Månedsmagasinet på Costa del Sol
Covid = internasjonal korrupsjonskrise

Covid = internasjonal korrupsjonskrise

Spania skåret # 32 ifølge Corruption Perceptions Index eller korrupsjonsoppfatningsindeksen for 2020. Indeksen er utarbeidet av Transparency Internasjonal, en global forening mot korrupsjon. Indeksen rangerer oppfatningen av offentlig korrupsjon i 180 land ifølge eksperter og forretningsfolk. Ikke helt uventet var Norge, Sverige, Danmark og Finland blant de 10 landene med minst oppfattet korrupsjon, med 3 til 7 poeng. På den andre siden av skalaen var blant annet Somalia, Syd-Sudan, Syria, Yemen og Venezuela med 176-179 poeng. 

«Covid er ikke bare en helse- og økonomisk krise. Det er en korrupsjonskrise som vi for øyeblikket ikke greier å styre. Det siste året har vœrt en prøvelse for alle styresmakter, og de landene med mest korrupsjon har vœrt mindre i stand til å møte utfordringene. Men selv land som ligger høyt på korrupsjonsoppfatningsindeksen må umiddelbart se på deres rolle i opprettholdelsen av korrupsjon hjemme og i utlandet,» uttalte lederen for Transparency International, Delia Ferreira Rubio. 

(Kilde: Transparency International)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.