Månedsmagasinet på Costa del Sol

Masser av nyheter på Roca Tranquila

Da Restaurant Roca Tranquila åpnet igjen 4. februar etter en måneds vinterferie, var det med ny besetning.
Først og fremst har restaurantens eier, Bent Jørgensen, flyttet sin base til Fuengirola etter salget av virksomheten DTF Travel til Semco som eies av Stena Line.
– Det tar litt tid å få virksomheten ut av kroppen, men det kommer etterhvert, sier Bent Jørgensen som sammen med sin hustru, Marianne, gleder seg til – for alvor – å ta fatt på livet i Spania.
– Etter å ha pendlet fram og tilbake i flere år, blir det rart å være her fast. Noen mennesker kan lede en virksomhet langt unna, men slik er ikke jeg. Derfor måtte jeg velge å konsentrere kreftene om DTF Travel i første omgang, og tilbringe det meste av tiden i Danmark, sier han og ser nå fram til å flytte fokus til Spania og restauranten på toppen av Torreblanca.
– Mitt mål er fortsatt at Roca Tranquila skal være et sted der dyktige kokker fra hele verden kan utvikle seg, en treningsskole der det lages internasjonal mat på høyt nivå – ærlig mat, sier den tidligere kokken.

Nye folk på sentrale poster
– Vår tidligere kjøkkensjef, Kasper Nielsen, valgte å søke nye utfordringer på Grønland. Vi har vært svært fornøyd med ham, og jeg vet at gjestene har vært begeistret for hans kunnskaper på kjøkkenet. Men jeg er nå nokså sikker på at vi har funnet en erstatter som kan fylle hans plass, fullt ut. Emil Bahr er en eminent kokk som jeg gleder meg til å presentere ham for restaurantens gjester.
27 år gamle Emil Bahr har brukt den siste måneden på å lære sitt personale å kjenne, snakke med leverandører og planlegge menyene. Språklig er han godt utrustet fordi han i forbindelse med et lengre opphold i Spania tok et intensivt spanskkurs i Madrid og etterpå arbeidet på kjøkkenet i de to topprestaurantene Mugaritz i San Sebastián og El Celler de Can Roca i Girona. Han ble kåret til Årets kokk under den internasjonale konkurransen for spansk gastronomi som ble avholdt av Det Spanske Instituttet for Utenrikshandel (ICEX), samt ble opptatt som ungt medlem av La Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia under Cava-festivalen i oktober i fjor.
– Det jeg kan tilføre Roca Tranquila er et kjøkken med spanske råvarer, spanske teknikker, tradisjoner fra Frankrike og innovasjoner fra mitt eget hode. Jeg mener at alle de erfaringene jeg har gjort meg, vil avspeile seg i maten min og gjøre den til min. Selvfølgelig i samarbeid med mine kokker og elever. Utvikling er helt avgjørende for alle forretning, og alle ideer er velkommen.
Det er i de høye, gastronomiske, spanske lag, at jeg har tilegnet meg noen annerledes metoder. Jeg har bl.a. lært å blåse karamell, arbeide med flytende nitrogen og div. temperaturstyringsapparater. Det er viktig for meg å poengtere at dette er oppdagelser jeg har gjort under mitt opphold i Spania.
Det er min personlige stil som gjestene vil oppleve på Roca Tranquila. Jeg betrakter restauranten som min gastronomiske lekeplass med fokus på smak og nytenkning, men uten altfor mye ståk og styr. Smaken er i fokus, lover Emil Bahr.
Ny restaurantsjef er 28 år gamle Randi Godskesen som kommer med en flott servitørutdannelse i bagasjen – nemlig fra den kjente Falsled Kro i Danmark.
Også Randi har allerede erfaring fra tidligere opphold i Spania der hun for et par år siden arbeidet Lauro Golf og i fjor på Las Islas.
– Jeg er sikker på at Roca Tranquila er det riktige stedet for meg. Det er en vakker restaurant med et fantastisk kjøkken, og det skal de ansatte selvfølgelig leve opp til. Fra Falsled Kro er jeg vant til å yte service på et høyt nivå – uten å miste den personlige kontakten med gjestene.
Jeg gleder meg til å inngå i et godt team og til den utfordringen det er å bekle stillingen som restaurantsjef, sier Randi Godskesen.

