Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sommertilbud på El Campanario

Sommertilbud på El Campanario

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

alt

I sommer kan du være sommergjest på Sjømannskirken og Diakonhjemmets flotte anlegg i Calahonda. Til kjemperabatter!

Vi ønsker oss flere gjester, sier gjestehusvertene Ragnhild og Stein Kåre Ulvestad på El Campanario, – Klokketårnet. Mens høysesongen for anlegget i Calahonda til nå har vært vår, vinter og høst, åpner vertskapet dørene og leier ut sine 11 rom til sommerturistene, til svært konkurransedyktige priser.
– Her kan våre gjester komme og gå som de vil, sier Ragnhild.

Kutter prisene
Belegget på El Campanario ligger vanligvis på drøyt 60 prosent, målt for året under ett. Mens det ellers i året arrangeres mange kurs og konferanser, daler besøkstallene på gjesthusdelen om sommeren.
– De siste årene har belegget i juni, juli og august bare ligget på rundt 20 prosent. Det betyr at mange av våre rom står tomme. Det vil vi gjerne gjøre noe med. Derfor går vi i år ut med et spesielt sommertilbud, forteller Ragnhild.
Det betyr at alle kan nyte godt av uslåelige sommerpriser på 55 euros natten for dobbeltrom og 40 euros for et enkeltrom, inkludert frokost. Ifølge Ragnhild er det en tredel av ordinær pris.

Kan by på det meste
Med sine sentrale beliggenhet er El Campanario ideell for både enslige, par og familier med barn. Anlegget har romslig patio og kafé, flott uteområde med gress, plass til grilling og stort basseng.
– Vi skulle gjerne ha hatt et eget basseng for de aller minste. Men det kan vi foreløpig ikke by på. Derimot har vi bibliotek, et kjøkken som kan by på mer enn de tradisjonelle vaflene og kaffe, tv-stuer med norsk tv og andre romslige oppholdsrom med blant annet biljard, forteller Ragnhild.

Populært anlegg
El Campanario kunne nylig feire fem års jubileum med brask og bram og samtidig slå fast at mange av de målene som Sjømannskirken og Diakonhjemmet – de to eierne – hadde satt seg, langt på vei er oppfylt. Kombinasjonen av kirke, kirkekafé og gjestehus har gitt god uttelling.
Ifølge daglig leder av El Campanario, sjømannsprest Steinar Lindvig, kan anlegget de siste fem årene vise til en betydelig vekst:
• I fjor hadde El Campanario rekordbesøk. Hele 54.740 fant veien til anlegget i Calahonda, nesten en dobling av besøkstallene fra 2005; 28.704 besøkende. Det gjør anlegget til den nest mest besøkte norske, sjømannskirken i hele verden.
• Når det gjelder gudstjenestebesøk, rangerer kirken med sine 5.601 besøkende, på en femteplass.
• Antall bryllup lå i fjor på 85, også det kvalifiserer til en plass høyt opp på listene.

Nye planer
– Vi vil gjerne utvide tilbudet vårt, særlig knyttet til gjestehusdelen. Så langt har vi satset på kurs og konferanser. Nå ønsker vi å prøve ut spesielle kurspakker rettet mot norske menigheter, gi tilbud om om alt fra teambuilding, via stabsutvikling til kursing i frivillig arbeid, forklarer Ragnhild Dean Ulvestad. Sammen med ektemannen Stein Kåre Ulvestad utgjør de to vertskapet for gjestehusanlegget.
– Medarbeiderne her på El Campanario har mye kompetanse på dette området og kan trekkes med i kurstilbudene, hevder Ragnhild.
Men det stopper heller ikke her, for til framtidsvyene hører det også med å kunne de besøkende alt fra sjelesorg, ekteskapsrådgiving til kontemplasjon.
– Vi ønsker også å kunne gi et tilbud for å møte en åndelig dimensjon, mer rettet mot enkeltindivider. Både bygningsmassen her og de vakre og rolige omgivelsene er som skapt for det, sier Ragnhild.


Fakta om El Campanario (norsk: Klokketårnet)
• Eies av Sjømannskirken og Diakonhjemmet i fellesskap, 50 % på hver
• El Campanario dekker via egne inntekter, bl.a. fra gjestehuset, alle utgifter til drift. Ni av de 14 ansatte lønnes via Sjømannskirkens hovedkontor i Bergen.
• Består av kirke, gjestehus med kurs- og konferansesenter og kjøkken
• Sjømannskirken står for driften av anlegget, og sjømannsprest Steinar Lindvig er daglig leder.
• Menigheten har egen diakonitjeneste, i tillegg til tradisjonell virksomhet som sjømannskirke og menighet.
• Sjømannsprest Mette Buvik følger med på den norske skipstrafikken gjennom Gibraltar. Passer det slik, avlegger hun gjerne et besøk om bord.
• El Campanario har tre egne klubber for barn og ungdom
• Menighetens dekningsområde er den sørspanske provinsen Andalucía, Portugal og Marokko.
• Den eldste delen av bygningen på El Campanario skal være fra 1572
• Hele anlegget ble etter ombyggingen tilpasset handikappede, bla. med heis.
• Særlig på lørdager er stedet et populær sted, for da serveres risgrøt. I løpet av de fem første årene er det blitt servert 15.000 porsjoner grøt
• De årlige basarene som arrangeres på El Campanario har til sammen samlet inn rundt 50.000 euros.
• I tillegg har ”Kirkegolfen” i løpet av fem år gitt en nettoinntekt på ca. 22.0000 euros som blant annet brukes på barne- og ungdomsarbeid.
• Hvert år arrangeres det flere konserter med norske artister som kommer på besøk, bl.a. Hanne Krogh, Åge Aleksandersen, Ytre Suløen Jazzensemble, Hot Club de Norvege, Rune Larsen, Helge Nilsen, Henning Sommero, Lars Klevstrand og Helge Kleppe, – i tillegg til flere andre kor og orkester

 

Les mer om El Campanario: www.elcampanario.no

I anledning fem års jubileet har Sjømannskriken på Costa del Sol utgitt et eget jubileumshefte. Det koster 3 euros og kan kjøpes på kirken.

Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet