Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hvordan kommer CoVid-19 til å forandre reising?

Hvordan kommer CoVid-19 til å forandre reising?

Den globale pandemien har oppskaket våre reisevaner og berørt reisebransjen og turismen spesielt hardt. Pandemien kommer med stor sannsynlighet til å forandre våre framtidige reisemåter for alltid. Det er vanskelig å forutsi hvordan dette kommer til å se ut fremover. Derfor har Det Norske Magasinet funnet de følgende syv trendene som trolig vil styre våre reiseplaner etter pandemien. 

Betale ekstra for hygienen

Folk med bakteriefobi kommer til å kunne få mulighet til å betale ekstra for en spesialkabin, hvor rengjøringsstandarden er høyere, med oftere vasking og sanering. Luftfiltre kommer trolig til å vœre de samme for alle ombord, siden ventilasjonen er den primære kilden for å spre og derfor forhindre sykdommer. 

Fler togreiser

For å slippe lange kontrollkøer og dyrere flyreiser, kommer folk i stedet til å foretrekke å stige ombord på et tog. Å reise med tog har sine fordeler; de er ikke så trange, har vinduer som kan åpnes og er i tillegg mye mer miljøvennlige enn fly. 

Flere sure ansikter når du er syk 

Etter den nåværende situasjonen er verden overbevist om at sosial distansering er viktig. Det vil sees på som uakseptabelt å reise når man er forkjølet eller har andre sykdomssymptomer. Det er en stor sjanse for at du møter sure miner fra alle hold hvis du hoster eller nyser på en flyplass eller et fly.  

Øket krav på sanitet og hygiene 

Om du før Coronautbruddet ikke var en person som stadig vekk vasket hendene, så er det en stor mulighet for at du kommer til å bli det fremover. Den mest effektive måten å forhindre smittespredning, er å vaske hendene og holde avstand. Når det kommer til å skape tryggere hoteller, så er det en selvfølge at nøkkelen til fremgang er et øket krav til rengjøring. For å skape tillit blant gjestene, må man garantere et rent og sikkert hotell med regelmessig desinfisering av alle overflater og rom.

Reiseforsikringer må endres 

Når det kommer til å bestille billetter, kan de fleste av oss hoppe over ekstra bagasje, plassvalg eller bilutleie. Men et tillegg som vi sjelden vil glemme, er det som forsikrer flyturen. Per i dag beskytter denne forsikringen deg ikke for mange ting, ei heller et nytt pandemiutbrudd. I den nærmeste fremtid vil derfor flyselskaper og forsikringsselskap trenge å forandre sine forsikringer slik at de tilpasses vår nye virkelighet. 

Nye reisevaner

Verden forandres i takt med Coronapandemien og det gjør også vår måte å betrakte reiser. Forhåpentligvis har krisen fått oss til å tenke på en ny måte. Mange kommer til å behøve å bli forsikret om at det er trygt å reise igjen og vi vil dermed se mange forandringer som gjør reising sikrere. Flere av oss kommer derfor å velge hjemme-ferie som kan vœre minst like givende som langturen til den andre siden av kloden. Fordelen med å velge innenriksreiser, er at det bidrar til et redusert CO2 utslipp og støtter den nasjonale og lokale økonomien. 

Du kommer til å trenge mer enn et pass

Visse land kommer til å teste deg ved innreise, spesielt hvis du kommer fra et sted med sykdomsutbrudd. Du kommer antagelig til å nektes adgang hvis du ikke har attest på at du har enten blitt bra etter en infeksjon, eller at du er vaksinert. På kort sikt kan reiser komme til å defineres mer etter formål; et eksempel kan vœre forettningsreiser som må bekreftes som økonomisk virksomhet, mens bare et fåtall ansatte får reise. Visse land kommer til å åpne grensene når det er trygt for reisende igjen, men dette kan innebære midlertidige visum og flere dokumenter som du bør ta med deg når du reiser. 


Kilder:

thepointsguy.com

travelperk.com

wsj.com

reformtravel.se

Av Gabriella Elkhouri

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.