Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hjelp ditt lokalsamfunn gjennom krisen – tre enkle råd

Hjelp ditt lokalsamfunn gjennom krisen - tre enkle råd

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Der er ingen tvil om at små og mellomstore bedrifter lider under Corona-krisen. Som med alle andre kriser går også denne over. Og når faren er over, skulle det gjerne fremdeles være et blomstrende lokalt næringsliv.

Mange spør frustrert hvordan man kan hjelpe de butikkene som i disse dager er nødt til å holde stengt. Det er flere ting du kan gjøre for å hjelpe med å holde hjulene i gang for dine favorittbutikker og i ditt lokalsamfunn, og sørge for at vi kommer enda sterkere ut på den andre siden.

Ingen næringsdrivende forventer å leve av donasjoner, men mange butikker tilbyr nå alternative måter å tilby deres gode service på. Les her og få inspirasjon til hvordan du kan bidra.

Kjøp nå, bruk senere

Har du en favorittrestaurant eller en butikk som du liker å gå i, så vet du jo at du nok også skal komme der når alt har vendt tilbake til normalt, og vi kan feire de lune kveldene og våren komme. Betal for den middagen for to som du allikevel ville ha spist her i mars. Grip telefonen og arranger en bankoverførsel til din favorittcafe eller -restaurant, eller minn dem på at de kan bruke Bizum og overføre og motta penger på et sekund. Det kan bety en verden av forskjell for din lokale næringsdrivende, og du kommer taper ikke noe som du allikevel ikke ville ha brukt.

Blant annet cafeer, grønnsakhandlere, delikatesseforretninger, restauranter, hoteller, kosmetikere og frisører annonserer gjerne med denne løsningen i øyeblikket. Ring til din butikk og spør, med all sannsynlighet vil de være ekstremt takknemlige for gesten.

Bestill

Selv om du kanskje ikke får det levert i morgen, så få bestilt den sengen eller de møblene som du hadde tenkt å kjøpe uansett. Butikken er helt sikkert fleksibel. Kanskje får du også rabatt hvis du bestiller på et tidspunkt hvor det ikke strømmer inn med inntekter. Er det en investering som du allikevel hadde tenkt å foreta er det kanskje akkurat nå du kan få gjort et godt kjøp.

Reserver

Har du et arrangement til våren og skal bruke catering? Eller hva med vinen til sølvbryllupet? Selv om disse tingene ikke vanligvis er noe man betaler for et halvt år i forveien, kan det være en ide å få gjort bestillingen. Selv om det ikke klinger i kassen hos leverandøren av den grunn kan det bety mye for innehaveren å vite at bestillingsblokken er full når krisen er over.

Global krise – lokal løsning

Tenk på at når du støtter ditt lokale næringsliv bidrar du også til at ekspeditøren kan beholde jobben sin og kjøpe skolesaker til sine barn.

Og til slutt, kjære lesere, vi kommer ut av krisen og sikkert før vi vet ordet av det. Men du kan gjøre ditt for at din nabo også har en jobb og at din venn eller venninne også har en arbeidsplass til den tid.

La oss stå sammen i flokk og vise at vi tar oss av hverandre og ikke lar det slå oss ut. Vi er eksperter i å tilpasse oss – la oss imøtekomme de bedriftene som viser fleksibilitet og kreativitet i deres forsøk på å imøtekomme oss og vår nye (midlertidige!) situasjon.

Av Louise Mercedes Frank

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet