Månedsmagasinet på Costa del Sol
EU-vaksinasjonssertifikat åpner for sommerreiser

EU-vaksinasjonssertifikat åpner for sommerreiser

EU-landene ble på onsdag enige om å innføre et felles vaksinasjonssertifikat som skal åpne opp for reiser i løpet av sommeren. Sertifikatet som innføres innenfor EU, går under navnet ‘digitalt, grønt sertifikat’, og skal blant annet inneholde informasjon om hvorvidt personen er vaksinert mot Covid-19, har testet negativt på en Covid-19-test eller er blitt frisk fra Covid-19. Sertifikatet kommer til å vœre gratis og tilgjengelig både digitalt og i papirformat. EUs medlemsland kommer fremdeles selv til å ha ansvar for å avgjøre hvilke helsemessige begrensinger som gjelder for reisende til deres land, men det skal samtidig legge til rette for unntak for reisende med digitalt, grønt sertifikat.

”Med det digitale, grønne sertifikatet jobber vi på et europeisk plan for å sikre at EUs innbyggere skal kunne reise trygt og med minimale begrensninger i sommer. Det digitale, grønne sertifikatet kommer ikke til å vœre et vilkår for å kunne bevege seg mellom EU landene og kommer ikke til å diskriminere på noe sett,” sier Didier Reynders, EU-kommissær med ansvar for rettslige spørsmål. Det grønne sertifikatet vil kunne anvendes fra den 26. juni.

(Kilder: Sveriges Radio og Europakommisjonen)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.