Månedsmagasinet på Costa del Sol
De mestscorende spanske spillerne i La Liga gjennom tidene!

De mestscorende spanske spillerne i La Liga gjennom tidene!

La Liga er en av de absolutt største ligaene i verden, og en av de beste konkurransene å følge med på. Noen vil kanskje si at Premier League i England er større, men når det kommer til kvalitet så er det ikke mye som kan måle seg med La Liga. Og det har vært tilfellet i mange år, for selv om ligaen de siste årene har vært dominert av Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, så er ligaen mer enn bare disse to. La Liga er mye mer enn bare Barcelona og Real Madrid også, og det vil du se av listen på de mestscorende spanske spillerne!

Noen kjente og noen ukjente navn

Enhver populær type tipping vil være overflødig for å tippe på hvem som leder listen, da det er Messi på 467 mål, fulgt av Ronaldo på 311. Men for å ta det første navnet i topp ti for spanske spillere så er det en spiller som holdt på før den andre verdenskrig. Guillermo Gorostiza for Athletic Blibao og Valencia gjorde 178 mål på 256 kamper. Han ble forbigått av Juan Arza, som avsluttet karrieren i 1957, etter å ha gjort 182 mål på 349 kamper.

Nummer 8 på listen er den velkjente David Villa, som gjorde mål for flere forskjellige klubber, hele 185 av dem på 352 kamper. Deretter har vi Santillana, Real Madrid legenden, som frem til 1988 gjorde 186 mål på 461 kamper. Etter han finner vi en annen legende, for Valencia, Edmundo Suarez, som hadde det fantastiske snittet på 195 mål på 231 kamper.

Legender i deres klubber

Pahiño hadde ikke et mye dårligere snitt, med hans 210 mål på 278 kamper, et snitt han opparbeidet seg i klubber som Celta, Real Madrid og Deportivo. Quini er et litt mer kjent navn, og hans opptredener for Sporting Gijon og Barcelona på 70- og 80-tallet ga 219 mål på 448 kamper. Nok en Barcelona spiller dukker opp deretter, da Cesar Rodriguez gjorde 223 mål på 353 kamper. Vi vil også debattere om vi bør inkludere Alfredo di Stefano i listen, for selv om han ble født i Argentina så representerte han også det spanske landslaget. Han gjorde 227 mål på 329 mål, og er generelt som en av de beste spillerne gjennom tidene, uansett nasjonalitet.

De to på topp

Den spanske spilleren som har gjort nest flest mål er ingen annen enn den vaskekte legenden Raul. Ironisk nok har han ikke det beste snittet, men hans 228 mål på 550 kamper er legendemateriale uansett hvordan man ser på det. Det gir han femteplass på listen totalt sett, slått av de to overnevnte, og Hugo Sanchez.

Men når det kommer til spanjoler er det Telmo Zarra som leder listen, hans mål fra 1940 til 1955 løfter han høyt opp, med 251 mål på 278 kamper. Et snitt slått av bare Messi og Ronaldo! Hvorvidt nye spillere til ligaen vil komme opp på disse tallene gjenstår bare å se!


Awais Dar er lidenskapelig opptatt av å skrive om helse, teknologi, utdanning, økonomi, samt forretningsgrunnlag og litt i igamingindustrien. Han har en erfaring på 10 år med å lage fantastisk og nyttig innhold for å levere ideer / kunnskap til mennesker.

Founder of EBZPRO  & Ranker Times

Av Awais Dar

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.