Månedsmagasinet på Costa del Sol
Veras Veranda: Sjokoladetopper (eller danske fløteboller)

Veras Veranda: Sjokoladetopper (eller danske fløteboller)

«Sjokoladetopper!» svarte familien, da jeg spurte hva de ville ha i helgen …
Hm. Det er ikke lett å finne frem til hvor jeg bor, så da må man lage dem selv. Når man vet hvordan, er alt enkelt, men det var første gang for meg. Her er min oppskrift, som jeg har tilpasset min smak.

Dette skal du bruke:

  • 1 dl vann
  • 100 g glukosepulver
  • 275 g sukker
  • 150 g piskede eggehviter
  • 2 ss sukker
  • 20 skiver marsipan à ca. 3-5 mm
  • Sjokolade til trekk

Slik gjør du:

Skjær marsipanen i skiver. Bak dem i 5-8 minutter ved 185 grader. De skal ikke være sprø, bare litt lysebrune og seige. Avkjøl.

Vann, sukker og glukose blandes og gis et oppkok. Det skal koke til det når nøyaktig 117 grader, så et termometer er viktig.

Eggehvitene piskes stive. Når de er luftige og ikke slipper bollen, tilsettes de 2 ss sukker. Pisk videre i ca. 8 minutter til hvitene setter topper.

Når sukkerlaken har nådd 117 grader, helles den forsiktig i en tynn stråle ned i eggehvitene mens man pisker. Eggehvitene må deretter piskes i ytterligere 8 minutter, til massen er veldig seig.

Hell blandingen i en sprøytepose og sprøyt topper på marsipanbunnene. Sett deretter platen med toppene inn i kjøleskapet i minst en time.

Dekk toppene med smeltet sjokolade. Jeg holdt i marsipanbunnen og dyppet dem i sjokoladen.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.