Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Fashion, fest og fødselsdag

Det er nå seks år siden Fashionvilla i Elviria åpnet, og i den anledning holdt Julia Rep stor fødselsdagsfest, der hun sammen med venner og de mange trofaste kundene feiret dagen. Der var svaert mange frammøtte, og for Julia var det overveldende å motta alle gjestene, mange av dem har vaert kunder siden starten. Men også nye kunder hadde funnet veien til Fashionvilla denne dagen. Og alle nye som gamle kunder er klar over at når de drar til Julia, så får de en helt personlig service og kan finne akkurat de klaerne de trenger, hva enten det er til hverdags eller fest. I forbindelse med fødselsdagen ble det også holdt et moteshow. Det ble vist fram deler av de nye vår-og sommermotene. Denne sommeren vil by på de klassiske fargene svart og hvitt, men også mange andre farger er å finne i den nye kolleksjonen til Fashionvilla. Det som alle må ha til sommeren, er ifølge Julia kjoler i alle mulige former og farger. Så det er lagt oppfyllelse til nok et år i motens tegn hos Fashionvilla. Det hele startet med en fest 19. februar og festen fortsetter.

Skjønnhetsbehandling med de populære Decleor-produktene
Våren står for døren, og huden og kroppen trenger en kjærlig hånd. Her kan Kirsten hjelpe til. Hun har de to siste årene arbeidet i frisør- og skjønnhetssalongen Images i Calahonda der hun tilbyr forskjellige former for massasje, samt ansikts- og kroppsbehandlinger, manikyr, pedikyr, samt retting og farging av bryn og vipper. 
Kirsten fortrller at hun som den eneste på kysten kan tilby behandlinger med de svært populære Decleor-produktene. Det spesielle med disse skjønnhetsproduktene er at de er basert på naturlige ingredienser. Utvalget av kremer er så stort at ikke en eneste plett på kroppen behøver å lengte etter Decleor, forsikrer Kirsten.
Likevel er det ikke bare kroppens ytre som kan trenge en oppfriskning etter den lange vinteren. Kirsten har arbeidet på kysten i 15 år og er spesialist på massasje. Hun kan derfor avhjelpe ved ømme muskler, spenninger, smerter og stress gjennom en god omgang massasje av enten hele kroppen eller spesielt utvalgte områder. 
Kirstens skjønnhetssalong ligger i første etasje i frisørsalongen som hun blant annet deler med den norske frisøren, Judith. Hun disponerer over et stort lokale der det er nok av plass slik at man føler seg vel tilrette, mens kroppen gjennomgår en deilig behandling.
Selv om hverdagen ofte er travel og stressende, er det vigtig at man gir seg tid til å legge alt på hylla og nyte en deilig skjønnhetsbehandling eller massasje.
For timebestilling hos Kirsten kan man ringe til salongen Images of Calahonda på tlf.: 952 90 49 39.

Dentadanés i Maro (Nerja) utvider staben
På grunn av stor pågang, har Dentadanés utvidet staben med tannlege Andreas Oldenburg. Andreas er utdannet på Tandlægehøjskolen i København der han også etter endt utdannelse har vært ansatt som underviser med spesialfelt innenfor tannkjøttssykdommer. Han har dessuten med seg bred erfaring fra en travel københavnsk tannlegepraksis, samt den kommunale barnetannpleien.
Andreas er født og oppvokst i Danmark, men han har spanske røtter fordi hans mor er fra Barcelona. Han tilbragte derfor store deler av barndomen i den katalanske hovedstaden og snakker naturligvis flytende spansk og har stort kjennskap og kjærlighet til spansk kultur og livsstil. Derfor har han alltid villet bli tannlege i Spania – en drøm som nå har gått i oppfyllelse.
Ut over sitt vinnende og samvittighetsfulle vesen, tilfører Andreas også Dentadanés stor kjennskap til bl.a. nyere behandlingsformer av paradentose.
Dentadanés har fortsatt Erik Gadegaard ved roret, og han kan i år feire 20 års jubileum som tannlege i Maro (Nerja). Siden 2005 har Erik blitt assistert av den godt likte tannlegen, Nete Larsen, som stortrives i Spania og som fryder seg over å utøve sin gjerning her nede. Dessuten omfatter teamet Else Byskov (gift med Erik) som arbeider i resepsjonen, samt klinikkassistentene Celia, Camilla og Mikaella.
Dentadanés tilbyr alle former for tannbehandling, og de siste årene har pasientene hatt glede av månedlige besøk fra Danmark av spesialtannlege Niels Carl Freksen som med spesialitet innenfor kirurgi, setter inn implantater og foretar diverse kirurgiske inngrep. N.C. Freksen har som implantatkirurg, med henvisningspraksis for hele det sønderjyske området, en bred vifte av erfaring innenfor spesialodontologi og er et perfekt supplement til Dentadanés’ profesjonelle team.
Dentadanés gleder seg til å kunne hilse nye pasienter velkommen til det populære tannlegekontoret.

