Månedsmagasinet på Costa del Sol

Helg med trafikkaos på Solkysten

Helgen blir en av årets mest hektiske på de lokale lande- og motorveier i Málaga-provinsen. Torsdag var nasjonal helligdag og mandag er lokal helligdag i Málaga. Imellom kommer en helg hvor mange spanske familier enten avslutter eller påbegynner ferien deres.… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

En hårfin grense

I Spania lever den metroseksuelle mannen i beste velgående, men visse steder handler det ikke bare om en velpleiet hud, en god jobb og en bolig i storbyen. Mange sør-spanske menn tar skrittet videre og fjerner alt håret på kroppen… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Solbrillen: Sex-appeal og «coolness»

De mørke brillene som vi alle liker å finne fram så snart solen viser seg på himmelen, er mer enn bare beskyttelse for øynene. Det er også en ”accessory” som tilfører personen som bærer dem, et bestemt image og en… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

FEM DAGER TIL HAVS

Hvordan er det å bo ombord på et 50m2 flytende hjem med verdens beste sjøutsikt i fem dager? Fantastisk – hvis man klarer å leve uten internett 24/7, uten omgang med andre mennesker og uten å se land på nesten… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Solkysten igjen pensjonistenes paradis

Det er innlysende at Costa del Sol er et ferieparadis. Det viser de siste års tall fra turistsektoren tydelig. Men de nyeste tallene fra Det spanske statistiske sentralbyrået (INE) viser at Málaga-provinsen også har blitt de utenlandske pensjonistenes paradis. Etter… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

22. august – delta i stor protest mot eseltaxi i Mijas

Esler har lenge vært kjennetegnet for Mijas Pueblo, og de har lokket utallige turister. Gjennom årene har det blitt protestert over at virksomheten er dyremishandling, og nå høres protestene mot turistvirksomheten igjen. I den pittoreske hvite fjellandsbyen brukes esler blant… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

¡Salud!

Du kjenner sikkert den vanlige måten som spanjolene sier ‘skål’ på, men det er andre spanske uttrykk og vaner forbundet med å klinke i glassene og utbringe en skål som du kanskje ikke kjenner til. Livet i Spania inkluderer masse… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Spansk olivenoljepris overgår for første gang italiensk olje

For første gang noensinne har prisen på spansk olivenoljen overgått prisene på italienske olivenoljer på det amerikanske markedet. Nærmeste bestemt var gjennomsnittsprisen på olivenoljer fra Spania som var importert mellom januar og juli 2024 på €8,81 per kilo, sammenlignet med… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

«Helvetes-netter» på Costa del Sol

Meteorologene kaller det «noches infernales» (Helvetes-netter) og som navnet antyder, er de litt av et mareritt. Utrykket brukes om de nettene når gradestokken ligger over 30 grader Celcius. Inntil et par tiår siden var dette fenomenet bare kjent fra planetes… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.