Månedsmagasinet på Costa del Sol
Byrådet i Marbella fjerner 50 biler fra gaten hver måned

Byrådet i Marbella fjerner 50 biler fra gaten hver måned

Dette er gjennomsnittstallet for det antall forlatte biler som byrådet i Marbella hver måned fjerner fra kommunens gater. Det er det kommunale politiet som påtar seg å registrere bilene og ta seg av saksbehandlingen, mens et firma med bevilling påtar seg å fjerne bilene fra gaten og transportere dem til opphugging.
I fjor kom tallet på fjernede biler opp i 580 som er en tredel mer enn forventet. Antallet utgjør også en betydelig økning i forhold til 2008 da man fjernet 442 forlatte biler.
I mange tilfeller trekker den byråkratiske behandling av fjernede biler ut i flere måneder. Om dette sier Francisco Caracuel, representant for borgersikkerheten at ”det dreier seg om en prosess som må garantere for beskyttelse av eierens eiendom”. Når han ser tegn til at en bil har blitt etterlatt på gaten, forteller han eieren at det vil bli påbegynt en saksbehandling, samtidig som han gir bileieren en frist til å fjerne bilen. I tilfeller der han ikke kan finne bilens eier, offentliggjøres meddelelsen i Boletín Oficial de la Provincia (BOP). Mens den administrative prosessen står på, forblir bilene på gaten, noe som visse tilfeller kan vare i opp til et halvt år. Hvis ikke de forlatte bilene ble fjernet, ville Marbella, ifølge Caracuel ”bli omdannet til en bilkirkegård”.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.