Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málaga for nybegynnere

alt
Den svake og varme morgenvinden blåser hodet fri for de siste restene av søvn. Dagen er planlagt, men likevel uklar. Klokken er ni og jeg er på vei til togstasjonen i Fuengirola for å ta toget til Málaga. Dagens plan er enkel; opplev Málaga-regionens hovedstad.

Jeg bor i Fuengirola og valgte å ta toget til Málaga – en god start på dagen, og et annerledes scenario enn det man ser langs motorveien.
Jeg ankommer togstasjonen i Málaga. Den er innredet både som shoppingsenter og kunstutstilling. Det er skiftede utstillinger slik at man aldri kan være helt sikker på hva man trår inn i når man ankommer. Like utenfor stasjonen er det første man ser en drosjekø så stor at den like godt kunne være en internasjonal flyplass man kommer ut av. Herfra kan man velge å gjøre flere ting. Skal man mot sentrum, er det en spasertur på rundt et kvarter, ellers kan drosjene klare den saken litt raskere og for et overkommelig beløp. Málaga sentrum er rik på shoppingnyheter, kafeer, kultur og opplevelser.

Shop-amok
Elsker du å shoppe? I så fall vil området i og omkring Marqués de Larios bestemt være verdt et besøk. Selve gaten er utsmykket med skulpturer, og kikker man opp, utgjør de fine gamle bygningene med sine karnapper og balkonger en fantastisk kulisse og står i skjærende kontrast til de moderne butikkene på gatenivå. Larios har butikker for alle aldre og for folk med alle preferanser. Er du på jakt etter klær, sko, merkevarer, solbriller eller kanskje smykker, er hovedgaten og de gatene som løper parallelt med Larios svært smarte steder å besøke. Hva du enn måtte ønske å legge i innkjøpskurven din, så har du en svært god sjanse for å finne det i Málagas shoppinggate, Marqués de Larios.

Tapas?
Tapas er en av de spanske tradisjonene som stille og rolig er i ferd med å vinne et godt fotfeste i resten av Europa. Har man først nytt ordentlig spansk tapa, kan man godt forstå det. I Málaga er det ganske mange tapasbarer, og det ville være synd ikke å besøke en når man først er i byen. I en sidegate til Marqués de Larios, Marín García, ligger et lite sted som heter Lo Güeno. Her får du ikke bare servert velsmakende tapas, men du får dem også servert i autentiske omgivelser. Man føler for alvor at man får en bit av det ordentlige Spania når man sitter på Lo Güeno.

Oaser i storbyen
Málaga er en storby med fart og trykk. Den kan til tider virke både larmende og uoverskuelig, men stadig finnes der oaser der farten senkes og der man helt glemmer at man befinner seg i en av Spanias største byer. Søker du de grønne lungene, kan det sterkt anbefales å svinge innom Paseo de España, like ved båthavnen. Det er et sted som kommunen setter sin ære i å holde ren og ryddig slik at man kan gå seg en tur i det parklignende området eller sette seg et øyeblikk og la alle tankene fly av gårde. Skulle man ha lyst på litt kultur, mens man nyter storbyens grønne områder, kan man besøke Castillo de Gibralfaro som stammer helt tilbake fra maurernes tid (711-1487).
Er man mer hektet på byliv, er Málaga full av små sjarmerende plasser. En litt oversett plass er Plaza de Jerónimo Cuervo som ligger ved Teatro Cervantes. Finner man plassen som ligger rett ved byens universitet, bør man stille seg midt på plassen og ta en kikk i alle retninger. På Plaza J. Cuervo kan man nemlig se den gamle og nye bydelen møtes og smelte sammen. Det er ganske spektakulært.
Like ved siden av teateret ligger den super moderne Resturente Canela. Her har de fusjonert spansk og internasjonalt kjøkken. Det hele foregår i flotte rammer og det er mulighet for å nyte en frokost eller kanskje hygge seg med en middag i stearinlysets skjær når mørket faller på. Canela er en restaurant som har forstått at god mat ikke nødvendigvis må koste en formue.
Har man tid til det, bør man bli i Málaga til mørket begynner å senke seg. Da er det vakkert i og omkring Marqués de Larios og ved katedralen. Her får alt et nærmest gyllent skjær, og for øyet virker det hele litt magisk.

Hvordan kommer man til Málaga?
Sør-Spania har, som kjent, en velfungerende infrastruktur, og det offentlige transportsystemet er faktisk svært bra. Befinner du deg i Fuengirola, Torremolinos, Benalmédena eller en helt annen kystby mellom Fuengirola og Málaga og skal en tur til Málaga, så ta en ekstra vurdering før du ringer etter en taxi. Togforbindelsen er enkel, rask og billig. Der er mulighet for å stige på i stort sett alle byer på kyststrekningen mellom Fuengirola og Málaga. Togene er velfungerende og av høy standard, så det er ingen grunn til ikke å ta seg en tur.
Prisen for en voksen vil maksimalt komme opp i 2,65 euros, noe som må sies å være billig for en ca. 40 minutters togtur.


Visste du at?

Málaga CF befinner seg i den øverste spanske fotballserien – La Primera División?

De viktigste næringsveiene er vinhandel, olivenoljeproduksjon, samt såpe- og tekstilindustri.

Málaga har Spanias nest største cruisehavn.

Málaga var hjembyen til den verdensberømte maleren Pablo Picasso, og her ligger museet med samme navn.

Av Martin Eskesen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.