Månedsmagasinet på Costa del Sol
La Peña Oso Polar: Keidi Bare «EL PITBULL»

’’Dette er kun vår egen skyld’’. Dette var ordene som kom fra den albanske midtbanepitbullen Keidi Bare etter at Málaga tapte to poeng mot et Lugo som scoret i det siste spillesekund. Ti minutter på overtid! 

Midtbanekrigeren, som kom til Atlético Malagueño i 2018, har prestert jevnt og bra for Málaga, og er nå et mulig salgsobjekt for en klubb som økonomisk sett ligger med brukket rygg og trenger all den kapitalen de kan få. 

– Føler meg hjemme i Málaga CF

Keidi Bare kom til reservelaget i 2018, men ble fort tatt opp på A-laget. I et intervju med avisen Málaga Hoyviser Keidi sin enorme takknemlighet for Málaga som by og klubb: 

’’I Málaga føler jeg meg som hjemme, og jeg blir behandlet veldig bra. Jeg kan ikke annet enn takke Málaga CF og våre supportere, fordi denne klubben har gitt meg alt. Jeg har til og med nådd målet om å spille på A-landslaget til Albania’’. 

Keidi Bare startet karrieren i Albania, for klubben Apolonia, der også hans far spilte i sine yngre dager. I 2013 ble Bare solgt til Atlético Madrids akademi. I Atlético fikk han kamper for både B-lag og til og med for A-laget i Copa Del Rey, før turen gikk til Solkysten 31.august 2018.  I skrivende stund har Keidi bare to år igjen av kontrakten med Málaga CF. 

Rykter og spekulasjoner

Da overgangsvinduet åpnet rundt nyttår, ble det fort mye rykter og spekulasjoner. Det er kjent for de fleste at Málaga CF er nødt til å selge spillere som kan skaffe dem midler til å signere nytt, på grunn av lønnstaket til LaLiga SmartBank. 

Mulige salg, i tillegg til Keidi, er Alex Mula, Juanpi, Keko, Rolón og Adrián. Den albanske midtbanespilleren har i flere intervjuer i løpet av sesongen blitt spurt om detteog meldte i et intervju i oktober med Malaga Hoy

’’Jeg har to år igjen av kontrakten, og jeg er 100% fokusert på å være her. Jeg vil ikke dra herfra, men dersom klubben trenger det for å redde økonomien, og sier til meg at jeg må ofre meg og gå til en annen klubb, er det intet annet å gjøre, selv om man ikke vil’’. 

Blør for drakta

Etter kampen mot Lugo, ble albaneren nok en gang spurt om den personlige situasjonen når det kommer til overgangsvinduet i januar, og svaret var nokså likt:

’’Som jeg har sagt tidligere, kan ikke jeg gjøre noe med spekulasjonene og bud som måtte komme’’. 

Grunnen til at Keidi er såpass verdsatt av supporterne, er viljen til å blø for drakta. Keidi er kjent som ’’El Pitbull’’ som får mange kort og er den spilleren som viser vei i krigen. Når Keidi blir spurt av Málaga Hoy om den økonomiske situasjonen i Málaga CF og faren for å gå en måned uten lønn, svarer 22-åringen: 

’’Dersom et slikt øyeblikk kommer, noe jeg ikke tror; velkommen skal den være. Dersom man ikke tjener en måned, hva skal man gjøre? Jeg føler meg absolutt ikke lurt av Málaga’’. 

Slike uttalelser er ganske uvanlig å høre fra en profesjonell fotballspiller i 2020, og det er nettopp slike holdninger og en slik vilje til å kjempe for drakta som blir så høyt verdsatt av supportere. 

Dobbelt statsborgerskap

Keidi Bare, som har et uvanlig albansk navn, forklarer at det var moren som hadde sett navnet ’’Keidi’’ på TV, og dermed bestemt seg for at det skulle være navnet. I tillegg har 22-åringen dobbelt statsborgerskap: et albansk og et gresk. Keidi kan selv forklare at han i to år ikke kunne spille for Atlético pga. det albanske passet. Derfor måtte han og familien gå til anskaffelse av et gresk pass. Dette kunne de gjøre, da de hadde bodd i landet ved en anledning tidligere. Det greske passet gjorde det dermed lettere for ’’El Pitbull’’ å spille i Europa.  

