Månedsmagasinet på Costa del Sol
Pedro Sánchez: 70 prosent vil være vaksinert innen slutten av august

Pedro Sánchez: 70 prosent vil være vaksinert innen slutten av august

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Den spanske statsministeren kom i går, tirsdag, med en stor og uventet nyhet til befolkningen.

Sánchez og hans regjering antar at de i de kommende månedene vil motta så mange enheter av de nye Covid-19 vaksinene, at man allerede ved utgangen av august vil ha vaksinert 33 millioner innbyggere i Spania, hvilket tilsvarer 70 prosent av befolkningen. Det har lenge vært målsetningen blant de store EU-landene at 70 prosent av befolkningene skal immuniseres innen slutten av sommeren.      

Landets store vaksineprosess vil ha flere milepæler, men spesielt fra mai av forventes den massive vaksineringen av befolkningen å øke. Forventningene baseres bl.a. på store leveringer av den nye vaksinen fra Janssen som bare krever én dose, samt at enda en ny vaksine vil komme på markedet over sommeren.

Meldingen fra Pedro Sánchez kommer etter at både Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Jannsen har garantert sine kommende leveranser overfor EU.

Den spanske statsministeren fortalte også i sin tale til folket i går at hans regjering ikke har noen intensjoner om å forlenge den nåværende unntakstilstanden (estado de alarma) som ender på den 9. mai. Det betyr bl.a. at det deretter ikke lenger vil være portforbud etter kl. 23. 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet