Månedsmagasinet på Costa del Sol
Herlige aftener på El Campanario

Torsdag 14. oktober fikk vi besøk av Drammen Symfoniorkester og Royal Garden Jazzband. Det ble en uforglemmelig festaften, og skandinaver på kysten kjente øyensynlig sin besøkelsestid, for aldri har det vært så mange besøkende på en konsert på El Campanario, ca. 320 betalende i alt. Vaffel og kaffe var inkludert i billettprisen, og køen foran vaffel- og kaffedisken var lang.

Oversiktsbilde over en del av publikumet i selve patioen. I tillegg satt mange på sidene og i 2. etasje. Dirigent og trombonist Sture Hedløv sees midt på bildet, fiolinisten Vladimir Stoyanov t.h for ham, og jazzbandet i grå jakker, m. bl.a Per Borthen, Finn Arnesen og Arild Berger t.v.

Fra de tilbakemeldingene vi har mottatt er det ingen tvil om at folk hygget seg utover kvelden, det kunne man tydelig høre også ute på gaten. Konserten skulle egentlig ha vart i 2 timer, men grunnet den flotte stemningen, fortsatte orkesteret å spille, slik at den siste halve timen foregikk i nærmest mørke. Lyset sviktet nemlig, men det syntes de fleste bare var koselig og romantisk, selv om orkesteret nok hadde problemer med å lese notene!

Første avdeling av konserten var det Symfoniorkesteret som sto for. Dirigenten og trombonisten Sture Hedløv loset orkesteret trygt i havn, og da Vladimir Stoyanov utførte sin solo på fiolin, ville jubelen ingen ende ta.

Etter pausen begynte etter hvert Royal Garden Jazzband å spille sammen med Symfoniorkesteret.

Dette bandet er blant Norges eldste, og ble startet i 1955. Som nevnt over, spilte Sture Hedløv også trombone med Royal Garden, og med seg hadde han blant annet den meget kjente trompetisten Per Borthen fra Per Borthen Swing Department, veteranene Finn Arnesen på sopransaksofon & klarinett, og den eminente pianisten Arild Berger, sammen med flere medlemmer fra Symfoniorkesteret. Stemningen steg til de store høyder, og sjeldent har vi sett så mange blide fjes både under og etter en konsert.

Onsdag 20. oktober innbød El Campanario til en `Huskonsert´, med gratis entré. Ingen av de ansatte hadde ventet at det skulle komme så mange mennesker, godt over 100 mennesker fylte patioen, og de kunne glede seg over flott underholdning fra lokale, stort sett norske krefter. Konserten innledet med duettsang, fremført av Bjørg og Jack Riise. Deretter sang den 13 år gamle Pernille Hellegjerde, med Trond Gilberg´s akkompagnement på piano. Mildred Coppola spilte et nydelig stykke på gitar, Vera Henriksen har en vakker stemme, og sang både klassisk og mer moderne låter. Far og datter Østgård, Stefan på gitar og sang og den unge Pauline på fiolin og sang fulgte deretter, og den fantastiske italienske pianisten Giorgio Semprini avsluttet denne stemningsfulle aftenen.

Det skjer mye på El Campanario om dagen, så følge med, og velkomne skal dere være til hyggelige aftener.


Giorgio Semprini ble født 1935 i Milano i Italia, men flyttet i 1961 til Bodø. Sjømannskirkens kantor, utmerkede pianist, organist og altmuligmann, Trond Gilberg fortalte at Giorgio hadde vært hans pianolærer for mange år siden, og det var Trond som fikk ham til å spille på El Campanario. Sent vil vi glemme hans fremførelse av Ludwig van Beethovens Måneskinnsonate, og det i måneskinn! Han avsluttet denne minneverdige kvelden med kjente svisker og Boogie Woogie. Giorgio har en glimrende teknikk, stilistisk bredde og en enorm musikkglede, slik at stemningen sto i taket ut over kvelden.

Av Steinar A. Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.