Månedsmagasinet på Costa del Sol
Madrid – Europas største partyby i et karantenefritt Spania

Madrid – Europas største partyby i et karantenefritt Spania

Mens pandemien herjer og sykehusene strever, er Madrids teatre og museer åpne, og det er full rulle på byens barer og restauranter. Madrid har blitt en oase for festhungrige besøkende som kommer fra Europas ørken av restriksjoner. Festene starter for fullt klokken 23 når portforbudet setter inn i den spanske hovedstaden, hvor politiet sist uke stoppet 350 ulovlige fester. Da møtes italienere, tyskere, hollendere og franskmenn med Madrids lokale festløver og -løvinner. De fleste er i tidlig 20-årene og har kommet for å feste som de ikke har kunnet gjort i deres hjemland på over ett år. Franskmenn som flykter fra sitt hjemlands strenge restriksjoner til det liberale Madrid, utgjør nå 1/5 av flytrafikken til byen. Tilreisende, som bringer sterkt tiltrengt inntjening til byens klubber og barer, har skapt mye politisk debatt. Den regionale presidenten for Madrid, Isabel Díaz Ayuso, prøver å tiltrekke seg nye stemmer for det kommende gjenvalget under mottoet ‘frihet’. 

I mellomtiden har andre deler av landet strengere restriksjoner, som kommer på toppen av EU-landenes allerede konflikterende Covid-regler. Mens folk kan fly direkte til Spania fra Bordeaux og München, kan spanjoler ikke engang krysse provinsgrensene for å besøke sine ferieboliger eller egen familie. Frem til nå har Spania unngått å kreve at tilreisende fra andre EU-land må i karantene, i motsetning til Portugal, som sist uke innstrammet reglene for obligatorisk isolasjon for landets tilreisende.

(Kilde: AP News)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.