Månedsmagasinet på Costa del Sol

I mangel av fotball og mens de fleste prosesser går i sneglefart – også de som angår klubbledelsen og eierskapstvisten mellom sjeik Al-Thani og Bluebay – vil vi se nærmere på hva fotballfamilien i og rundt Málaga CF gjør for å takle den vanskelige situasjonen som følge av Covid-19. Dessuten hva malaguistas gjør for å bidra i samfunnet.


Dette er en tid for å mobilisere alle gode krefter, og det har Málaga-supporterne virkelig gjort! En av supporter-gruppene som har sin faste plass på sørsiden av hjemmestadion La Rosaleda, «Frente Bokeron», har ved mer enn én anledning levert mat og drikke til de ansatte på et av byens sykehus. Dette er en vakker gest for å støtte de som kjemper i første rekke mot Covid-19.

Leverte verneutstyr

Fredag 27. mars tok de trofaste supporterne igjen turen til sykehuset, denne gangen med 25.000 enheter med smittevernsutstyr fra selskapet Famadesa. Flere av supporter-gruppene stiller opp for byens eldre og syke ved å levere nødvendige dagligvarer på døra.

Frivillige fra Málaga CF og Málaga CF Femenino har også inngått et samarbeid med Fundación Harena om å danne en gruppe «Nietos solidarios» (Solidariske barnebarn). Hensikten er å støtte de mange eldre som bor alene, som er isolerte på grunn av karantene og som er ensomme. Málagas herre- og kvinnelag, medlemmer i MCF Fundación og foreldre til spillere fra Málaga Genuine vil bemanne telefonlinjer og være en vennlig stemme som byens eldre kan snakke med. 

Fundación Harena jobber året rundt for å ta vare på utsatte og vanskeligstilte mennesker. Samarbeidet med Málaga CFs ulike avdelinger øker muligheten for å hjelpe og dermed nå fram til enda flere mennesker.

Málaga CF-spiller Adrián(bildet) kom nylig med følgende uttalelse: –Vi må følge med, være gode borgere og vite at ting vil bli bedre og at hver dag er et nytt steg mot det». Hele intervjuet kan leses på engelsk og spansk på www.MalagaCF.com. Foto: Málaga CF

Jubel for helsearbeiderne

Fra balkonger og hager applauderes det hver kveld kl. 20 for alle som jobber på sykehus i hele Spania. Søndag 29. mars oppfordret Málaga alle malaguistas til å ta på Málaga-drakter, spille klubbhymnen og gi en rungende applaus til byens helsepersonell. Málaga selv bidrar til å redusere fotball-abstinensen ved å legge ut hele kamper på sin egen Youtube-kanal.

Spillerne trener hver for seg og holder seg hjemme. Klubben har lagt ut en rekke videoer fra spillerne med tips om forskjellige øvelser man kan gjøre som ikke krever all verden med plass. Én av disse er Adrián som nylig stilte opp til et intervju på klubbens hjemmeside. Han kom med følgende beskjed: 

«Situasjonen vil forene oss mer som land, og det vil la oss bli enda bedre kjent med hverandre hjemme. Vi kommer til å verdsette ting som vi tidligere tok for gitt, og det vil styrke familiebåndene. Det er viktig å holde dem man har kjær nær seg, også når det ikke er krisetider. Vi må ta de forhåndsregler vi blir bedt om, ha tålmodighet og solidaritet, spesielt med våre eldre og de som er sårbare for viruset. Vi må følge med, være gode borgere, og vit at ting vil bli bedre, og hver dag er et nytt steg mot det». Hele intervjuet kan leses på engelsk og spansk på www.MalagaCF.com.

Isco starter innsamling

Eks-malaguista Isco Alarcón og partneren Sara Sálano har startet en innsamling de kaller Descorónate med mål om å kjøpe inn smittevernsutstyr og respiratorer som skal doneres til sykehus. Han oppfordrer alle som kan om å støtte innsamlingen, uansett sum. Det vil ikke bare hjelpe de som er syke, men også beskytte helsepersonellet som hver dag utsettes for viruset.

