Månedsmagasinet på Costa del Sol
Registrering av biler i Spania

Å registrere en bil i Spania kan veldig lett bli en hodepine. Det behøver det ikke være hvis man søker profesjonell hjelp. Ønsker du å bruke bilen din i Spania, anbefaler Holms Bilregistrering at du omregistrerer den. I lengden er det mye rimeligere og mindre stressfullt. Registreringsprosessen er organisert fra begynnelse til slutt og garanterer en lett og problemfri omregistrering. Med nesten 25 års erfaring innenfor Spansk bilregistrering, kan Holms Bilregistrering tilby rask, enkel og profesjonell hjelp for alle bil- og motorsykkelrelaterte oppgaver. Holms Bilregistrering har seks kontorer og medarbeiderne deres snakker syv forskjellige språk og kan hjelpe deg over hele Spania. 

De har direkte kontakt med det spanske samferdselsdepartementet (Tráfico) og kan derfor gjøre registreringsprosessen mye kortere enn de normale uker eller ofte måneder det kan ta for å registrere eller omregistrere en bil i Spania.

Som noe helt nytt kan Holms Bilregistrering nå registrere biler telematisk, altså uten å se bilen. Dette er en veldig praktisk og for tiden også et Corona-sikkert alternativ.  

Tidligere måtte en takstmann sjekke alt. I dag kan det ordnes over telefonen. Samferdselsdepartementet (Tráfico) kan ved hjelp av bilens VIN-nummer og attester finne tekniske data om alle kjøretøy. Alt blir sjekket online og papirene underskrives elektronisk.

Å omregistrere en bil er faktisk ganske enkelt med den rette profesjonelle hjelp. Man må innlevere fotokopi eller en skanning av pass og NIE-nummer, samt skjøte, leieavtale eller empadronamiento og den originale registreringsattesten. Holms Bilregistrering benytter seg av budtjeneste til det praktiske og dokumentene hentes på din adresse. Når Holms Bilregistrering har alt det praktiske klart i løpet av et par dager, sender de skiltene og den nye registreringsattesten tilbake til deg enten i Spania eller i ditt hjemland, igjen med budtjeneste. Så er du kjøreklar. Holms Bilregistrering hjelper deg også med kontakt til forsikringsselskap.

Du kan fortsatt komme inn på et av deres kontorer og gjøre en avtale.

Holms bilregistrering er dedikert til jobben og tingene fungerer. ”Vi legger vekt på koordinasjon og organisering.”, sier Tim Holm, ”Vi kan selvfølgelig kontaktes på telefon og setter stor pris på den personlige telefoniske kontakten. Du kan også komme inn og besøke oss på ett av våre kontorer. Den skriftlige korrespondansen foregår bare per mail. (red. Ingen sms eller WhatsApp) så vi sikrer at alle medarbeiderne har adgang til korrespondansen som har vært med kunden, så en optimal service kan gis fra alle i teamet vårt”.

Holms Bilregistrering har omregistrert mer enn 35.000 biler til spanske skilter og er det største statsautoriserte bilregistreringsfirma i Spania.De har mer enn 20 fast ansatte, og meden kombinasjon av medarbeidere fra statlig veivesen og profesjonelle ingeniører, kan de løse alle import- og bilregistreringsrelaterte oppgaver.


Gjeldende regler for innføring av bil

Du kan kjøre i din bil i 30 dager i Spania, hvis du er spansk resident. Hvis du ikke er resident, kan du ha bilen din i seks måneder i Spania. Deretter må den være ute av landet i 12 måneder, før den kan komme inn igjen. Hvis du blir stoppet av politiet, har du plikt til å kunne bevise at bilen ikke har vært i Spania lengre enn tillatt. Dette er annerledes enn andre EU land, hvor det er politiet som må bevise at bilen har vært for lang tid i landet.

Hvis du ikke kan bevise at bilen ikke har overskredet det lovlige tidsrommet i Spania, vil den normalt bli konfiskert av politiet. Boten for ikke å omregistrere bilen er 2.500 euro + utgifter til tauing og opphold i politiets parkeringsfasiliteter. Utover disse utgiftene må man betale registreringsavgift for å få bilen frigitt.


Av Holms Bilregistrering

www.spanskbil.com

carsreg.holmes@gmail.com

Av Holms Bilregistrering

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.