Byggefirmaet Cuevas Construction tar seg av alle oppgaver
Det norsk/spanske byggefirmaet Cuevas Construction av Antonio Cuevas som er lært opp innenfor byggebransjen på Costa del Sol. I samarbeid med svenske Larissa Johnsson og norsk-danske Tom Muller tilbyr firmaet alle former for oppgaver, store som små. Det er spesielt oppgaver som renovering av bad, flislegging og skifte av gulvbelegg, men også tømmerarbeid, el-installasjoner, VVS, gulvvarme, swimmingpools som kan firmaet ta på seg. Byggmester Antonio Cuevas tar seg av arkitekttegninger og den etterfølgende byggingen av huset.
Larissa og Toms funksjon er å fungere som kontaktpersoner og mellomledd mellom kunden og Antonio Cuevas for å gjøre kommunikasjonen mellom selve byggefirmaet og kunden enkel. Larissa har i mange år vært ansatt innenfor eiendomsbransjen i Madrid og er vant til å ha med alle nasjonaliteter å gjøre og forstår derfor deres kvalitetsbehov og ønsker. Tom sørger for at kunden hele tiden holdes oppdatert ved å sende ut ukentlige e-poster og fotos fra byggearbeidene eller renoveringen, dersom kunden ikke befinner seg i Spania. Fordi Tom tidligere har beskjeftiget seg med dekorasjoner og mote, kan han også assistere under arbeidet med innredning og farger.
Antonio var allerede som svært ung byggmester for 80 arbeidere og har arbeidet for alle nasjonaliteter. Det gir seg uttrykk i stor punktlighet, god organisering av arbeidsoppgavene og høy kvalitet, slik kundene er vant til fra Skandinavia. Derfor kommer Antonio heller fem minutter for tidlig for å sikre seg at arbeidet utføres i henhold til kundens forventninger.

 

Det er læret som gjør det
Hva er en god sofa for deg? Mange fortrekker en sofa i lær, men det er ikke allesom vet hvordan man velger akkurat den lærsofaen som passer til ens ønsker og behov.
BoConcept på Mijas-veien gir her et par gode råd med på veien før du kjøper din nye lærsofa, samt tips til hvordan du skiller mellom god og dårlig kvalitet, ekte og falsk lær.
Det finnes mange forskjellige lærtyper på markedet. De varierer etter hvilken type overfaltebehandling de har fått. For å starte helt fra begynnelsen, så er lær inndelt i to hovedtyper kalt hud og skinn. Hud kommer fra ku, okse, hest og bisonokse og brukes til større produkter som for eksempel møbler. Skinn kommer fra geit, rev, kanin, lam eller sel, og skinnet brukes til vesker, sko og annet tilbehør.
Hos forhandlerne kan man finne mange forskjellige kvaliteter av lær. Hvis du lærer dem å kjenne, kan det hjelpe deg til å velge den riktige lærtypen. Søker du f.eks. en lærtype som er enkel å vedlikeholde og som holder kvaliteten i mange år? Eller vil du ha en lærtype som blir bløtere og som oppnår patina med tiden?
Fordelingen av lærtyper oppdelt etter behandling
Det finnes: Aniline 5%, Semi aniline 15%, dekkfarget 60% og 20% øvrige typer.
Fordi Aniline er det læret som det finnes minst av, er denne typen også den dyreste. Det kommer fra kyr med det vakreste skinnet. Men for å forstå forskjellene mellom kvalitetene, følger nå en kort introduksjon.
Aniline lær: Er det som kommer nærmest rå hud. Læret har bare gjennomgått en minimal overflatebehandling, og det er derfor bløtt og behagelig. Det ser veldig naturlig ut og huden har ofte forskjellige mrrker som insektbitt, art og rynker. Grunnet minimale behandling, kan læret lett puste, men dette betyr også at læret raskere absorberer væske. Det må behandles med voks så det ikke tørker ut.
Semi Aniline: Er produsert på samme måte som Aniline, men med et siste lag med farging og beskyttelse. Læret kan fortsatt puste uten besvær, så man unngår å bli klistret til sofaen i løpet av sommerperioden.
Dekkfarget lær: Det heter dekkfarget fordi læret er slipt ned for å få bort alle porer, dype rynker og eventuelle arr, men uten å miste den opprinnelige teksturen. Læret har et tykkere beskyttelseslag, så det ånder ikke så lett som de to typene av Aniline lær. Det er til gjengjeld et mer økonomisk valg, og læret er ideelt hvis du vil slippe å smøre inn sofaen din hver tredje måned. Ettersom porene ikke er utsatt i samme grad, er denne typen også mer vanntett.
Andre: Alt skadet lær blir samlet sammen og dekket av en plastoverflate. Læret er slipt fullstendig ned. Av samme årsak puster ikke læret ordentlig.
Hvordan gjenkjenner man de forskjellige overflatebehandlingene? 
Undersøk læret grundig for merker og husk:
 Lær med merker = best sittekomfort. 
Ingen merker = lett å vedlikeholde.
Ekte lær har merker. Du skal ikke la deg lure; hvilken ku har ikke fått merker etter insektbitt, gjerder, rynker eller slåsskamper?
For ytterligere informasjon og veiledning i valg av lærmøbler, stikk innom BoConcept på Ctra. de Mijas – mellom Fuengirola og Mijas.