Nordea lanserer paneuropeisk skatterapporteringstjeneste

Nordea Bank S.A kan nå som en av svært få banker i Luxembourg tilby kundene skatterapportering
– Hvis Luxembourg skal utvikle seg videre som et paneuropeisk senter for avanserte private banking-tjenester, må bankene her konkurrere med aktørene i de lokale markedene, sier lederen for Nordea Bank S.A. i Luxembourg, Jhon Mortensen.
– Det er helt klart nødvendig å tilby internasjonale kunder skatterapportering. Jeg er glad for at Nordea er en av de første bankene som kan tilby denne tjenesten.
Jhon Mortensen kommenterer en undersøkelse gjennomført i fjor av finanstilsynet i Luxembourg, Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) som viste at bare to banker i Luxembourg tilbyr slike løsninger til kunder i de landene som var omfattet av undersøkelsen.


Kilde: PB survey 2010 – CSSF/PBGL
– Å fylle ut selvangivelsen kan være svært tidkrevende. Det tar tid å samle alle nødvendige dokumenter, sortere dem og beregne. I Nordea kan vi tilby skatterapportering som oppfyller kravene fra skattemyndighetene i forskjellige land på seks språk og i seks forskjellige valutaer, forklarer Flemming Sørensen, leder av Sales and Wealth Planning.

For mer informasjon: Paul Malpas, tel. +352 43 39 50 95, paul.malpas@nordea.lu

Ewald’s – ny skandinavisk matvarebutikk i Los Boliches

I slutten av desember åpnet den nye skandinaviske matvarebutikken Ewald’s. Butikken ligger sentralt i Los Boliches på "jernbanegaten" i bygningen Sierra Mijas der man også finner andre skandinaviske virksomheter. Initiativtakerne bak den nye butikken er paret Annika og Kaj Ewald Wikström. De har fått hjelp av de tidligere eierne av butikken Tre Kronor i Fuengirola fordi de har stor erfaring med bransjen og vet hvilke varegrupper skandinaver er interessert i.
– Los Boliches er et populært område for skandinaver. Det skyldes de mange skandinaviske restaurantene og forretningene. Det har likevel manglet en matvareforretning med et bredt sortiment av skandinaviske produkter, sier Kaj.
– I Ewald´s finner man den hyggelige, gammeldags atmosfæren som mange savner, et sted der man har tid til å gi kundene en ordentlig betjening. Dessuten forsøker vi, så sant det er mulig, å bestille de varene som kundene etterspør. Det er vårt ønske at både kundene og vi trives i Ewald´s. Derfor har butikken en varm belysning og en frisk design som virker innbydende på alle, tilføyer Annika. Ewald´s importerer selv alle varene fra Norden, og sortimentet omfatter danske, norske, svenske og finske varer. Dessuten finner man spesialvarer uten gluten eller laktose.
– Som eiere av Hemingway Books og importør av bøker fra Norden, har vi i dag et godt samarbeid med transportfirmaer og har oppnådd fordelaktige fraktpriser som gjør at vi kan selge våre varer til fornuftige priser. Hver dag kan kundene også kjøpe ferskt, hjemmebakt brød som f.eks. rugbrød lagd på den danske måten. Og så har vi også lekre kanelkaker, avslutter Annika.
Ewald´s ligger i Centro Comercial Sierra Mijas nr. 10, Avenida Nuestro Padre Jesús Cautivo, 29640, Los Boliches. Tlf.: 952 666 239.

