Månedsmagasinet på Costa del Sol
Lux Mundi Økumeniske Senter

Før mars 2020, da verden så veldig annerledes ut, var Lux Mundi et sosialt og kulturelt sentrum der spanjoler og utlendinger møttes til aktiviteter, kurs, språkutveksling, utflukter, quiz, film ettermiddager osv. Det var et sted man kunne møtes over en kopp kaffe og et kakestykke og treffe gamle venner og bli kjent med nye. Det var også et fristed der man kunne søke tilflukt om man trengte noen å snakke med, støtte og veiledning, og hjelp med problemer og vanskeligheter i hverdagen. Kjøkkenet ble drevet av frivillige og var åpent én dag i uken for å gi mat til de trengende, familier i vanskeligheter og de hjemløse.

Så kom pandemien og Lux Mundi måtte stenge dørene. Det ble slutt på besøkende og normale aktiviteter, og dermed forsvant mye av inntekten. For å fortsette å hjelpe trengende rundt oss, har vi beholdt Boutiquen hvor vi selger donasjoner som klær og tilbehør, bøker og gjenstander fra generøse medborgere. Lokalene leies ut til AA og andre organisasjoner, og en liten inntekt kommer også fra Friends of Lux Mundi medlemskortet.

Vårt veldedighetsarbeid har også endret seg. Dessverre ble tjenesten med mat til hjemløse stoppet i mars 2020, men fordi vårt mål er å hjelpe, samarbeider vi nå med lokale menigheter og CARITAS og leverer ikke-forgjengelig mat til trengende og vanskeligstilte familier. Når det er mulig tar vi mat til ADINTRE som med støtte fra rådhuset overtok tjenesten for hjemløse.

Vi fortsetter også å hjelpe de som trenger bistand med å fylle ut skjemaer, tolking, oversettelser og gjøre avtaler, hvor syke og ensomme mennesker kan få følge og selskap. Vi fortsetter å være en bro mellom mennesker, kirker og veldedige institusjoner som betjener de hjemløse og ressurssvake.

Lux Mundi fungerer fremdeles takket være donasjoner og støtte fra våre frivillige. De har blant annet ansvar for å ta imot donasjoner, og sortere, desinfisere, prise og plassere de i Boutiquen for salg. På sentrene i Fuengirola og Torre del Mar var det nesten 100 frivillige før pandemien. Nå er det 13 i Fuengirola og 20 i Torre del Mar fra Spania, Colombia, Frankrike, England, Irland, Argentina, Tyskland, Norge, Sverige og Nederland. En internasjonal gjeng som ofrer tiden sin for å hjelpe på mange språk.

HISTORIE

Lux Mundi økumeniske senter er en ideell stiftelse som åpnet dørene i Fuengirola, i Calle Nueva nr. 3, for snart 50 år siden.

Et økumenisk senter er et møtested for kristne grupper fra forskjellige trossamfunn – katolske, protestantiske, ortodokse, og andre.

I 1969 da Costa del Sol begynte å åpne for turisme, så fader Ramón E. Delius, en jesuitt prest og biskop for økumeniske anliggender i Málaga, et behov for et senter hvor ulike kirker kunne møtes i felles omgivelser. Resultatet, El Centro Ecuménico Lux Mundi, åpnet i Fuengirola i desember 1973 og har siden utviklet seg til et samfunn som fortsetter å møte behov til innbyggere og besøkende fra ulike land og forskjellige trosbekjennelser. Etter suksessen i Fuengirola, ble Lux Mundi Torre del Mar grunnlagt i 1994 og i 2003 ble Lux Mundi registrert som en veldedighet av Málaga bispedømme og jesuittene.

HVORDAN KAN DU HJELPE?

Vi ønsker flere frivillige til Fuengirola-senteret som kan hjelpe med salg og sortering i Boutiquen. Vi ønsker også en frivillig som kan hjelpe til med å organisere morgenkaffe, der vi tilbyr hyggelige møter over en kaffe og hjemmelagde kaker på terrassen vår.

Boutiquen er åpen fra tirsdag til fredag, ​​fra kl. 10.00 til kl. 13.00. Stikk gjerne innom for å se hva vi har. Hvis du har klær, sko, hatter, belter, skjerf, vesker og annet tilbehør du ikke bruker, eller gjenstander som tar opp plass i hjemmet, leker som barna har vokst fra, engelske bøker som støver ned i hyllene, så kan de få et nytt hjem hos oss.

Du kan også støtte oss ved å kjøpe Friends of Lux Mundi medlemskortet for €12 per år. Normalt vil dette gi rabatter på reiser og andre aktiviteter, men pga. pandemien er disse nå kun som en donasjon til Lux Mundi. 

Bønner for enhet skjer i sognekirken Nuestra Señora del Carmen hver tredje onsdag i måneden kl. 20.45, og i San José sognekirke den siste torsdagen i måneden kl.19.45. Alle er invitert. Ønsker du mer informasjon om bønnene eller generell informasjon om Lux Mundi, vennligst ta kontakt. Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev med informasjon om våre aktiviteter, send oss din e-post adresse, så sender vi det til deg en gang i måneden.

Vi ønsker deg velkommen til våre hyggelige lokaler i Fuengirola og Torre del Mar. Alle regler blir fulgt med desinfisering av lokalene hver ettermiddag, håndvask, bruk av masker og avstand. Det er et trygt sted å være for å nyte noen timer med trivelige folk.

Telefon: 952 474 840

E-post: luxmundi@gmail.com.

Nettside: lux-mundi.org

Facebook : www.facebook.com/luxmundi.centroecumenico

Facebook Boutique : www.facebook.com/groups/2086712128300931

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.