, møbelpolstrer og markisemontør, har Henrik siden 1997 hatt Mari Carmen som ansatt i Cortidea.

Gjør boligen sommerklar
– Solavskjermning er noe av det det er størst etterspørsel akkurat nå, sier Henrik Stæhr Jørgensen som på det 16. året driver Cortidea i Centro Idea, Mijas.
– De fleste skandinaver bryr seg ikke om å stenge sola helt ute med de utvendige plastpersiennene som mange spanske hus er utstyrt med, men det er heldigvis masser av andre muligheter; rullegardiner i smarte farger og mønstre, lamellgardiner, persienner i aluminium eller tre, samt markiser. Man kan også velge å få gardinene montert med et tekstil på innsiden som lyset ikke trenger igjennom.
Henrik som er utdannet gardinmann i Danmark, kom til Costa del Sol 1. februar 1990 for å begynne på sin nye jobb hos Interiores Daneses som den gangen holdt hus i Centro Idea.
– Jeg så stillingsannonsen i Jyllandsposten og søgte den fordi jeg trengte prøve noe nytt. Jeg kjente litt til kysten her fordi mine foreldre hadde en feriebolig her på 1970-tallet. Jeg falt raskt til ro og stiftet familie, forteller Henrik som ble selvstendig i 1995 og åpnet Cortidea. Gardiner er fortsatt forretningens hovedprodukt, og det selges gardinstoff fra bl.a. Designers Guild, Casamance, Ado, Wind, Gardisette, Pagunette og Alhambra Internacional, men også kvalitetstepper fra EGE er svært populære hos Cortideas internationale kundegruppe.
Omtrekk av møbler tar Cortidea seg også av, og på denne årstiden gjøres det mye omtrekk av puter til hagemøbler.
– Bare fordi putene er falmede, behøver man ikke å skifte ut hagemøblene. Vi har mange forskjellige slags tekstiler til utendørsbruk med høy beskyttelse mot solbleking. Årets mest populære farger er limegrønt, blå nyanser, samt sand- og steinfarger i striper og naturmønstre.

 

After work event hos Nina B
Fredag 18. mars inviterte motebutikken Nina B i Nueva Andalucía på en presentasjon av vårnyhetene bl.a. fra Ralph Lauren, Johnny Was, Gypsy05, H.Ecih, Custommade, Twenty8twelve, Odd Molly, Hunkydory, Maison Scotch, Campomaggi og A Pair.
150 motebevisste kunder møtte opp for å feire våren sammen med Nina Brodin og butikkens personale. Det ble prøvd klær i lange baner, shoppet og drukket sjampanje som ble servert sammen med friske jordbær og sjokolade.

 

La ikke poolen stå ubrukt
Costa del Sols mer enn 300 årlige solskinnsdager betyr ikke nødvendigvis at temperaturen i poolen egner seg for svømning like mange antall dager. De fleste vil si langt fra.
Selv om det nok kan være deilig å sitte på terrassen eller i hagen og se uoover swimmingpoolen, har man selvfølgelig den optimale gleden av bassenget først når temperaturen egner seg for å svømme størstedelen av året.
Leisure Services tilbyr nå en bekvem løsning i form av en titanium varmeveksler som er svært lett å installere.
– Det tar bare mellom tre og fire timer å installere en titanium varmeveksler som er spesielt designet for oppvarming av bassenger. Det er ikke behov for noe byggearbeid overhodet, forteller Kaila Dian som i 10 år har arbeidet med oppvarming av svømmebassenger på Costa del Sol. Hun driver firmaet sammen med John Mitchell som har 28 år i bransjen bag seg.
– Selve varmeveksleren er ikke særlig større enn den utvendige delen av airconditionapparatet, så den kommer slett ikke til å skjemme til på terrassen eller i hagen. Dessuten drives den på miljøvennlig gass, har et lavt strømforbruk slik at man kan bevare et økologisk og økonomisk forhold til poolen, fortsetter Kaila som understreker at man med en varmeveksler forlenger sesongen med flere måneder. Kombineres veksleren med et dekke, kan man holde en ideell temperatur året rundt.
En oppvarmet pool er en sunn økonomisk investering i boligen. Det er også en fornuftig investering i helsen; det er et kjent faktum at svømming er den sunneste sportsgrenen og at en daglig dykkert kan øke velværet og trivselen.
For mer informasjon og et uforpliktende tilbud, er du velkommen til å ringe tlf.: 654 396 652 eller 655 835 808 (engelsk- og spansktalende).

