Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skummel natt i Fuengirola

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Politiet fryktet det verste da en av de mest beryktede mafiafamiliene på Costa del Crime arrangerte storfest i Fuengirola den siste helgen i januar. – Det er helt utrolig at dette gikk bra, sier en anonym kilde innenfor Nasjonalpolitiet til Det Norske Magasinet etter at festen hadde ebbet ut en gang utpå morgenkvisten lørdag 29. januar.

Det var tips fra publikum som gjorde at Nasjonalpolitiet fattet interesse for den spesielle festen som forgikk i Peña Flamenca på Feria-plassen i Fuengirola. Flere hadde lagt merke til at en rekke biler hadde stanset opp og sluppet av en rekke mistenkelige personer utenfor peña´en fra klokken 18 fredag 28. januar. Flere av festdeltakerne ble gjenkjent som medlemmer av mafiafamiliene på Costa del Sol.

Politiet spanet
– Vi fikk en rekke telefoner fra bekymrede naboer til Feria-plassen og tilfeldig forbipasserende som utover kvelden hadde sett de mistenkelige personene ankomme i mørke dresser og med solbriller, enkelte bar også åpenlyst gevær, pistoler og andre våpen, forteller en polititjenestemann som ønsker å være anonym.
På grunnlag av dette valgte politiet å drive tett spaning på festdeltakerne.
– Vi fant fort ut at det var en av de mest kjente og beryktede mafiafamiliene her på kysten, Moe Folkedal-familien med aner både til Norge og Italia, som feiret donna Mette Moe Folkedals 60 års dag, opplyser politimannen. Rundt 80 personer deltok på den store festen.
– Vi i politiet fryktet det verste, og i bakgatene rundt Feria-plassen hadde vi stilt opp store og tungt bevæpnede politistyrker for å storme festlokalene, i tilfelle festen skulle utarte, opplyser den anonyme politimannen videre.
– Heldigvis ble det verken løsnet skudd eller meldt om bandeoppgjør i forbindelse med festen, sier politimannen som ikke legger skjul på at politiet i dag puster lettet ut. Han opplyser også at politiet har sikret seg bilder fra festen. På grunnlag av disse bildene vil politiet nå intensivere jakten på mafiamedlemmene.
Ifølge andre kilder vet politiet at mafiajubilanten donna Mette til sammen har bodd i mer enn 17 år på Costa del Sol. I 15 av årene skal hun og familien ha drevet restauranten ”La Dispensa Noruega” i La Cala.

 

 

 

 

 

 

Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet