Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Februar 2020)

To minutter med presten

Um å bæra

Skapte er vi te bera,og lette børene for kvarandre.Til fånyttes lever ingen. –

Men våre eigne børerskal vi bera åleine.

Stor og verdfull er sorgisom ikkje kan delast med andre.Men fatigsleg, liti og arm er den gledesom du vil ha åleine.

Hjelpelaus er densom ikkje har nokon å hjelpeog vera god mot.

Lik tre utan sevjestraumturkast han inn –.

Den mannen ber tyngste børisom ingen ting har å bera.

Slik skriv forfattaren Jan-Magnus Bruheim.

Å bæra eller å bli boren- gjennom livet skiftar det. I starten av livet er me avhengige av andre og blir bokstavleg talt borne på hender. Gjennom livet vil dei fleste av oss få mulighet til sjølv å hjelpa eller bæra andre. På slutten av livet kan me igjen verta avhengige av andre si hjelp- ja  av å bli borne.

Livet handlar om å finna den rette balanse mellom å gi og ta imot, mellom å bæra og bli boren. Apostelen Paulus er og oppteken av denne balansen når han  skriv: «Bær byrdene for kvarandre» og litt lenger nede i same avsnitt: «Kvar må bæra si eiga bør». Slik vil han få fram både at kvar og ein av oss har ansvar for eige liv og eigne val, og at  Gud kallar oss til fellesskap og teneste for våre medmenneske.  Slik kjenner og opplever eg at den kristne tru gir viktige verdiar og rettleiing inn i livet sine utfordringar.

Reidar Ådnanes – Tidligere sjømannsprest


Kunstutstillinger i Sjømannskirkens kafé

Månedens kunstner for februar er Inger Elise Hansen, med utstillingen ”Et sted er mer enn et sted”. Noen steder gir en spesiell opplevelse, noe er tidløst og setter seg fast i oss. Hansens malerier er inspirert fra nærområdet her på Costa del Sol og malt med olje på lerret. Inger Elise Hansen har i flere år jobbet med temaet «People and Place» hvor denne utstillingen er en del av prosjektet. Hennes interesse er å utforske livet og identitet gjennom kunsten; møter med mennesker, vårt forhold til naturen og dens sykluser. Utstillingen varer frem til 11. mars.

Åpning av kunstutstilling 12. mars kl. 12.00

Månedens kunstnere for mars er kunstnergruppen Artic Circle. Malergruppen er tilknyttet Norsk Forening i Fuengirola og har holdt på i 12-13 år. Gjennomgangstema for årets utstilling er «Trær». Utstillingen varer frem til 8. april.


Salmekveld 

Torsdag 27. februar kl. 18.00

Kirkerommet skal fylles med vakre toner fra salmeboken denne kvelden. Det blir mye allsang, enkelte soloinnslag og kirkemusiker Magnus Køhn har med seg gjestemusikere til å akkompagnere det hele. Etter sangstunden dekkes det på til kveldsmat. Arrangementet starter kl. 18.00 og har fri entre, kveldsmaten koster €5,-


Konserter på Sjømannskirken

Torsdag 20. februar kl. 19.00

Varig vind – et Erik Bye-program med Lars Klevstrand

«Min Erik! Det låter som en intim erklæring, men handler mer om et langvarig forhold til en av Norges, for ikke å si Nordens største skalder: Erik Bye! Kjent som radio- og TV-personlighet, journalist, samfunnsrefser og forfatter; en ruvende personlighet i samtiden.» 

Billettpris €25,- Konsertkafé fra kl. 18.00.

Torsdag 5. mars kl. 19.00

Hege Saugstad og Harald Høidahl

Konserten vil by på kjente og kjære folkeviser (bl.a. Simon & Garfunkel og Carol King), salmer og eget materiale. Sammen vil Harald og Hege med sine særegne stemmer skape ekte og vakker musikk, men de byr også på råskap og litt humor. Velkommen til en variert og spennende konsertopplevelse. 

Billettpris €20,- Konsertkafé fra kl. 18.00.


Temakveld: Å leve med sorg

Torsdag 12. mars kl. 19.00

Vi sørger når vi opplever tap, og sorgen blir formet og farget av det og den vi sørger over. Derfor opplever vi det å sørge ulikt. Sorgen endrer seg med tiden, men vi bærer den med oss, og vi må lære oss å leve med sorgen. På denne temakvelden spør vi: Hvordan? Og: Kan vi hjelpe hverandre? Foredragsholder: vik. sjømannsprest Sigurd Vengen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.