Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email


VIP-Hotspot flytter til større lokaler
På grunn av stor suksess og en stadig større etterspørsel, har VIP-Hotspot som tilbyr trådløst internett til svært gunstige priser, bestemt seg for å flytte til større og flottere lokaler. Hittil har man kunne finne VIP-Hotspot i Euromarket, men heretter vil nye og eksisterende kunder få assistanse på kontoret i Calle España 1, Edificio Buendía lokale 24 i Fuengirola. Kontoret er enkelt å finne fordi det ligger på baksiden av det store supermarkedet Eroski rett ved N-340.
For ytterligere opplysninger, se www.vip-hotspot.com eller ring +34 952 59 33 33.
Alle eksisterende og nye kunder er velkommen til å besøke det nye kontoret i Fuengirola. Vel møtt!Fire generasjoner med begravelsesbyrå
– Min farfar startet begravelsesbyrået på slutten av 1800-tallet. Han var murer og tømrer i Benalmádena, og når noen i byen døde, var det liksom naturlig at han lagde kisten, forteller Salvador Camero om starten på Francisco Camero S.L., begravelsesbyrået som hans farfar startet, som hans egen far senere overtok og som derfor i dag er overtatt av tredje generasjon. Det er ikke bare Salvador, men også hans fire søsken som nå er involvert. Og fjerde generasjon er allerede på plass fordi Salvador Cameros datter, som studerer på universitetet, arbeider på firmaets hovedkontor som ligger i Benalmádena Pueblo.
Fra å være et lokalt begravelsesbyrå, dekker Francisco Camero nå hele Costa del Sol. I tillegg har byrået med årene også fått stor erfaring i å ta seg av utlendinger.
– Vi tilvenner oss deres vaner og tradisjoner. Før var det mest vanlig at utlendingene ble transportert tilbake til hjemlandet for bisettelse, men i dag velger de fleste å bli kremert her slik at asken kan spres over havet, urnen bisettes her eller i hjemlandet, sier Salvador.
Dette med valget tillegger Salvador stor betydning: – Det er svært viktig at man snakker med sine nærmeste om hvordan man ønsker hvordan alt være den dag man går bort. Det betyr ikke at det gjør situasjonen mye lettere for de etterlatte, for døden kommer uventet uansett. Men i det minste er etterlatte ikke nødt til å fatte egne beslutninger om hva som videre skal skje, fortsetter han.
Man kan for øvrig selv velge hvorvidt bisettelsen skal foregå ifølge spansk tradisjon etter 24 timer, men den tradisjonen er man ikke tvunget til å følge. Faktisk kan man vente akkurat så lenge det er nødvendig.
– Bisettelsen, det være seg begravelse, balsamering eller kremering, kan aldri skje før etter de første 24 timene. Man kan velge å vente et helt år, om man måtte ønske det. Det er kanskje overdrevent, og det er også økonomiske forhold som må vurderes. Personlig liker jeg bedre de utenlandske tradisjoner der ikke alt trenger å gå så fort. Det gir pårørende til nordmenn som bor her på kysten mulighet for å reise ned og få alle de praktiske ting ordnet før bisettelsen finner sted, sier Francisco.
Hos Francisco Camero gjør man sitt til at de praktiske problemene ikke må overskygge sorgen ved å ta seg av kontakten med konsulatet, utstedelsen av dødsattest, mv.
Ønsker man selv å ta seg av en del av det praktiske, har Francisco Camero opprettet en begravelsesplan, kalt Dignity Charter, der man kan gjøre avtale med dem om hvordan man ønsker at ens egen bisettelse skal foregå. Man kan velge å betale med det samme, til dagens pris, eller bare få praktiske ting avklart. 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet