Månedsmagasinet på Costa del Sol
På skøyter for aller første gang

Februar på Den Norske Skolen, Málaga har vært fylt av aktivitet. Særlig siste uken før vinterferien, for da hadde skolen vintersport og skidag. Alternativt, til dem som ikke ville til Sierra Nevada og stå på ski, kunne elevene velge å besøke skøytehallen i Arroyo de la Miel, og ungdomsskolen fikk spille padel som et tredje alternativ. 


Da elevgruppen fra 1. til 3. trinn besøkte skøytehallen viste det seg at dette for veldig mange ble aller første gang de hadde skøyter på beina. En instruktør tok med seg hele gjengen ut på isen, lærte dem å gå. Først med å holde i vantet, siden fikk noen ekstra usikre elever et gåstativ å holde i. De aller fleste greide seg fint bemerkelsesverdig raskt, og gikk fint på egne bein eller hånd i hånd med en venn. Etter instruktøren hadde gitt alle opplæring i hvordan men reiser seg selv, ble det flyt i skøytingen og diskomusikken ble satt på. Det ble ingen piruetter, men stadig større fart på gjengen som så ut til å kose seg veldig på isen.

På skøyter for første gang – Det ble litt knall og fall, men denne gjengen imponerte til slutt både seg selv og lærerne i skøytehallen.

Sierra Nevada

Selv om det har vært litt lite snø på fjellet de siste ukene, var bakkene nydelig preparerte og solen skinte både på skidagen til barneskolen, og spesielt bra for ungdomsskolen. +10 og knallføre!

For å bli med til fjells for å stå alpint, er det en forutsetning at elevene er over fjerdetrinn i alder og at de har stått på ski tidligere. Dette fordi det ikke er langrennsløyper, området er stort og bakkene man må forsere er lange. Som nybegynner kan man selvfølgelig også bli med, men må ledsages av en foresatt som tar ansvar for eget barn i løypa. Utover dette er det fritt frem, og skolen ordner skileie og heiskort for gruppen som er påmeldt. Det er godt med lærere med på turen, som står på ski med elevene. 

Padel med ungdomstrinnet var et tredje alternativ til skidag. Dette er en sport der det er lett å mestre, og man kan være med på turnering uansett nivå.

30 års jubileum (1989-2019)

I forbindelse med spanske temadager i mars, blir det markering av jubileet for skolen vår. Da får skolen besøk av forskjellige personer som har vært viktige for skolen gjennom årene. Elevene jobber i disse dager med å skrive ned skolens historie, hvor vi har holdt hus, og hvordan vi har vokst og utviklet oss. Alt dette skal samles i et jubileumshefte, og presenteres via et utstillingsrom under spanskfesten.


Skoleplass 2020/21

Skolen er så godt som fullbooket for skoleåret 2020/21, og det er opprettet ventelister for flere trinn. På de trinnene det fortsatt er noe kapasitet, innvilges plass etter ventelisteprinsippet – altså førstemann til mølla. -Ta kontakt med skolekontoret omgående hvis du henger på gjerdet og avventer, for det hender noen avbestiller, og da er det lurt å være førstemann i køen! Les mer om søknadsprosessen, priser og betingelser, på våre nettsider!

Bli kjent med skolen og få et innblikk i hverdagen på våre nettsider www.dnsmalaga.com, og ved å følge oss på Facebook: www.facebook.com/dennorskeskolen/

Av Nina C. Kaasin Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.