Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (November 2021)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

To minutter med Sjømannspresten

I gamle dager var det noe som het ‘amerikabrev’. Den oppdaterte og anno 2021-versjonen heter å ‘poste på Facebook’. Du behøver ikke bo i Amerika for å skrive ‘amerikabrev’. Men som regel bor du temmelig langt unna Norge når du skriver dem. Og så får du ikke besøk hjemmefra så ofte heller.

Å skrive et ‘amerikabrev’ betyr å skrive et brev til familie eller venner i hjemlandet der de som leser brevet får et helt annet og positivt inntrykk av både hvordan du faktisk har det med deg selv og hvilke ytre omstendigheter du frister tilværelsen i. Hensikten er å gi et inntrykk av at det var et riktig valg å forlate fedrelandet til fordel for grønnere marker og større forhold. 
Brevet er ikke opptatt av å gi uttrykk for indre følelser, frustrasjoner, skuffelser og frykt for ikke å klare deg. Men du trenger ikke å lyve. Du skriver bare at du bor kun 100 meter fra stranden ved havet. Da vet du hva de hjemme tenker. Det de ikke vet, er at bor i et område med voksende kriminalitet og at fabrikkbygningen på den andre siden av motorveien gjør at du verken ser solnedgangen eller hører et eneste maritimt sus. 

Det er jammen ikke lett å innrømme at du aldri skulle ha kjøpt den enveisbilletten. Da er det lettere å skrive ‘amerikabrev’ med gullfôret konvolutt og pyntelig frimerke. 

Øyvind Kvarstein
Vinterprest på El Campanario


Arrangementer

Fredag 19. november
Kl. 12: Åpning av fotoutstillingen Tid for stillhet av Mette Isberg.
Kl. 19–22: Ungdomskveld med pizza, spill og prat.

Lørdag 20. november
Julebasar med lekeland.

Torsdag 25. november
Kl 18: Sjømannskirkens julekonsert. Kirkens egne sangkrefter, med Julekoret fra Den norske skolen og prosjektkoret EC Singers i spissen, sørger for den helt spesielle julestemningen. Dette er også konserten hvor du får være med og synge de vakreste julesangene. Overskuddet av konserten går til å hjelpe gatebarn i Marokko. Billettpris: 10 euro, barn gratis. Utlodning, gratis gløgg og pepperkaker.

Lørdag/søndag 27.–28. november
LysVåken. Overnatting i kirkerommet for alle som går 5.–7. trinn. Vi samles til lek, sang, utforsking av kirkerommet og god mat. Barna bidrar i gudstjenesten søndag 28. november kl. 12, og etter gudstjenesten tennes julegrana, med juletregang i patioen. Gløgg og pepperkaker til kirkekaffen etterpå! Påmelding på www.sjomannskirken.no/lysvaken2021

Fredag 3. desember
Velkommen til familiefredag! Kirka er åpen, og tacoen er varm fra kl. 16. Det blir samlinger og aktiviteter for barn i alle aldre. Avslutning i kirkerommet kl. 19.30.

Lørdag 4. desember
Adventsgrøt kl. 13–16. Spesielt velkommen til studenter og familier! Kanskje noen finner mandelen?  Julequiz og god stemning gjennom dagen.

Lørdag 18. desember
Pepperkakebaking fra kl. 12. Grøt med mandel fra kl. 13.

Onsdag 22. desember
Juleverksted for barna i åpningstiden kl. 11–16. Vi lager julelenke og pynter ferdig juletreet på kirka.

Fredag 24. desember
Julaften. Julegudstjeneste kl. 14 og 16. Julemiddag kl. 18. Begrenset antall plasser. Påmelding.

Lørdag 25. desember
1. juledag. Høytidsgudstjeneste kl. 12. Julelunsj. Påmelding.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet