Månedsmagasinet på Costa del Sol
Om virus, økonomi og gamle helter

Målet med prosjektet er å sørge for at alle innbyggere i Málaga har tilgang på ansiktsmasker og annet smittevernsutstyr i tiden fremover. Landets fotballmyndigheter samarbeider med spillerforeningen og helsemyndighetene for å legge en plan for når fotballen kan gjenopptas, og kanskje får vi se Málaga i kamp i juni/juli, dog uten publikum. 

Kutt, kutt, kutt

Málagas administrative ledelse under dommeradministrator José María Muñoz jobber hver dag for å sette inn pengebesparende tiltak. Det ble nylig kjent at klubben lå an til å ligge 15 millioner euro bak kravene som må møtes for å få stille lag i neste sesongs Segunda División, og dette skal klubben ha visst om siden juli 2019. 

Dette er en enorm oppgave, men Muñoz er heldigvis mer handlekraftig enn sjeik Al-Thani, og beløpet skal allerede være redusert til 10 millioner euro. Ytterligere én halv til én hel million skal spares på å trene på La Rosaleda fremfor på Ciudad de Málaga. 

Refusjon av årskort

Det har versert rykter om at klubben kommer til å gi en refusjon tilsvarende de gjenværende hjemmekampene som klubbens sesongkortholdere ikke får gått på, med de økonomiske utfordringene det vil føre med seg. Supportergruppene – også vår egen Peña Oso Polar – og enkeltsupportere har kontaktet klubben og sagt at de ikke under noen omstendighet ønsker å få tilbake penger dersom det skulle bli aktuelt. For dette har klubben gått ut og rettet en stor takk til sine lojale og oppofrende supportere i en svært krevende tid, også økonomisk for mange. 

Pedro Bazán. Foto: Málaga CF

Legenden Pedro Bazán

I mangel av aktuelt fotballstoff, vil vi denne gangen omtale legenden Pedro Bazán. Den 25. april 1956 spilte han sin siste kamp for CD Málaga. På klubbens hjemmesider kan du lese en mer utfyllende beretning om hvilken stor spiller Bazán var, men vi tar deg kort gjennom høydepunktene og hans siste kamp:

Pedro Bazán Romero ble født 26. mars 1922 i La Algaba i Sevilla-provinsen. Selv om han kom fra en familie av tyrefektere, var det på fotballbanen han skulle skape seg et navn. Han fikk sitt endelige gjennombrudd i Málaga etter overgangen fra Olímpica Jiennense i desember 1946. 

I januar 1947, mot Alcoyano, scoret han sitt første av mange mål. Han er kanskje best kjent for å ha scoret trippel hattrick mot Hércules i 1948, det vil si alle ni målene i 9-2-seieren. Det som særlig gjorde Bazán så god, var evnen til å score jevnlig. Han fullførte f.eks. 1947/48-sesongen med 29 mål på 26 kamper. 

I den påfølgende sesongen leverte han intet mindre enn fem hattricks og hjalp Málaga til opprykk til Primera. I 1953 scoret han hattrick på 11 minutter mot selveste Real Madrid. 

266 mål på 301 kamper 

Den 25. april 1954 spilte Málaga for opprykk fra Segunda hjemme mot Atlético Tetuán. Det tok Bazán to minutter å score kampens første mål. Et kvarter senere scoret han igjen. Sobrado scoret også to mål, og i andre omgang la Juan på til 5-1. Bazán gikk skadet av banen i det 70. minutt, uten å vite dette var siste gang han skulle spille for klubben. Det ble likevel play-off for klubben uten toppscoreren og opprykk til Primera. Bazán fullførte karrieren hos Deportivo la Coruña i 1957.

Pedro Bazán holder fremdeles rekorden med antall mål i én og samme kamp i Spania, og scoret totalt 146 mål på 208 offisielle kamper. Med treningskamper er tallene 266 mål på 301 kamper. Han fikk én landskamp for Spanias B-lag og scoret selvfølgelig i 5-2-seieren over Portugal B. 

Bazán døde 26. mai 1992 i Málaga, men lever videre som en udødelige legende i klubbhistorien. 


Arilds corner 

Spennende fotballtid i vente

Vi som er fotballfans og supportere har harde og spennende tider foran oss. Fotballen er over hele verden er satt på vent. Det gjelder de fleste ligaer, turneringer, kvalifiseringer, mesterskap, plasseringer, opp og nedrykk etc. etc.Likevel er vi Málaga CF supportere kanskje litt ekstra på tuppa?!

Vi lurer på så mye: Vil Málaga CF bestå ? Eiere, organisasjon, spillere, i hvilken divisjon…? Når skal alt sparkes i gang? Hvem skal de spille imot? Matcher, når og hvor, osv.? Usikkerhet og mange spørsmål. Spenningen er på topp!

1000 spørsmål

Her er det mye å gripe fatt i. Rydde hodet og sette opp prioriteringer. Som Málaga CF-fans får vi ta noe av det viktigste først:- Vil Málaga CF kunne fortsette som profesjonell klubb?- Eiere, rettsaker, organisasjon, styre og stell – hvem, hva, hvor…- I tilfelle – hva med årets avbrutte sesong ?- Når begynner sesongen 2020/21 ?- Spillere, motstandere, matcher…Situasjonen endres fortløpende.

Peña Oso Polar

Nytt og gammelt vil dukke opp, også i vår egen supportergruppe Peña Oso Polar:- Hvordan er situasjonen med styre og stell, gamle og nye medlemmer, aktiviteter og planer, samarbeidspartnere…- Informasjon og kommunikasjon, markedsføring…- Viktige ting som fester, årsmøter, La Chispa, transport til og fra matcher, pit-stops…Spørsmålene står i kø.

Trekkfuglene vender tilbake

Mange av oss er trekkfugler, og vi er selvfølgelig spent på når og hvordan Spania og Málaga kommer seg igjennom Corona-krisen. Mye vil være forandret og hvordan vil alt fungere? Hvem dukker opp og når? Noen vil drøye litt og komme tilbake senere. Hvordan er det med alle fastboende? Og noen spørsmål tør vi ikke stille…

Det eneste som er sikkert er at verden går videre. Også fotballen. Det som er spennende er hvordan fotballen i alle land vil komme i gang. Gamle og unge vil begeistres over hele verden.

Vi i Oso Polar vil stille opp og heie frem våre helter i Málaga CF til nye seiere og fremganger.

Når? Vi siterer Vera Lynns berømte sang fra Andre verdenskrig:«Wi´ll meet again. Don´t know where, don´t know when»


Kontakt med La Peña Oso Polar

Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer og følgere bedre. Vi benytter Facebook og e-post.

Vil du bli med i supportergruppa Peña Oso Polare eller dra på fotballkamp med Málaga CF når serien omsider kommer i gang igjen, ta kontakt på:www.facebook.com/pena-oso-polarE-post: penaosopolar@gmail.com

Av Fredrik Alnæs, Málaga de Noruega

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.