Månedsmagasinet på Costa del Sol

Middagsarrangementer i Fuengirola, når fotballfeberen snart rammer oss, med spesiell interesse for fotballinteresserte nordmenn.

La Peña de Dinamarca er igjen på hugget når vi alle i juni rammes av fotballfeberen. Den offisielle danske supporterklubben i Málaga Club de Futbol, med over 100 medlemmer, står for tv-arrangementene med middag. På den måten kan alle på Costa del Sol – så vel fastboende som de mange tilreisende feriegjester – samles og i festlig fellesskap støtte Skandinavias eneste representant, Danmark, ved sluttrunden i verdensmesterskapet i Sør-Afrika.
Og de danske kampene har en særlig interesse for Norge. Etter VM-sluttrunden har nemlig loddtrekningen foran kvalifiseringskampene foran europamesterskapet med finalerunder i 2012 ført til at Norge og Danmark har kommet i samme gruppe. For øvrig sammen med Portugal, Island, og Kypros. Det må være av stor interesse for den norske landslagstreneren ”Drillo” og alle nordmenn å se hvor gode Danmark egentlig er?!
La Peña de Dinamarca som også har med en del nordmenn på La Liga-fotball på La Rosaleda stadion i Málaga når Malaga CF spiller, avholder sine tv-arrangementer på restaurant ”Golden Days” i Fuengirola. Gjennomgangsfigur er den tidligere danske landslagslederen og rekordinnehaver Henning Munk Jensen. Han er to ganger kåret til ”Årets fotballspiller” i Danmark. Nå får han oppgaven med å sette sammen arrangementene i forbindelse med kampene mot Nederland, Kamerun og Japan.
”Golden Days” ligger sentralt på Calle Lamos de Espinosa 3 i Fuengirola – gaten med det kjente Hotel Pyr, rett ved havnen. Restauranten er svensk, så disse VM-kampene vises innenfor et helt og holdent skandinavisk miljø.
Henning Munk Jensen har for øvrig spilt mange kamper mot Norge – og så vidt han husker har Danmark vunnet hver gang. Kan noen bringe ham på andre tanker, så møt opp.
I en liten prat rundt sommerens store fotballbegivenhet starter Henning Munk Jensen med å si:
”Det jeg opplevde siste sensommer da La Peña de Dinamarca viste VM-kvalikkampene var ganske enkelt fantastisk. For en oppbakking! Den viste at vi står sammen når det gjelder og hvilken stor betydning fotball har. Og det var gledelig at også våre norske og svenske brødre møtte fram.
Kampene som ble vist på storskjerm og med bespisning, var flotte arrangementer. Jeg stiller med glede opp igjen. La Peña de Dinamarcas arrangementer er imponerende. For et arbeid denne klubben legger for dagen”
På ”Golden Days” stiller verten Marcus Rubin med fem storskjermer i gode og atmosfærefylte omgivelser og byr på VM-middag med vin.

Danmark går videre
”Nederland har alltid gode spillere samlet i noen av de faste storklubbene i utlandet og i Nederland,” sier Henning Munk Jensen.
Denne nasjonen er favoritt i Danmarks gruppe, og så er jo spørsmålet hvor sterke Kamerun og Japan er? Umiddelbart kan Danmark nok beseire begge, men man skal aldri undervurdere lag som har kvalifisert seg til en sluttrunde. Vi må være tilfreds med en 2. plass i vår gruppe, etter Nederland. Og da går vi jo i så fall videre i turneringen.
For Danmark blir det store spørsmål om de eldre spillerne på laget er gode nok og om de nye, unge kan stå distansen ut. Dessuten er jeg litt bekymret for det danske forsvaret.
En mann som forwarden Niclas Bendtner blir en hovedfigur. Han har vist stor målfarlighet for sin engelske klubb Arsenal”.
Henning Munk Jensen er klar med flere vurderinger i restaurant ”Golden Days” i juni.

De danske VM-kampene
Danmark er ved VM-sluttrunden i Sør-Afrika i gruppe med Nederland, Kamerun og Japan. De to beste i gruppen går videre til 1/8 finalene.

De danske kampene faller slik:

Mandag 14. juni kl. 13.30 i Johannesburg:
Danmark – Nederland.

Lørdag 19. juni kl. 20.30 i Pretoria:
Danmark – Kamerun.

Torsdag 24. juni kl. 20.30 i Cape Town:
Danmark – Japan.

Kvalifiserer Danmark seg til en kvartfinale, spilles den enten fredag 28. eller lørdag 29. juni.

En eventuell mirakuløs fortsettelse vil også bli vist på Golden Days, i tillegg til semifinalene mandag og tirsdag 5. og 6. juli og VM-finalen søndag 11. juli. Med La Peña de Dinamarca som arrangør.
Bespisning og opplegg halvannen time før kampene.

Vær med
Bordbestilling og forhåndsbetaling er nødvendig på de enkelte kampkveldene. 22 euros for to retters meny med en halv flaske vin og vann. Vennligst kontakt kassereren i La Peña de Dinamarca, Torsten Padkjær, på tlf.: 952 054 679 (torsten@padkjaer.dk) eller restauratør Marcus Rubin, Calle Lamo de Espinosa 3, Fuengirola, på 952 477 894 (etter kl. 16).

Av Morten Møller, La Peña de Dinamarca

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.