Lufthavnens trolig billigste parkering

Det skandinaviske bilutleiefirma Costa Biler innviet i november i fjor en ny 24-timers parkering rett ved Málaga Lufthavn. Parkeringen ligger i den nordlige enden av lufthavnsområdet, rett ved landingsbanen. Plasseringen av parkeringen er basert på den direkte avkjøringen fra den nye motorveien som åpner senere i år, samt den nye landingsbanen som også snart står ferdig.
Navnet på parkeringen er Car Parking Málaga Airport. Den er fullt asfaltert, inngjerdet og er åpen 24 timer i døgnet. Den har plass til mer enn 700 biler og er allerede en stor suksess. Sist jul var 80 % av parkeringsplassen booket, og med de fordelaktige prisene og den personlige servicen mener Costa Biler at det blir en stor suksess. For de som reiser mye, tilbys forskjellige abonnementer på en, tre eller 12 måneder. Man kan også benytte parkeringen på dagsbasis til en pris av bare 3 euro/dag. Likevel må man beregne et minimumsgebyr. Årsabonnementet koster 525 euros, og bestiller man før 31. mars, tilbys man en gratis kasse rødvin fra Rioja Alta. Hvis man allerede har et årsabonnement et annet sted, refunderer Car Parking Málaga Airport de gjenværende månedene. Alle kunder får også en gratis, utvendig bilvask slik at bilen er ren og fin når den hentes.
Plasseringen av parkeringsplassen gjør transporten til og fra lufthavnen enkel. Car Parking Málaga Airport disponerer minibusser som transporterer kundene til og fra parkeringen. Denne servicen er selvfølgelig med i prisen for parkeringen. Om det er mulig, anbefales det at man reserverer parkeringen på forhånd, enten via hjemmesiden eller på telefon slik at parkeringsbilletten og minibussen er klar når man ankommer.
For mer informasjon, besøk Carparking Málaga Airport eller se hjemmesiden www.carparkingmalagaairport.com


Bidrag til nonnekloster

I forbindelse med Hellige tre kongers dag 6. januar, overrakte Antje Rep på vegne av Fashionvilla et beløp på 2.145 euros til Maria Angeles, abbedisse i nonneklosteret ”Las Hermanitas de los Pobres” i Ronda. Formålet er å støtte det flotte og uselviske arbeidet som nonnene yter overfor eldre og fattige mennesker.
Beløpet ble donert av Fashionvillas mange kunder og venner i forbindelse med Fashionvillas årlige juleveldedighetsarrangement 10. desember. Fashionvilla samlet også inn tøy, sko og kosmetiske produkter til residentene i nonneklosteret for at disse også kunne få en morsom Hellige tre kongers dag.
Fashionvilla ønsker å takke alle som var med på å samle inn penger til det gode formålet.

Optiker og designer Heiko Stumbeck

En brille er i dag ikke bare en brille. I tillegg til å hjelpe til med et korrekt syn, har kunden også mulighet for å velge en spennende innfatning. Både materialer og farger er utviklet i en mengde varianter. I dag designes innfatningene også i mange materialer; lettmetall, ekte bøffelhorn, imitert tre, bambus og acetat, og designet og fargemulighetene er uendelige. Heiko by Heiko leverer årlig mellom 150 – 200 nye designs, hvorav hver design vanligvis finnes i 4-6 farger. En design produseres kun en gang. De designes alle i Danmark, og etterpå produseres innfatningene i Japan, Frankrike og Italia. Foruten høy kvalitet arbeides det målrettet med å skape spennende, og i et visst omfang, annerledes innfatninger. Kombinert med spennende farger gir det et tilbud som kan innfri stort sett alles behov.
Foruten briller til voksne, har Heiko-by-Heiko et stort utvalg av barneinnfatninger i flotte farger med forskjellige detaljer, der det er lagt stor vekt på valg av materiale slik at innfatningen passer til hverdagsbruk.
Forretningen Heiko by Heiko drives av Liselotte som er forretningens brillespesialist, samt optikerne Liane og Pablo. Liselotte kommer fra Danmark, Liane fra Tyskland og Pablo er fra Spania. Det gir en fantastisk mulighet for å gi service til kundene på deres eget språk. Alle medarbeidere snakker dessuten fremragende engelsk.
Forretningens åpningstider er mandag til fredag kl. 10.00 – 19.00 og lørdag kl. 10.00 – 14.00.
Besøk forretningen på c/ Jacinto Benavente, Edificio Perla 6 på plassen rett ved inngangen til havnen i Fuengirola. For ytterligere informasjon, ring 952 19 75 65.

