Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (April 2022)

Nytt fra Den Norske Skolen (April 2022)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Rike oppgaver, kulinariske opplevelser og nytt interiør; De siste ukene har vært produktive på alle trinn, og jammen har det skjedd masse. Det har, blant mye annet, vært kokkekamp, søppelprosjekt, Europaprosjekt og portrettegning på Den Norske Skolen, Málaga. Ja, og så har skolen fått splitter nye møbler!

Europaprosjekt

Elevene på 6. trinn har vært på en “fiktiv reise” med eget reisebudsjett, der de måtte finne hotell, transport, flybilletter, severdigheter osv. I norsk jobbet vi med fortelling som sjanger, og elevene skrev fortelling om en reise i Europa, sier den engasjerte kontaktlæreren, Monica Mørkve Wesøe, som også underviser klassen i mat og helse. – Der hadde vi mat fra ulike kulturer som tema og lagde typiske matretter, først fra Europa, deretter fra andre deler av verden, forteller hun.

Et lite utvalg glade og stolte kokker fra 6. trinn. De har laget kulinariske retter fra Italia, Frankrike og England i skolens nye utekjøkken, som sto ferdig første semester.

Porttrettegning med blyant

En blyant ført av en dedikert elev kan skape stor kunst. Det fikk skolen erfare da niendetrinnselevene i februar jobbet med å gjengi et valgfritt fotoportrett i blyant og kull.

Skal vi dømme etter resultatene, var det mange kunstnerspirer som opplevde mestring gjennom portrettoppgaven.

Nye møbler

Nå har alle på barne- og mellomtrinnet fått nye bord, og alle på hele skolen har fått nye stoler. Alle rom har også fått nye gardiner. Det var 10. trinn som brukte en lørdag til å skru bord og stoler sammen, bære ut gamle møbler og sette nye møbler på plass. Jobben, som klassen tok til inntekt for avslutningstur, tok ca. 5 timer, med 17 arbeidende elever og foreldre.

3. og 4. trinn jubler over nye pulter og lover å holde dem ryddige og pene.

Kokkekamp

Hvis man arbeider på et kjøkken, vet man at der må man prestere under tidspress. Planlegging og oppgavefordeling er viktig, om man skal tilfredsstille kundene. Menyen på kokkekampen denne gangen hadde en tydelig asiatisk touch, og elevene leverte veldig gode resultater.

Jurymedlem Daniel og smugsmaker Trude i aksjon. De ser ut til å kose seg med oppgaven!

Søppelprosjekt

Med fokus pågjenbruk har 3. og 4. trinn laget sin egen drømmeskole i miniatyr – av søppel de har funnet på skolen og hjemme. I Uruguay finnes det nemlig en ekte skole som er bygget av søppel. På Skolen Min, digitale læringsressurser utgitt av Cappelen Damm, ligger det en film om hvordan skolen ble bygget, med bildekk, flasker og annet søppel.

Tor har laget modell av gymsalen han drømmer om, med basketkurver, treningsapparater, basseng og stupebrett.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet