Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gjenåpning av Spania: Malaga jubler over Fase 1

Gjenåpning av Spania: Malaga jubler over Fase 1

Stemningen på Costa del Sol skiftet radikalt på mandag da hele provinsen tok steget inn i Fase 1 av regjeringens plan for å gjenåpne landet.

I Fase 1 kan nesten alle butikker åpne dørene, og barer og restauranter kan delvis åpne for servering. Samtidig har den personlige friheten for å være ute økt betraktelig. Málaga-provinsen må forbli i Fase 1 i minst 14 dager, dvs. frem til 1. juni. Deretter vurderes det om provinsen oppfyller vilkårene for å gå inn i Fase 2.

Mens det nye hverdagslivet tar form, jobber Madridregjeringen under sterkt press for å forlenge den nåværende unntakstilstanden (estado de alarma) til slutten av juni. Intensjonen er å bruke unntakstilstanden som et juridisk virkemiddel i de tre fasene av gjenåpningen, hvor blant annet individuell mobilitet er viktig for å redusere risikoen for smitte mellom regioner. Selv om smittetallene forbedres over hele landet er fortsatt 60 000 smittet av Covid-19.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.