Ralph Laurens Cruise Collection nå hos Nina B

– Vår første Ralph Lauren-kolleksjon har kommet inn, og vi gleder oss svært til å presentere den for våre kunder, sier butikkens eier, Nina Brodin som har store forventninger til kolleksjonen.
– Det er superlekkert tøy med god passform. Vårkolleksjonen er safariinspirert i jordtoner, men det er mange feminine detaljer med folder, silke og flettede belter, som – satt sammen med Boyfriend Jeans og Cargo Pants – gir en avslappet og samtidig elegant og luksuriøst look.
 

SAS kåret til det mest punktlige flyselskap i Europa

Det er mye å passe på i en lufthavn, og to dager er aldri like. Det må hele tiden tenkes kreativt og raskt for å følge reiseplanene slik at ingen blir forsinket.
Det er derfor en særdeles høythengende pris SAS vant 24. januar som ”Service On-Time Performance” og dermed ble kåret til Europas mest punktlige flyselskap.
– Vi er svært stolte over å bli kåret til årets mest punktlige flyselskap i Europa. Alle våre medarbeidere, fra check-in til bagasjehåndtering, arbeider hardt hver dag for å tilby våre kunder den unike servicen som vi er kjent for, sier Hallvard Bratberg, administrerende direktør for SAS i Spania og Portugal.
Hjemmesiden Flightstats.com som står for kåringen, har målt punktligheten hos SAS til 86,47 %. SAS var også nominert til verdens mest punktlige flyselskap, men her stakk Japan Airlines av med prisen med en punktlighet på 89,90 %. SAS var nominert som eneste europeiske selskap.
– Med våre innovative løsninger ved check-in og det faktum at vi var en av de første virksomhetene som bruker Fast Track-sikkerhetskontroll, rykker vi fra våre konkurrenter og tilbyr den best mulige utnyttelsen av tiden under reisen, sier Hallvard Bratberg.
For mer informasjon og reservasjoner, gå til www.flysas.es

Oppbevaring av alt mellom himmel og jord

Har du noensinne hatt noe du ikke kan kaste, men likevel ikke har plass til?
Da har Almeneces og Trastejos S.L. nå løsningen for deg. I november åpnet de en ny oppbevaringshall der du kan oppbevare tingene dine i rene og varme lokaler. Du leier enkelt og greit det rommet eller den boksen du har bruk for, så lenge du ønsker. Minimum leietid er en måned.
Prisene er konkurransedyktige, og alt, med unntak for brennbart materiale, kan oppbevares.
Trenger du ekstra lagerkapasitet til firmaet ditt, eller har leiligheten blitt for liten, kan du nå leie et lagerrom hos Almeneces og Trastejos på hjemmesiden www.almenecesytrastejos.com.
Samtidig er det i den andre enden av lokalet satt opp en utstilling av innboartikler som møbler, gardiner, stoff, lamper og lignende.
For øyeblikket er det en utstilling fra Organialiving.es som tilbyr hagemøbler med ekstremt høy kvalitet. Så stikk innom og se hva de har å by på. Møblene selges uten mellomledd, noe som gir svært konkurransedyktige priser.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.