Månedsmagasinet på Costa del Sol
Marta-saken i Sevilla fortsetter

Familien og advokaten til den 17-årige Marta del Castillo som forsvant fra sitt hjem i Sevilla i januar 2009, krever 50 års fengsel for den antatte drapsmannen Miguel Carcaño. Han har tilstått å ha myrdet Marta, men advokatens anklage lyder i tillegg på vold og skjensel av liket, samt en erstatning til Martas familie på 480.000 euros.
Carcaños bror, Francisco Javier Delgado, samt dennes kjæreste María García, er også tiltalt i saken. Dessuten er to venner av Carcaño, den mindreårige Javier G., kjent som El Cuco og Samuel Benítez også tiltalt. For Samuel Benítez og María García kreves det tre års fengsel på hver og 100.000 euros i erstatning fra hver til Martas familie. Francisco Javier Delgado kreves fengslet i åtte år og må også betale 100.000 euros i erstatning.
Ifølge anklageskriftet skjedde mordet etter at Carcaño og El Cuco hadde drukket alkohol og tatt narkotika, noe som resulterte i at de ble voldelige overfor Marta. For å dekke over skrikene fra jenta, kneblet de henne. Senere samme kveld ble det gjennomført direkte mishandling av jenta. Etter det antatte drapet på Marta, fikk Carcaño og El Cuco trolig hjelp av Samuel Benítez, Carcaños bror og dennes kjæreste til å kvitte seg med liket og fjerne alle beviser. Dette ble gjort forsettelig, ifølge tiltalen. Politiet har fortsatt ikke funnet liket av Marta, og Carcaños uttalelser rundt fjerningen av Martas lik er tvetydige; i slutten av februar da Carcaño og El Cuco ble arrestert, fortalte de til politiet at de hadde kastet Martas lik utfor en av Sevillas mange broer og ned i elven. Carcaño har overfor en dommer i mars 2009 fortalt, at hans bror og to venner kastet Martas lik i en avfallscontainer. Dette har han likevel senere trukket tilbake.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.