 

Forsikringsagent med mer enn 25 år på Costa del Sol
Når det dreier seg om forsikringssaker, er det alltid viktig for kunden å vite at alle aspekter behandles profesjonelt. Hos BMI Brokers er man klar over at spesielt personlig betjening er viktig, og nettopp derfor ansatte de nylig en skandinavisk kontaktperson som tar seg av alle de skandinaviske kundene. Kunden kan enten møte kontaktpersonen på kontoret i Mijas Costa eller i Nueva Andalucía, eller så kan møtet finne sted hjemme hos kunden.
BMI Brokers er en veletablert og anerkjent forsikringsagent med mer enn 25 år på kysten. I løpet av disse årene har selskapet bygd opp et omfattende samarbeid med alle de store internasjonale forsikringsselskapene som Liberty Seguros, Bupa International, DKV og Allianz. Det betyr at kundene alltid tilbys de beste og prismessig mest optimale forsikringene som dekker alt fra de vanlige bil- og innboforsikringene til reise-, begravelses- og livsforsikringer. Dessuten har BMI Brokers et godt utvalg i pensjonsordninger og forsikringer for virksomheter. Selv hunden, katten, båten og golfere kan finne den perfekte forsikringsløsningen hos BMI Brokers. For alltid å kunne tilby de beste løsningene er alle de ansatte hos BMI Brokers utdannet innenfor forsikringsbransjen og tar løpende kurs slik at kunden føler seg i trygge hender.
For ytterligere informasjon om BMI Brokers mange produkter, se www.bmispain.com eller kontakt den skandinaviske kontaktpersonen på tlf.: 687 799 639.

Den sosiale bingosiden
Vanligvis har man på spillhjemmesider ikke kontakt med de andre spillerne. Men det har danske www.costaldelbingo.com nå gjort noe med.
Her kan du chatte med de andre spillerne, mens du spiller bingo, gå på online-Casino eller spille et av de andre spillene hjemmesiden tilbyr. Du har også mulighet for å chatte med hjemmesidens supportperson om kommer opp i problemer.
Bingo på nettet fungerer på mange måter som i virkeligheten; så snart du har kjøpt dine brett, begynner en stemme å rope opp tallene. Akkurat som om du sitter i bingohallen og har brettene foran deg. På nettet blir brikkene selv fylt ut når tallene blir ropt opp, og når det er bingo vises det på skjermen. Pengene går direkte inn på kontoen og kan heves til enhver tid. Enkelt og greit.
Alle spillene på www.costaldelbingo.com blir tilgjengelige så snart du har meldt deg på, på forsiden. Deretter har du en felles konto til alle spill, og etter at du har svart på en e-post som bekrefter påmeldingen, kan du begynne å spille.
For øyeblikket tilbyr www.costadelbingo.com 10 euro gratis på kontoen til alle nye spillere, og du får 100 % bonus på din første innbetaling.

