Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norsk eiendomsmegler: «Akkurat nå, er det rette øyeblikket for å kjøpe bolig på Costa del Sol.»

Norsk eiendomsmegler: "Akkurat nå, er det rette øyeblikket for å kjøpe bolig på Costa del Sol."

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Det har vært livlig aktivitet på kontoret til Segarra & Bråteng det siste året. Den norske eiendomsmegleren i Elviria har måttet tilpasse den vanskelige perioden med Covid-19. Samtidig er mye blitt gjort for å sikre at verken kjøpere eller selgere får problemer under Corona-krisen. Ingenting indikerer at aktivitetsnivået i år vil bli redusert hos Segarra & Bråteng. «Vi går definitivt mot lysere tider. Vi merker stor interesse for boligkjøp på Costa del Sol, og markedet for kjøpere er spesielt bra akkurat nå, sier Heidi Bråteng. Den erfarne megleren ser klare tegn på hvordan markedet utvikler seg i kjøpers favør. Dermed har hun de siste månedene hatt flere attraktive boliger til salgs enn på lenge. «Flere eldre, som har levd det gode livet i Spania i en årrekke, velger å legge boligen ut for salg nå i stedet for om et par år. Coronakrisen har ført til at de fremskynder beslutningen om å flytte hjem, der de føler seg tryggere av helsemessige årsaker, forklarer Heidi Bråteng og legger til: «Det er selvfølgelig også boligeiere som har måttet selge på grunn av krisen.”

Det økende tilbudet av boliger skyldes også i volumet av nybygg. Også her har den norske megleren flere gode enheter til salgs enn tidligere. «Byggingen stoppet aldri opp, og derfor er mange nye prosjekter nå klare for innflytting. De fleste er nydelige boliger i moderne stil. Akkurat som mange skandinaver ønsker det. ”

Den norske eiendomsmegleren presenterer gjerne boliger via video og sosiale medier. Det har fungert bra det siste året, og hvis du vil besøke din nye bolig, kan den nå reserveres i tre uker, slik at du har god tid til å bestille flybillett og planlegge reisen til Costa del Sol.

Gode ​​priser – men ingen fantasipriser

Det større tilbudet gir åpenbart fremtidige boligeiere et bredere utvalg enn for bare noen få år siden, da det nesten var boligmangel i flere områder langs Costa del Sol. Men det utvidede tilbudet påvirker også prisene. ”Prisene på flere boliger har falt og kjøperen er for tiden i en sterk forhandlingsposisjon. Men vi snakker om moderate prisfall – ikke et dramatisk prisfall slik vi opplevde under finanskrisen for ti år siden» forklarer Heidi Bråteng fra kontoret i Elviria i den østlige delen av Marbella, der mange skandinaver har bosatt seg de siste tiårene. Hun har forberedt sine ansatte på å gjøre seg klare for et travelt år. Den norske megleren er sikker på at eiendomsmarkedet virkelig vil ta av etter hvert som Covid-19-vaksineringen skrider fram, og folk igjen kan reise fritt og bekymringsløst i Europa.

“Vi er vant til å jobbe hardt og kontinuerlig overvåke markedet for riktige boliger for våre kunder. Men jeg både tror og håper at vi blir spesielt opptatt de neste månedene. Vi har flere investorer som er klare til å investere på Costa del Sol nå. Det pleier å være det første, og beste, tegnet på aktivitet og vekst i markedet, avslører Heidi Bråteng. Derfor er hun ikke i tvil: ”Det er nå – akkurat nå – det rette øyeblikket for å kjøpe på Costa del Sol. Både tilbud og priser er bedre i dag enn for bare noen få år siden. Det er ikke slik det vil fortsette å være.”

Det siste året har Heidi Bråteng hjulpet flere norske huseiere på Costa del Sol med å få pakket og solgt boligen sin. Med fullmakt løses det hele smertefritt for kunden.

Tilsvarende har den norske eiendomsmegleren ansatt en ny medarbeider som bare tar seg av vedlikehold av folks bolig hvis de ikke har klart å komme til Spania på grunn av Covid-19-krisen.

Segarra & Bråteng har kontor i Elviria. Tel: 952 77 04 33 – 666 44 22 22. www.eiendom-marbella.net

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet