Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gå riktig med den tyske balanseskoen Chung Shi

Gå riktig med den tyske balanseskoen Chung Shi

Del

Av Christine Stranne, Specialist i MBT og Chung Shi sko

I lengre tid har det vært et merke som har dominert innenfor balansesko, men nå er neste generasjon endelig kommet til Spania. Denne skoen heter Chung Shi og er utviklet i Tyskland. Det er brukt den nyeste teknologi og viten innenfor sko og helse, dessuten har man implementert en tusenårig asiatisk viten om hvordan man best holder kroppen sin i form.

Fordelene med balansesko
Det er barnelærdom for de fleste at vi må gå i gode sko, men at gode sko er betyr balansesko som utfordrer kroppen vår, det er derimot ny kunnskap for mange mennesker. Velger man nemlig et par balansesko, får man et vell av fordeler bare ved å bruke denm daglig, i motsetning til ved alle andre typer sko. Det er fordeler som spenner så bredt som fra forbedret blodsirkulasjon og mulighet for å redusere cellulitis(appelsinhud) og forekomsten av åreknuter, til en mer rett holdning, aktivering av forsømte muskler og økt forbrenning, samt riktig retning på foten og avlastning på kne- og hofteledd.
Våre valg av sko har stor innflytelse på våre helse og dermed vårt dagligliv. Alminnelige sko virker som korsetter på våre føtter, og når vi går, lar vi føttene falle passivt ned mot det harde underlaget, uten at musklene blir særlig aktivisert. Et slikt gangmønster er en av hovedårsakene til den vestlige verdens folkesykdom, nemlig ryggsmerter som likevel sjelden kommer alene. Kroppen har derimot bruk for å bli utfordret når vi går, for på den måten brukes musklene til å opprettholde kroppens likevekt. Når vi står og går i likevekt, brukes musklene slik de er ment til. Den uhensiktsmessige bruken av kroppens muskler og ledd, særlig kne- og hofteledd er så godt som ikke-eksisterende.

Asiatenes triks
Det er denne viten som ligger til grunn for utviklingen av balansesko generelt. I konstruksjonen av den nyeste balanseskoen i Spania, den tyske Chung Shi-skoen, har man valgt å implementere asiatiske risbønders tusen år gamle teknikker for å holde ryggen og resten av kroppen og dens muskler spenstige og sterke. Risbøndenes triks er at de etter en lang og hard dag på rismarkene, står og går på bambusrør for å rette opp ryggen. Når de står og går på disse bevegelige bambusrørene, bruker bøndene alle kroppens muskler til å holde balansen. Dermed rettes holdningen opp og vekten fordeles riktig på fot-, kne- og hofteledd. Samtidig trykker bambusrøret på venepumpen og sender blodet vekk fra føttene og rundt i kroppen. Dette gir en klart forbedret blodsirkulasjon og mindre trette ben og føtter.

Chung Shi-sko
Hemmeligheten bak en balanseskoen og dens effektivitet, ligger i utformningen av sålen. Chung Shi-skoens sål er utformet slik at man helt naturlig og uten å tenke over det, setter hælen ned og deretter vipper over fotens midtparti, noe som resulterer i aktivitet og utfordringer for gangen. Slik trener vi ubevisst våre muskler i føtter, ben og rumpe, samt muskelgruppene langs ryggsøylen både vannrett og loddrett, langt mer enn i noen annen sko. Denne aktiviteten har en positiv effekt mot smerter i føtter, ankler, ben, kne og rygg og er samtidig enormt effektiv når det gjelder å forebygge muskel-, rygg- og leddsmerter og skader.
Når man står i Chung Shi-sko, står man samtidig avstresset og stabilt. Uten å tenke over det, retter man seg automatisk og naturlig opp og får en korrekt holdning. Denne naturlige automatikken man får i Chung Shi-sko, skyldes at skoens sål er konstruert slik at uansett om vi går eller står, gjør vi det riktig. Chung Shi er den eneste skoen som automatisk sørger for det.

Shop Cristina
I Shop Cristina i Fuengirola har vi valgt å ta inn Chung Shi-skoen fordi den på flere måter tilbyr noe som ingen andre balansesko gjør. For eksempel er den konstruert slik at aktiviteten og utfordringen til kroppen ligger i selve gangen, mens det er lagt vekt på stabilitet og avslapping når man står stille. På den måten unngår man å overanstrenge kroppen, selv om man bruker skoen hele dagen, noe mange foretrekker å gjøre. Videre opplever mange at Chung Shi-skoen er svært lett å gå i, nettopp på grunn av stabilitetspunktet i hælen. Dessuten kreves det ingen veiledning i bruken av den. Skoen er rett og slett konstruert slik at man automatisk går riktig i den uten å tenke over det. Det er Chung Shi-skoen den eneste balanseskoen som gjør.
I tillegg til at skoen, utover å være super effektiv mot smerter i rygg, kne og føtter også forbedrer holdningen og blodsirkulasjonen markant. Og så tilbys skoen i en komfort utgave som man svært raskt venner seg til, og i en fitness-utgave som ofte krever litt lenger tilvenning, men som også trener musklene enda mer.
I selve utformningen av Chung Shi-skoen, har det fra designernes side vært fokusert på at den skal ligne en vanlig sko. Den skal ikke være tyngre enn en vanlig sko, og den må være lett å vedlikeholde, noe som blant annet sees på sportsmodellene som kan puttes i vaskemaskinen.
Vi i Shop Cristina er svært glade for å kunne tilby våre kunder enda en balansesko. Hvilken sko som passer til hvem, er en vurdering fra person til person. Vi inviterer alle til å komme innom og prøve de nye Chung Shi-sko. Vi hjelper gjerne til med råd og veiledning ut fra den enkeltes behov, vaner og eventuelle smerter eller problemer. Chung Shi-skoen forhandles hos Shop Cristina i Fuengirola. Mer informasjon kan også finnes på hjemmesiden www.chungshi.es eller ved å kontakte butikken. 2041__MainPicture__XsVpZNxyiKxgtEWUiMjtT.jpg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.