Månedsmagasinet på Costa del Sol
To millioner vaksiner til Spania denne uken

To millioner vaksiner til Spania denne uken

På mandag ankom den første millionen med vaksiner til Spania – og torsdag ankom ytterligere en million av de hardt tiltrengte vaksinene. Det er den hittil største vaksinemengden som har blitt distribuert til Spania. De store mengdene styrker ambisjonene om at landet nå for alvor kan innlede den viktige massevaksineringen av befolkningen.

Av de nylig ankomne vaksinene er halvdelen fra Pfizer og Moderna, mens den andre halvdelen er fra AstraZeneca. Det betyr at man allerede etter påske kan begynne å vaksinere folk i alderen 56-65 år med AstraZeneca-vaksinen, mens man fra midten av april kan ta fatt på innbyggere i alderen 70-79 år, som vil vaksineres med Pfizer eller Moderna. Inntil da sluttfører man vaksineringen av innbyggere over 80 år.

Spania håper å motta nok vaksiner til å kunne vaksinere 15 millioner mennesker i løpet av dette kvartalet, hvilket vil være et viktig skritt i forsøket på å få vaksinert 70 prosent av den voksne befolkning innen slutten av sommeren. 70 prosent av Spanias voksne befolkning tilsvarer cirka 27,5 millioner mennesker.

(Kilde: El País)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.