 

Nå lanseres BOX-TV i Spania
– Etterspørselen etter flere norske og danske kanaler er stor blant de mange skandinaver som bor fast eller deler av året i Sør-Spania. Hittil har de fleste nordmenn mottatt NRK via parabol, men de har ikke kunne særlig mange av de andre kanalene. Det har vært mange forsøk på å kunne tilby flere kanaler via "sling"-systemer fra Norge, men generelt har løsningene ikke vært noen suksess, forteller Nicolai Aarestrup fra Danelca som nå lanserer den populære BOX-TV som i i den norske grunnpakken tilbyr kanalene NRK1, NRK2, NRK3, TV2 og TV3. Den danske grunnpakken omfatter kanalene DR, TV2, TV3 og Kanal 5 og 6.
BOX-TV knyttes til ADSL-forbindelsen. På grunn av sin spesielle sendeform er forbruket lite, men bildekvaliteten god. Nicolai forteller at BOX-TV er svært populært i Skandinavia der det er kjent under navn som YouSee og Boxeren. Med BOX-TV betaler man et abonnement som garanterer perfekt drift, akkurat som i Norge mottar et stabilt og bra signal.
– Systemet er godkjent av EU som har satt forskjellige krav til introduksjonen av BOX-TV i Spania. Blant annet er det et krav at man som bruker betaler tv-lisens til Norge, fortsetter Nicolai.
– Flere skandinaver har siden januar i år fungert som testpersoner av systemet, mottaket og kvaliteten, og alle er svært positive til systemets stabilitet og kvalitet, og vil uten tivl fortsette med BOX-TV, fortsetter Nicolai. Da han i 2008 ble kontaktet vedrørende salg av BOX-TV i Spania, var han skeptisk fordi han kjente til flere løsninger som tidligere ikke hadde vist seg å fungere ordentlig.
– Etter mye korrespondanse og møter med leverandøren, fant jeg ut hvor bra systemet fungerer. Her er det nemlig ikke snakk om et datasystem, men derimot en mottaker med fjernbetjening som er svært brukervennig. Grunnen til at det har tatt tre år å få lansering av BOX-TV klar for Spania er, at Nicolai ville være 100 % sikker på at kvaliteten var stabil og god, også over en lengre periode.
Nicolai forteller at stadig færre boligkomplekser aksepterer at det settes opp store parabolantenner, og derfor søker andre alternativer. Derfor er Nicolai overbevist om at lanseringen av BOX-TV i Spania skjer på et perfekt tidspunkt. Han mener likevel ikke at BOX-TV vil utkonkurrere parabolsystemene, men derimot er han sikker på at det vil bli en god, alternativ løsning.
Hver lørdag i april vil Danelca demonstrere systemet i tidsrommet fra kl. 10.00 – 14.00 i Muebles Píramidas i Caleta de Vélez. Her vil Nicolai og Christian fra Danelca besvare alle spørsmål man måtte ha. For ytterligere informasjon, se også Danelcas oppdaterte hjemmeside www.danelca.com.

 

Skandinavisk byggentreprenør med øye for spansk arkitektur
Skandinavisk Byggtjänst er et nyetablert, skandinavisk byggefirma med mange års erfaring innenfor bygg, design og arkitektur. Firmaet har sitt hovedkontor i Sverige der det allerede har mange kunder, men det primære fokuset ligger på det sørspanske markedet der erfaringen viser at skandinaver mer og mer etterspør skandinavisk byggkvalitet, men som samtidig har den sørspanske og sjarmerende arkitekturen. Frederick Zelmanovits som er deleier i Skandinavisk Byggtjänst, har vokst opp i Spania. Han bodde her inntil han som 12-åring forlot landet. Derfor kjenner han den andalusiske kulturen, samtidig som han vet hva skandinaver legger mest vekt på når det dreier seg om boliger. Sammen med sine partnere Antonio Curylo og Robert Flodin som har vært i byggbransjen i mer enn 30 år, kan Skandinavisk Byggtjänst tilby profesjonell kundebehandling som tar høyde for alle aspekter ved arbeidene. Samtidig stiller Skandinavisk Byggtjänst alltid en tidsgaranti slik at kunden er garantert at arbeidet er ferdig på det tidspunkt som er avtalt. Også etter ferdigstillelsen av arbeidene sørger Skandinavisk Byggtjänst for grundig oppfølging.
Skandinavisk Byggtjänst stiller svært høye krav til sine håndverkere, nesjonaliteten spiller ingen rolle, så lenge de oppfyller firmaets krav til kvalitet og service. Selv om firmaet har sitt hovedkontor i Sverige, er det etablert et team av dyktige håndverkere og prosjektledere i Spania, så kommunikasjonen med kunden kan skje uten problemer.
– Jeg har en stor forkjærlighet for Sør-Spania. Jeg har vokst opp her og tilhører første årgang av elever på Den Svenska Skolan. Jeg har vokst opp med en blanding av svensk og spansk kultur og respekterer den spanske arkitekturen. Spania har dessuten mye flotte materialer som man ikke finner andre steder, som marmor, klinker, fliser, tegl og murstein som gir spansk arkitektur og design et helt spesielt særpreg, forteller Frederick.
For et uforpliktende tilbud, ring +34 664 74 12 37 eller se hjemmesiden www.skandbygg.com.

