Månedsmagasinet på Costa del Sol

Dobbelt så mange dødsfall i trafikken

15 personer har i årets løp mistet livet i trafikken i Málaga-provinsen. Det er nesten en fordobling i forhold til i fjor på denne tiden, hvor åtte innbyggere omkom på provinsens veier. Utviklingen er sterkt bekymrende, spesielt siden myndighetene i… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Europas kokainkonge arrestert i Marbella

En felles politiaksjon mellom Europol og spansk politi har nettopp ført til arrestasjonen av en av Europas mest ettersøkte forbrytere. Den bulgarske statsborgeren har blitt beskrevet som “el señor de la cocaína» (kokainkongen) i den spanske pressen. Arrestasjonen hans i… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Momsen på grunnleggende matvarer øker 1. oktober

Etter en regjerningsbeslutning i slutten av sist uke, skrev spansk presse at momsen på olivenolje skulle fjernes i landet. Da informerte myndighetene at det supermomsreduserende tiltaket skulle gjelde året ut. I det kongelige dekretet som ble godkjent på tirsdag ettermiddag… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Mijas mottar ‘sølvkost’ for renhold

Mijas har blitt hyllet for sitt gode renhold. Kommunen har mottatt ‘sølvkosten’ for 2024 fra Det tekniske forbundet for avfallshåndtering og miljø (Ategrus) hvor både offentlige og private enheter fra hele landet deltar. Prisen, som ble kunngjort av bystyret, verdsetter… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

«Mye varmere» enn normalt og stor skogbrannfare

Det spanske meteorologiske instituttet (Aemet) har oppdatert deres prognoser for Costa del Sol for de neste tre månedene og advarer om høyere temperaturer og lite nedbør. «Sommeren vil ikke bare bli varmere enn normalt – den vil bli mye varmere»,… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

På den andre siden: Burde vi ikke ønske industrien velkommen?

Uansett årstid går det knapt en uke uten at de lokale mediene på Costa del Sol bringer en toppnyhet om turismen som blomstrer og om boligmarkedet som boomer. Alle jubler – men jeg spør meg selv om det ikke snart er tid for å tie stille. Riktignok går det bedre på Solkysten, men det går […]

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.