Det blir skrevet og sagt mye i ulike media om Covid-19 og konsekvensene av sykdommen, og denne artikkelen er dessverre intet unntak. La oss likevel håpe på at situasjonen snart går mot det bedre, at fotballen snart får sitt comeback og at Málaga-hymnen igjen snart vil runge utover La Rosaleda med fullsatte tribuner! 

Vamos Málaga!


Spillerne i Málaga CF kjemper tappert for å krabbe oppover på tabellene. Den siste tiden før virus-krisen var laget kommet på offensiven. Foto: Málaga CF.

Arilds corner

Fotball er viktig i disse Corona-tider

Når dette skrives sitter jeg innendørs i Fuengirola med forbud mot det meste. Bare matbutikker, apoteker og livsnødvendige tilbud er åpne. Politi i gatene som passer på. En surrealistisk situasjon. Helt utenkelig for bare kort tid siden.

Liv og helse er selvfølgelig viktigst. Men, den mentale helsen er også viktig. Avsporinger fra de daglige bekymringene er velkommen. Både direkte og indirekte. «Brakkesyken», trykket fra alle medier, familie, venner og bekjente, «fake news», etc., etc. Trykket bygger seg opp. Men trykket må lettes, og vi må snart få noe annet å tenke på enn Corona-viruset.

Fotball er viktig!

Mange fotballfans ser på gamle opptak fra mesterskap og tidligere matcher. Málaga CFs helter. Store seiere, mange mål, pokaler som løftes og jubelen som utløses, etc., etc.Alt annet blir borte, og fotballen er grunnlaget for å la tankene fly til «den gang da» og «vent til sesongen starter igjen, da…»Drømmer og håp. Rivaler og tabeller vurderes. Neste sesongs helter og lag. Málaga CFs situasjon. Rykter og fakta om hverandre. Sjeiken. Rettssaker. Potensielle nye klubbeiere…Alle som er glade i Málaga CF lar tankene fly. Ikke lenger på den lokale baren og restauranten riktignok, men i familien, på telefon, i sosiale medier, i køen til super´n, osv. 

Klare for neste sesong

Bare vent! Vi vil sikkert komme oss gjennom Corona-tåka. Tilstanden vil bli tilnærmet normal. Folk vil roe seg, og dagliglivet vil vende tilbake – skritt for skritt.Og fotballsesongen vil starte. Málaga CF, heltene, malaguistas, supportere og tilskuere vil fylle La Rosaleda og heie på nytt.Opp- og nedturer. Nye og gamle helter får tommelen opp og ned.Vi som supportere og våre gjester samles på La Chispa. Dype samtaler og vurderinger utveksles før vi tar bussen inn til vår faste «pit-stop» før vi går inn til våre faste plasser på La Rosaleda.Vi jubler og sukker sammen med alle andre fotballhungrige tilskuere. Alle deler gleder og sorger før vi setter oss på bussen hjem, tippekonkurransens vinner proklameres og premien utdeles.Lyder det kjent? Ja, og det er nettopp sånn vi liker det. Dette er det vi tenker på og ser fram til i disse Corona-tunge tider.Vi i Peña Oso Polar håper at vi alle kommer igjennom dette med helse og sinnet i god behold, og vi ønsker alle velkommen til en ny sesong med Málaga CF.


Kontakt med La Peña Oso Polar

Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer og følgere bedre. Vi benytter Facebook og e-post.

Vil du bli med i supportergruppa Peña Oso Polare eller dra på fotballkamp med Málaga CF når serien omsider kommer i gang igjen, ta kontakt på: 

www.facebook.com/pena-oso-polar 

E-post: penaosopolar@gmail.com

Av Fredrik Alnæs, Málaga de Noruega

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.