 

Skandinavisk gynekolog nå i Marbella
Den svenske gynekologen Rika Hammarström kan fra mai treffes to ganger i måneden på High Care Clinic i Marbella.
Rika Hammarström er spesialist på alle former for kvinnesykdommer, som for eksempel plager i forbindelse med klimakterium, i tillegg til at hun gir prevensjonsrådgiving, foretar graviditetstester og utfører mammografi, cancerscreening og gynekologiske kontroller. Dessuten foretar hun intim skjønnhetskirurgi og operasjoner i forbindelse med inkontinens som hun var én av de første til å spesialisere seg på etter at metoden i 1994 ble utviklet i Uppsala.
Den brede erfaringen som har gjort henne til én av Sveriges mest etterspurte gynekologer, har hun fått i Sverige, men også i sitt opprinnelige hjemland, India.
– I 1980 ble jeg utdannet obstetriker og gynekolog ved University of Nagpur i India. Kort tid etter flyttet jeg til Sverige der jeg fikk min svenske tittel. Senere har jeg arbeidet som seniorkonsulent ved både offentlige og private sykehus, forteller Rika som i tillegg til Sverige, også har praktisert i India og Norge. Og nå er turen kommet til Spania.
Rika Hammarström har sammen med sin mann oppholdt seg mye på Costa del Sol i vinterhalvårene. Nå har paret bestemt seg for å gjøre oppholdene mer regelmessige, og de har derfor kjøpt bolig i Nueva Andalucía.
– Det er takket være en god venn her nede, at vi havnet her. Vi trivdes begge fra første øyeblikk. Vi visste at her ville vi bo, avslutter Rika Hammarström som fra mai kan treffes på Marbella High Care.
For spørsmål og konsultasjon er man velkommen til å ringe klinikken eller kontakte henne på info@marbellahighcare.com.
Les mere om hendes arbejde på www.marbellahighcare.com.

 

Spesialist på hudsykdommer på Clínica PhysioSpain
Christoph Kuhn som er spesialist på hudsykdommer, har nå praksis ved den skandinaviske fysioterapiklinikken Clínica PhysioSpain. Etter at han i en årrekke har delt praksis med en spansk lege i Marbella, bestemte han seg for å komme den økte etterspørselen fra skandinaver i møte og for å kunne dekke en større del av kysten. Da Clínica PsysioSpain i Los Boliches, Fuengirola, fikk et ledig lokale, slo Christoph til. Nå er han å finne på klinikken hver mandag. Tidligere har Christoph hatt sin egen klinikk i Tyskland i 11 år. Den solgte han etter at han bosatte seg i Sør-Spania.
– En person som er syk, drar ikke fra Fuengirola til Marbella. Personen velger derimot en lege som er i nærheten, og derfor vil jeg nå være mer mobil. Jeg har fortsatt praksis i Marbella der jeg kan treffes to ganger i uka. En gang i uka er jeg dessuten i Torrox, så det er alltid enkelt å komme i kontakt med meg, forteller Christoph.
Christoph er spesialist på hudsykdommer, det vil si at han kan foreta ambulant fjerning av mindre hudkreft, samt behandling av fødselsmerker, eksem, allergier, akne og kroniske skader forårsaket av solen. Dessuten behandler han også kjønnssykdommer, psoriasis og kosmetisk og estetisk dermatologi.
For timebestilling, ring 952 47 65 04

 

Et nytt parkeringskonsept ved Málaga lufthavn
Nå kan du eie din helt egen parkeringsplass rett ved lufthavnen i Málaga med shuttlebuss døgnet rundt til og fra lufthavnen, lounge-fasiliteter med bad, internett (wifi), fjernsyn, utendørs terrasser og mye mer. Det er også concierge-service som hjelper deg med bestilling av restaurant, ITV, service på bilen, m.m.
Det er Málaga Airport Garages som står bak det nye parkeringskonseptet som gjør det lettere for deg å parkere når du skal ut å reise. Erfaringer viser at det ikke alltid er ideelt å leie en bil eller benytte seg av parkeringskjellerne som finnes i lufthavnen, fordi man kaster bort mye tid på trivialiteter som egentlig ikke er nødvendige. Det nye parkeringskonseptet er primært rettet mot de som har bolig i både Spania og Skandinavia og som pendler fram og tilbake og som derfor trenger å ha en bil til rådighet. Hvis du ønsker at bilen din skal bli godt passet på når du er i utlandet, samtidig som du har et sted å oppbevare din jetski, motorsykkel, golfutstyr eller noe annet, så er dette den rette løsningen. Málaga Airport Garages tilbyr åpne eller lukkede parkeringsplasser i en 6-etasjes bygning som er åpen 24 timer i døgnet. I tillegg til de praktiske fordelene ved å ha en privat parkeringsplass hos Málaga Airport Garages, er parkeringsplassen også et svært interessant investeringspotensial. Málaga lufthavn blir med ferdigstillelsen av den nye rullebanen en av de største lufthavnene i Spania, og en parkeringsplass så nær lufthavnen har mange fordeler, både privat for eieren, men også økonomisk sett.
Vil du vite mer, ring på 952 560 204 eller besøk www.malagaairportgarages.com.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.