Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Mar Negro – en godt bevart hemmelighet

El Mar Negro - en godt bevart hemmelighet

Når vi nordmenn skal ut å spise, velger vi ofte stamrestauranten eller en av de mange fancy restaurantene som har dukket opp på kysten gjennom årene. Men det er synd, for det finnes unike perler rundt omkring som overrasker. Og er du trett av alltid å spise på de samme stedene og bare leter etter en restaurant der du kan være deg selv og nyte en lekker middag til en bra pris, kommer El Mar Negro inn i bildet. Når man passerer forbi på gaten, kan det være vanskelig å skjønne hvorfor El Mar Negro er noe spesielt. Innredningen og det lille lokale minner om mange av de typisk spanske restaurantene man finner over alt på Costa del Sol, men setter du deg ned og kikker gjennom menyen, finner du raskt ut at her er det snakk om noe spesielt.

Delikatesser fra Det Svarte Havet
Til tross for at beliggenheten ikke er langt fra havet, er El Mar Negro en restaurant med kjøtt som spesialitet. Og spesielt de grillstekte rettene som nettopp har funnet veien til menyen, er noe mer enn det vanlige. Man kan velge mellom fire forskjellige grillstekte kjøttretter: Svineknoker med landpoteter, ribbe med bakt potet, lammekølle med grønnsaker og osso buco med risotto. Hvis man foretrekker annet tilbehør, kan man velge mellom forskjellig garnityr som parmesanpoteter, potetmos, hvit ris med sjampinjong eller frisksauterte grønnsaker. Det finnes også et stort utvalg av sauser som den tradisjonelle peppersausen, roquefortsaus, hvitløksaus, samt sursøtsaus.

Oksekjøttsuppen har surret på komfyren hele dagen

Men det er ikke bare det lekre utvalget av retter, tilbehør og sauser som gjør El Mar Negro til noe spesielt. Restaurantens atmosfære og den varme og vennlige mottakelsen man får av innehaverne Cristian og Gabriella, avspeiler seg i høy grad i tilberedningen av rettene. Ekteparet utstråler stolthet og forkjærlighet for måten maten lages. Men ikke nok med at de har stor erfaring og kunnskap om hvordan man tilbereder retter med en kjærlig hånd. De klarer også å lage maten slik at den har en smak man ikke finner mange andre steder.

En god kombinasjon av friske råvarer
En av hemmelighetene bak de smakfulle rettene er de friske råvarer. Slakteren kommer hver dag med kjøttet Cristian og Gabriella har bestilt, og alle grønnsaker er ferske og kjøpt inn samme dag som de brukes på kjøkkenet.

– Vi bruker ikke frosne varer eller prefabrikkerte retter, forteller Cristian stolt: – Vi vil heller betale litt ekstra for våre råvarer og dermed oppnå den smaken og konsistensen som den enkelte rett skal ha, fortsetter han.

Den grillstekte lammekøllen overgår alle forventninger.

Rettene fra Det Svarte Havet minner på mange måter om nordisk husmannskost. I tillegg til de allerede nevnte rettene, er El Mar Negro spesialist på supper. Jeg fikk selv prøve oksekjøttsuppen, og sjelden opplever man en suppe der man faktisk kan smake at den har stått mange timer og surret på komfyren. Suppens kraftige smak og oksekjøttets smeltende effekt i munnen, gjør suppen til en av de beste jeg har fått på lang stund.

Lam slik det skal smake
Lam kan fås alle steder, men den lammekøllen som Cristian og Gabriella tilbereder, er i en klasse for seg. Kjøttet har en saftig konsistens, og smaksløkene fylles med den fantastiske kombinasjonen av lam tilberedt med kjærlig hånd og landpotetene som først er kokt med skallet på, deretter skrelt og skåret i skiver og til slutt stekt med rødløk. Og jeg må innrømme at Cristian og Gabriella virkelig vet hva de gjør på kjøkkenet, for lammekøllen var helt fantastisk – sier jeg som vanligvis ikke er veldig begeistret for lam.

Alt er hjemmelaget
Og det skjules ikke. Cristian forteller meg flere ganger hvordan hans hustru Gabriella bruker mange timer på kjøkkenet og aldri i livet kunne finne på å servere en rett som ikke er hjemmelaget. Det er ikke bare snakk om ære, men også om parets oppskrift på hva en skikkelig restaurant må kunne by på. Jeg roser rettene som blir servert meg, og Cristian takker forlegent samtidig som han utstråler en stolthet som nærmest er rørende.

Eplekaken a la Mar Negro vekker smakssansene

Jeg har nå kommet fram til desserten, og selv om jeg faktisk er mett, bestiller jeg El Mar Negros eplekake. Når Gabriella serverer et kjempestykke, kan jeg ikke annet enn tenke på hvordan jeg skal få plass til mer i magen? Men tallerkenen er raskt tom. I motsetning til mange spanske desserter er eplekaken nemlig ikke en sukkerbombe, men derimot en god blanding av en kakebunn som har ligget i rom, sure epler, litt sjokolade og fløteskum på toppen.

Ideell både til hverdags og til spesielle anledninger
El Mar Negro er nok en ab de best bevarte hemmelighetene jeg har funnet i Fuengirola. Og det er uten tvil en restaurant jeg vil besøke igjen. Spesielt de kommende vintermånedene vil alle suppene og den lekre husmannskosten fra Det Svarte Havet være perfekt, enten etter endt arbeidsdag eller til en hyggelig middag med kjæresten eller familien. Det er ikke noe stivt over El Mar Negro, men derimot møtes man av en varm, familiær stemning og en fantastisk lekker, hjemmelaget meny slik bare min bestemor kunne gjøre det. Og så kan man spise en god treretters meny til en fornuftig pris. I oktober tilbyr El Mar Negro et gratis glass vin til den argentinske entrecôten og til de fire grillstekte rettene. Stikk innom El Mar Negro når du har lyst på en annerledes opplevelse.

El Mar Negro
c/ Gálvez Ginachero 4
29640 Fuengirola
Tlf.: 951 236 453 – 677 005 483
 

Av Louise Kathrine Pedersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.