Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kystens økologiske marked – for en sunnere livsstil

Kystens økologiske marked – for en sunnere livsstil

De fleste vet at økologisk jordbruk bidrar til renere livsstil og er et bedre og sunnere alternativ til konvensjonelle varer som matbutikkenes hyller bugner av. Men hva ikke alle vet, er at økologiske produkter også er lett tilgjengelige og ikke dyrere enn andre alternativ, iallfall på Costa del Sol med Asociación Guadalhorce Ecológicos markeder. Her har selgerne forstått at det ikke finnes etterspørsel hvis man har priser som tilsvarer de økologiske varenes egentlige verdi. Derfor er prisene de samme som i den kommersielle handelen. Og takket være at det økologiske markedet drar til forskjellige steder hver lørdag og søndag, er det lett å kjøpe førsteklasses garantert økologiske produkter på Costa del Sol.

Kystens økologiske marked er en opplevelse. Her dyrker eller produserer selgerne selv de fleste varene; som frukt og grønsaker, ost, mel, krydder, olivenolje, brød, egg, marmelader, m.m. Det finnes også mulighet til å oppleve rik gastronomi. Selgerne er nemlig veldig engasjerende og gir gjerne informasjon og serveringstips. De ser dessuten hele tiden etter nye produkter for å møte etterspørselen, og det jobbes iherdig med å utvide tilbudet til mer enn markedets opprinnelige frukt og grønnsaker. Selgerne vier sine liv til det de gjør, og de tror på sine produkter – som er renere, sunnere og mer skånsomme både mot mennesker, dyr og miljøet.

Kystens økologiske marked har eksistert i mer enn 15 år og arrangeres av Asociación Guadalhorce Ecológico, et samband for økologiske dyrkere og produsenter. Alle medlemmer er autoriserte fra i hvert fall CAAE (EU-godkjent merking av økologiske varer) som garanterer at varene er ekte.

For forbrukere finnes det dessuten et rabattsystem hvor man for en beskjeden årsavgift får rabatt på alt man handler.

For mer informasjon, markedsdager og steder, se:

Facebook: guadalhorceecologico

Instagram: @guadalhorceeco

Internett: www.guadalhorceecologico.org

E-post: guadalhorceecologico@gmail.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.