Keidi blir beskrevet av medspillere som en spiller som jobber ekstremt hardt og seriøst. Det fortelles at albaneren bruker 45 minutter etter hver eneste trening i gymmen. I tillegg er det en mann som er svært glad i familien sin. Han bor med familien og hans far er han største rådgiver og hjelper. 

Keidi Bare er en spiller som enhver supporter elsker å ha på laget sitt, og vi håper inderlig at Keidi blir med videre, for det er en spiller som trengs på dette laget.Offervilje, dedikasjon og lidenskap, det er det Keidi står for.


Arilds corner: Å være Málaga-supporter kan være tøft

Gjennom livet har de fleste opplevet opp- og nedturer. Det er som å seile på havet. Høye topper og dype bølgedaler. Vi som er supportere av Málaga CF er for tiden nede i en dyp dal. Men vi vet, håper og tror at vi snart er på vei oppover, mot lysere tider og opprykk.

Av Arild Kristiansen

Málaga CF har en glimrende storstue i La Rosaleda. Klubben har også den fantastiske kjernen med supersupportere, malaguistas, som aldri svikter. Klubben har faktisk hittil i år hatt er tilskuermengde på 15.000 – 25.000 på hjemmekampene i Segunda división (andredivisjon)!

Oso Polar øker medlemsmassen

Men, vi har også mistet noen medlemmer, ved naturlig avgang eller at medlemmer har flyttet til Norge eller andre land. Noen har falt fra fordi laget ikke klarte opprykket forrige sesong.

Vi ønsker selvfølgelig å øke medlemsmassen. Flere med årskort. Flere gjester på matchene som kanskje tegner fullt medlemskap senere. Flere følgere på Facebook og våre andre aktiviteter, deltakere på våre forskjellige arrangement, osv.Vi arbeider aktivt for å synes bedre i markedet og rekruttere bredere.

Det er krevende å drive en peña

Vi er den eneste offisielle norske, godkjente supporterklubben til Málaga CF. Det er et omfattende arbeid som gjøres daglig. Det er ikke bare å møtes, bli kjørt til hjemmematchene, sitte på fine og faste plasser på La Rosaleda og føle den sydlandske stemningen. For så å kjøre hjem med bussen der diskusjonen går høyt, premien for tippekonkurransen blir delt ut, osv.

Bak kulissene er det et kontinuerlig arbeid med å drifte og organisere aktivitetene; regnskaper, juridiske formaliteter, salg og markedsføring, informasjon. Møter og ulike oppgaver til de som engasjerer seg. Alt er basert på frivillig arbeid. Det er mange timer som blir lagt ned i løpet av året for.

Økonomien er en viktig del og handler om antallet betalende årskortmedlemmer, av oppmøtet på kampene, transporten som skal betales, flest mulig gjester som er med og bidrar med inntekter, aktiviteter, fester og reiser.

Hva skjer videre?

Vi kan ikke påvirke eierens, sjeikens, stadige hopp og sprell. Det må andre ta seg av, bl.a. Det spanske fotballforbundet, Andalucía-regionen, Málaga by, malaguistas, etc. Vi håper på oppgang for Málaga CF og lysere tider, bedre resultater, flotte fotballopplevelser og opprykk. Vi i Peña Oso Polar stiller opp. Vi er de norske malaguistas !


Kontakt med La Peña Oso Polar

Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer, følgere og alle som vil være med, bedre. Vi benytter Facebook og e-post.

Vil du bli med i supportergruppa Peña Oso Polare eller dra på fotballkamp med Málaga CF, ta kontakt på: www.facebook.com/pena-oso-polar E-post: penaosopolar@gmail.com

Av John Arild Folkvord, Málaga de Noruega

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.