Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sportsnyheter – september 09

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Fortsatt ingen avklaring for Contador
Den spanske sykkelstjernen Alberto Contador som satte alle konkurrenter til veggs i årets Tour de France, har fortsatt ikke fått noen avklaring når det gjelder framtiden. Det avslører han i et intervju i programmet ‘El Círculo a primera hora’ som vises på Telemadrid.
– Jeg har ennå ikke fått noen avklaring for neste sesong. Jeg har fortsatt kontrakt med Astana i et år til, men bare Gud vet hva som vil skje, sa Contador. Med hensyn til ryktene om at han og den spanske Formel 1-stjernen Fernando Alonso skulle sette sammen et lag, sa Contador:
– Jeg snakker fortløpende med Fernando Alonso, men det er ikke noe konkret ennå. Å etablere et lag er noe man må være ute med i god tid.
Contador er ikke å finne i årets Vuelta a España der han er forsvarende mester. Grunnen er at han mener at han ikke har krefter til å kunne gi 100 prosent under rittet. Han vil heller ikke starte i VM senere i år fordi det krever svært mye trening å måtte sykle to løp på to dager. Med den mengden doping som det er i sykkelverdenen, er også Contador blitt forbundet med de forbudte stoffene. Til dette uttalte han: – Jeg ble testet 17 ganger under Tour de France og måtte hele tiden opplyse om hvor jeg ville være om en time, så jeg har ikke noe å skjule, fastslo sykkelstjernen.

Transfervinduet lukkes
Selv om det tradisjonen tro alltid er trengsel på transfermarkedet fram til lukketid natt til 1. september, var det i år ingen stor i-siste-liten-innkjøp. Mange hadde forventet at Real Madrid ville hente den franske verdensstjernen Franc Ribéry fra Bayern München, spesielt etter salget av Arjen Robben til den sørtyske storklubben, men slik gikk det altså ikke.
Mediene spekulerer derfor allerede i at neste gang transfervinduene settes på vidt gap, i januar eller til sommeren neste år, vil franskmannen bli presentert i den hvite trøya. FC Barcelona var den siste spanske klubben som kjøpte en spiller og hentet inn Chygrynskiyhos fra UEFA Cup-mesterlaget Shaktar Donetsk til en pris på 25 millioner euros.
Av de nesten 500 millioner euros som har gått med til kjøp av nye La Liga-spillere, var det ikke overraskende at Real Madrid og FC Barcelona stått for nesten 75 prosent av omsetningen.

Trolig ny sponsor for Málaga CF
Etter at fotballklubben Málaga CF i flere måneder forgjeves har søkt etter ny sponser, ser det nu endelig ut til laget har lykkes. Det store, engelske tippeselskapet William Hill vil trolig skrive kontrakt med klubben. De endelige vilkårene er fortsatt ikke på plas, men det blir snakk om et beløp på mellom 600.000 og 1 million euros, avhengig av resultatene.

VM-kvalik i fotball
I løpet av høsten spilles de avgjørende kampene i kvalifiseringen foran VM i Sør-Afrika 2010. Spania som suverent leder pulje 5 med maksimalt med poeng etter seks kamper, møter Belgia hjemme 5. september og fire dager senere – også hjemmekamp – Estland. Laget kan med en enkelt seier matematisk sett sikre seg adgang til sluttrunden neste år.
Spania avslutter kvalikkampene med to kamper i oktober mot henholdsvis Armenia og Bosnia-Hercegovina, begge på borteban. Kampene kan vise seg å være uten betydning, ettersom Spania allerede kan være kvalifisert, mens Armenia bare har æren å spille for. Bosnia-Hercegovina ligger nå på andreplass, og derfor kan ikke Spania regne med å få noe gratis.

Dyreste handel noensinne i spansk basketball
Det spanske baskettballstjernen Ricky Rubio som bare var 17 år da han sammen med Spania vant OL-sølv i Beijing i fjor, har nettopp skiftet klubb. Etter å ha vært blant de fem første ved de såkalte ”drafts” i NBA der han ble valgt av Minnesota, valgte den unge spanjolen likevel å fortsette i DKV Joventut.
Rubio følte seg ennå ikke klar til å prøve krefter i verdens hardeste basketballiga, så han ble i Spania. Derfor så FC Barcelona sitt snitt til å hente Rubio som regnes som det største talentet i Spania.
Etter 68 dager med forhandlinger, tilbud fra klubber i Europa og Spania, bestemte Rubio seg for å spille i FC Barcelona, slik at han ikke var nødt til å flytte fra familien. Overgangssummen lød på 3,7 millioner euros, og er den dyreste handelen mellom to spanske basketballklubber noensinne.

Fernando Alonso til Ferrari?
Etter Felippe Massas stygge uhell under løpet i Ungarn, og samtidig som Michael Schumacher ikke rakk å bli klar til å overta førersetet, ble det den unge italienske sjåføren Luca Badaor som skal styre de mange hestekreftene.
Men den nye sjåføren har langt fra imponert i løpene i Valencia og Belgia, og det spekuleres nå i om Fernando Alonso skal overta førersetet. Det har lenge vært snakket i kulissene om at Alonso skal overta fra 2010-sesongen, men etter Massas uhell og skuffende resultater fra Badaor, ser det ut som om prosessen vil bli framskyndet.
Verken Renault eller Ferrari har uttalt seg offisielt om saken. Dessuten har heller ikke Ferrari gitt uttrykk for at de ikke er tilfredse med Badaoer.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet