Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spennende utflukt til Barranco Blanco

Spennende utflukt til Barranco Blanco

Del

Ávila
NORSKE
PLUSS+

Ávila

Med 21 grader i vannet, valgt de fleste å ta seg oppover ved å vasse i selve elva. Foto: Petter Tryggestad

Elever på 8. til 10. trinn dro nylig på tur til Barranco Blanco, den fantastiske dalen i Coin, mellom Mijas og Alhaurin el Grande.

– På vei opp dalen hadde vi to muligheter. Den ene var å følge stien som fulgte elveleiet eller å vasse i selve elva. Flesteparten valgte å ta seg oppover i selve elva fordi vannet var varmt og godt. Det holdt ca 21 grader, forteller ungdomsskoleelevene.

Det siste stykket måtte de imidlertid svømme over en kulp. Det ble en utfordring fordi elevene også måtte frakte over maten og tørre klær. Flere løsninger ble brukt.

– En flott og hyggelig tur, var elever og lærere enige om etter besøket i Barranco Blanco. Foto: Petter Tryggestad

Elevene koste seg svømming i kulpen. Noen valgte å utfordre seg selv til å krabbe opp gjennom fossen og deretter hoppe ned i kulpen fra fjellknausen fem meter høyere oppe. Mange ble nok overrasket over seg selv og at de egentlig turte å ta dette spranget!

Mange av elevene utfordret seg selv ved å hoppe fra den fem meter høye fjellknausen og ned i kulpen. Foto: Petter Tryggestad

– Etter å ha spist, badet på nytt og deretter plukket fiken fra et tre vi fant der oppe, satte vi kursen tilbake til skolen. Og nok en gang var vi enige om at "Det hadde vært en hyggelig og flott tur".

Høstens første golfsamling

Norges Golfforbunds trenere Anders Thelberg og Fredrik Jonsson har nå gjennomført høstens første golfkurs på Costa del Sol. Kurset ble arrangert i samarbeid med Den norske skolen Málaga.

– Kurset var individuelt tilpasset hver og en av deltakerne, forteller primus motor, skolens daglige leder Henning Nordby: – Målet var at alle deltakerne skulle få teknisk instruksjon i forhold til det nivået man er på.

Videofilmet
Hver dag ble kursdeltakerne videofilmet for å dokumentere endringene og vise hvilke forbedringer som ble gjort i løpet av samlingen. Hver spiller disponerer sitt eget logon på Scandinavian Golf Institutes hjemmesider (www.sgi-golf.com) hvor videoene blir lagt ut til gjennomsyn og med kommentarer fra golfinstruktørene.

Høstens første golfsamling ble gjennomført midt i september. Ifølge Nordby er det lagt opp til fire andre samlinger i løpet av inneværende skoleår.

To ukentlige treninger
I ukene mellom golfkursene blir det organisert fellestrening mandager og torsdager etter skoletid og fram til kl. 17. Målet er at kursdeltakerne på denne måten skal støtte og hjelpe hverandre.

Skolen har forhandlet fram gunstige avtaler som betyr at ett kort med 18 kurver (ca 80 baller i kurven) koster € 48. Det tilsvarer i underkant av 1.500 baller. Sammenlignet med å kjøpe baller på ballmaskinen sparer man € 24. Vanligvis går

det med en kurv per trening, og kortet kan brukes når som helst, også om deltakerne ønsker å trene utenom fellestreningene. Selve kursene i regi av golfforbundet og Den norske skolen koster 100 € per gang. Neste samling blir med NGF vil bli i begynnelsen av desember.
– Dersom nye deltakere vil være med, er det bare å ta kontakt med skolen,
forteller Henning Nordby.

Av Den norske skole

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.