Månedsmagasinet på Costa del Sol
Portugal og Spania konkurrerer om fremtidige turister

Portugal og Spania konkurrerer om fremtidige turister

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Det er Spania mot Portugal i den europeiske kampen om turistene, etter at begge land har uttalt at engelske turister er velkomne i sommer. Ikke bare vil landene bli rivaler i den utsatte fotballturneringen Euro 2020, men nabolandenes reisedestinasjoner vil også kjempe om solsøkende turister.

Britiske myndigheter vil trolig i neste uke bekrefte at deres landsmenn kan reise utenlands fra 17. mai, samt hvilke land tillatelsen gjelder, slik at det blir mindre problemer når de reisende kommer hjem.

Det er ikke bare billetter og reiseforsikring som koster, så Post Office Travel Money har satt opp en prisliste for å sammenligne kostnadene i de to landene. Listen inkluderer varer som turister vanligvis kjøper, som flaskevann, øl og vin, solkrem, insektspray og en middag for to. Stedene som ble undersøkt var Algarve og Madeira i Portugal og Costa del Sol, Lanzarote og Mallorca i Spania. Undersøkelsen viste at prisene på Algarve-kysten har falt med 16 % siden i fjor, mens prisene har økt 3,4 % på Costa del Sol. Det sterke pundet er delvis årsaken til at Portugals priser har gått så markant ned. For en handlekurv med husholdningsmatvarer må man betale 58,30 £ (nærmere 67 €) i gjennomsnitt på de spanske turistdestinasjonene, mens i Portugal var prisen på den samme kurven 44,38 £ (ca 51 €). Spania og Portugal er fremdeles de rimeligste landene i EU-sonen, og det spanske fastlandet er rimeligere enn de spanske øyene.

(Kilde: The Sun og Post Office Travel Money)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet