Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Mai 2022)

Del

To minutter med presten

Kven skulle tru at det var på ein skitur, ein fin, kald vinterkveld i fullmåneskin, at Anders Hovden fekk inspirasjonen til sin nasjonalsalme: Fagert er landet. Hovden var då prest i Krødsherad, som no ligg i Viken fylke, men på den tida i Buskerud. Allereie i første vers «les» han seg heim att til Ørsta og Sunnmøre, der han var fødd. For når – fagert det stig av blåe hav – er han på heimebane.

I andre vers kjem det endå tydelegare fram: Likjest vårt folk i mager jord, skjelvande blomen på bøen. Står utan livd i vind frå nord, tett inn med kanten av snøen.

Har du vore på Sunnmøre om våren og det er blå himmel og hav, kvite fjelltoppar og grønt bjørkelauv, så kan du rekne med at der er ein kald nordavind. Då står blomen skjelvande utan liv frå nord, tett inn med kanten av snøen.

Denne salmen vart skriven i 1907 og er blant dei mest sungne av fedrelandssalmane våre, saman med Blix sin Gud signe vårt dyre fedreland og ikkje minst Bjørnsons Ja, vi elsker.

Desse salmane er vår nasjonalskatt, og når ein er langt borte heimanfrå, vil heimlengselen melde seg når vi høyrer dei. Ja, og så må eg også legge Blix’s Å, eg veit meg eit land i same rennet.

Vi har mykje å vere takksame for.

God 17. mai.

Leidulv Ø. Grimstad

Vårprest, Costa del Sol


Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Utstillingen for mai og juni er ved Birgitte Mellentin. Hun har tidligere jobbet ved mange av de store teatrene og operahusene i Skandinavia, som scenograf og kostymedesigner. De siste 8 årene har hun bodd i Spania, i nærheten av Alhaurin el Grande, hvor hun nå har sitt atelier. Hun har hatt utstillinger i Spania, Italia og Danmark, og i 2020 hadde hun en egen stor utstilling med abstrakte tegninger i Málaga. Utstillingen varer frem til torsdag 7. juli.

Nytt vårassistent-par på kirken

Hvis du kommer innom El Campanario i mai og juni, er det stor sannsynlighet for at du vil treffe Eva og Svein Arne Lindø. Eva og Svein Arne bor til vanlig i Hommersåk. De har takket ja til et kortere engasjement og skal jobbe på Sjømannskirken fram til 7. juni, fortrinnsvis i kafeen.

Sommeravslutning for Myldrefredag

Fredag 20. mai blir siste gang med Myldrefredag før sommeren. Denne fredagen tar vi sjansen på å bryte med tacotradisjonen og serverer grillmat nede i grillhytta ved bassenget fra kl. 16.00. Vi spiller musikk fra anlegget og har aktiviteter som bading, bordtennis, triksekonkurranse m.m. Velkommen til store og små!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.