Alhaurín Golf byr en ny og annerledes golfopplevelse
Med åpningen av veien fra La Cala de Mijas og Mijas Costa til Alhaurín Golf og Hotel Resort tar det bare 15 minutter å kjøre fra kysten til golfklubben. Fra man ankommer golfbanen, overveldes man av den fantastiske naturen, den uforstyrrede utsikten til fjellene, golfbanen og den sjarmerende bebyggelsen. Dessuten er servicen alltid god, og alle gjester blir godt tatt imot, nye som faste. I tillegg finnes det alltid mange gode tilbud på green fees og hotellovernattinger.
Utover den flotte 18-hulls store banen, har Alhaurín Golf også en 9-hulles par 3-bane som rangerer som den vanskeligst i Andalucía. Utover det har Alhaurín Golf en bane til nærspilltrening, driving range, putting green, pitching green og en treningsbunker. Og hvis man har lyst på en times golf pro, kan man bestille tid i proshoppen samme dag.
– 18-hulls-banen som er designet av Seve Ballesteros, er en stor opplevelse med mange utfordrende hull, både fra back tee/gul tee eller rød tee, forteller Lisbet og Jan Lie.
– Men alle golfere, uansett spillerferdighet, kan nyte en deilig dag på banen. Og så er det en vidunderlig utsikt fra tee’en på signaturhullet, hull 6, til Middelhavet, fortsetter Lisbeth og Jan som spesielt nyter utsikten fra hull 6, samt front nine som er kupert, og back nine som er mer som en typisk parkbane.
– Allerede første gang vi spilte på Alhaurín Golf, ble vi utrolig fascinert av banen og omgivelsene, og dagen etter kjøpte vi en leilighet i området. Vi har aldri angret på beslutningen, og vi tilbringer så mye tid som mulig på banen eller i klubben, avslutter Lisbet og Jan. For ytterligere informasjon om de mange tilbudene, se klubbens hjemmeside www.alhauringolf.com eller kontakt klubbhuset eller salgskontoret.


Fra Cibeles til Centro Idea – vårens store moteshow
Vår og sommer, farger, lys og selvfølgelig lekkert motetøy fra Viggo, Daniella og Divina i Centro Idea.
Det er alltid rift om plassene når de tre boutiques viser fram de nye trendene og tendensene foran vår-, sommer-, og bademotene, så gled deg og husk å melde deg på i god tid. At det er flotte modeller, god musikk, hyggelig stemning, ja alt det er vi klar over – men mer interessant er likevel det vi kan forvente om hva sommerens trender er?
– Vårens og sommerens kvaliteter er tynne lin- og bomullskvaliteter, forteller Annette fra Boutique Viggo, som fortsetter: – Man kan derfor gjerne tro at tendensen er som alltid: romantisk, blomsteraktig, forførende som en forsommernattsdrøm.
Men nei, sier Susan fra Daniella: – Det er ikke så mye romantikk over de nye kolleksjonene. Derimot er det army-tendenser i stilen, og de dusede fargene toner fram. Likevel er det ikke sannsynlig at modellene kommer marsjerende inn på catwalken, de vil være like elegante som alltid. Dessuten tilføyer både Susan og Annette at det er masser av accessories, som vesker, belter, sjal og mye annet. Og det hele skal etter sigende brukes samtidig, desto mer tingeltangel – desto bedre.
Når sommeren nærmer seg og varmen tillater oss å dra på stranden, så har vi bruk for Divina som presenterer nye badedrakter med innebygget ”body-control” som holder orden på det hele. Samtidig er de nye materialene preget av en høy fargeekthet og klorresistens. Og om det er en bikini du leter etter, så finner du også den hos Divina, helt opp til H-skåler. Alt dette, samt Divinas kolleksjon av Leisure og Hjemme-wear får du også se på Catwalken. Bademote fra Maryan, Andres Sarda, Anita og Manuel Canovas. Manuel Canovas med de store og inspirerende prints og mønstre, samt komplette kolleksjoner der du kan få bikinier, strandskjorter, hatter, strandkjoler, pareo-vesker, m.m. i det samme mønsterne.
Alt dette og mye mer kan oppleves på ”Cibeles til Centro Idea”, moteshowet i Centro Idea, som finner sted 26. mars kl. 11.30. Og husk å reservere plass, så du kan se de nyeste trendens fra Daniella, Divina og Viggo.

 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet