Månedsmagasinet på Costa del Sol

 

Tre arrestert for svindel med kredittkort
Tre personer er arrestert av politiet i Málaga etter angivelig å ha svindlet med kredittkort. De tre anholdte arbeidet på et reisebyrå, og det var kredittkort fra kunder som skal ha blitt misbrukt. Ifølge politiet henvendte en kvinne som var kunde ved det aktuelle reisebyrået seg til myndighetene fordi hun mente at byrået hadde hevet mer penger på kortet hennes enn det reisen kostet. Da politiet undersøkte saken, fant de fram til flere utilfredse kunder som alle mente de var blitt snytt av reiseselskapet. Da man hadde gjort opp regnskapet, viste det seg at reisebyrået i alt skal ha snytt kundene for 5.000 euros. De tre arrestert, to kvinner og en mann, hadde tidligere snytt kunder for penger ved å kreve for mye penger for reisene, men hadde levert pengene tilbake til kundene og sagt at det var skjedd en feil. Denne gangen slo politiet til i tide.

Mange utlendinger i Spania
De siste beregninger foretatt 30. september, viser at antallet utlendinger som oppholder seg i Spania på lovlig vis har økt jevnt og trutt de siste årene.
Antallet utlendinger var 4.715.757, noe som tilsvarer en økning på 10,31 prosent i forhold til samme måling i fjor. Dermed er ca. 10 prosent av Spanias samlede befolkning utlendinger.
Største gruppe utlendinger er marokkanere med 758.114 personer, tett fulgt av rumenere og ecuadorianere med henholdsvis 728.580 og 441.455 personer. Madrid, Valencia, Katalonia og Andalucía huser flesteparten av utlendingene med 65,71 prosent fordelt seg imellom.

Jordskjelv i Andalucía
Tidlig om morgenen 4. november opplevde innbyggerne i hele Granada-provinsen og i østlige deler av Málaga-provinsen et jordskjelv.
Selve rystelsene startet kl. 5.39 og målte 4,2 på Richter-skalaen, men var ikke kraftig nok til å forårsake skader på bygninger eller personer. Episentret, det vil si sentrum for utbruddet, lå i kommunen Agrón, ca. 50 km vest for Granada.
Det andalusiske institutt for geofysikk, IAG, sier at jordskjelv ikke er uvanlig i Spania. Men ikke alle skjer i befolkede områder eller er kraftige nok til å kunne merkes. I september måned målte man to jordskjelv i henholdsvis Cádiz og Córdoba, men jordskjelvet nær Granada var det hittil kraftigste i Andalucía i år.

Brann i Benalmádena
Om formiddagen 5. november brøt det ut brann i et skogområde nær Benalmádena, rett ved urbanisasjonen El Olmedo og toglinjen. Brannvesenet fikk beskjed om brannen rundt kl. 09.30.
Mellom 50 og 60 hus måtte evakueres på grunn av den kraftige røyken. Brannmenn fra både Fuengirola, Torremolinos og Mijas hjalp til med slukkingen som også inkluderte flere helikoptre. Luftstøtten ble brukt fordi man ville forhindre flammene i å spre seg til beboelsesområder og hotellkomplekset Holiday World. Etter noen timer var brannen under kontroll, men på grunn av den kraftige vinden som vanskeliggjorde slukningsarbeidet, ble fire hus og to kjøretøy rammet av flammene.

Nye passregler
I oktoberutgaven omtaltes nye regler for fornyelse av passet. Myndighetene har likevel ennå ikke bestemt om disse endringene skal tre i kraft, men gjør de det, betyr det at man fra 1. desember ikke lenger vil kunne søke om pass ved norske honorære konsulater i utlandet.
I den forbindelse sto det at man, når endringene trer i kraft, straks kan få fornyet passet. Visekonsul Ellen Munch har gjort oss oppmerksomme på at dette er en feil, fordi man kan søke om nytt pass før endringene trer i kraft.
Vi beklager feilen.

Bønder i Axarquía ribbes
Mange bønder rundt omkring i Axarquía har den siste tiden vært utsatt for tyveri av avlinger. Ved et tilfelle lyktes det tyvene å stikke av med ikke mindre enn 700 kg avokado.
Foreningen av bønder i Málaga-provinsen er trøtte av stjelingen og vil at politiet skal gripe inn.
– Tyvene er godt forberedt og vet nøyaktig når de skal slå til, sier Benjamín Faulí og fortsetter: – Mange bønder har begynt å sove på åkrene for å beskytte avlingene, men det er umulig for dem å overvåke store områder alene.
I år er bøndene ekstra hardt utsatt fordi det er eksotiske frukter som tyvene går etter.
Samtidig har det også blitt stjålet landbruksredskaper, kveg, oliven og til og med kabler til vanningssystemene. Foreningen for bønder vil at politiet slår hardere til mot ulovlige salgssteder for ”det er jo våre avlinger de stjeler og tjener penger på, avslutter Faulí.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.