Månedsmagasinet på Costa del Sol
Covid-19: Restriksjonene revurderes

Covid-19: Restriksjonene revurderes

De nåværende Covid-19 restriksjonene blir revurdert av Junta de Andalucía og deres eksperter nå på fredag. Skjer det endringer, vil de tre i kraft fra søndag den 10. januar. Juntaen ligger ikke skjul på sin bekymring over utviklingen i Covid-19 smitten siden tidlig desember, hvor man gjennomførte flere lempelser i restriksjonene. Den økede mobiliteten, spesielt mellom jul og nyttår, og de økede åpningstidene i restaurantbransjen har fått øket smittetallene og presset på sykehusene – også langs Costa del Sol. Flere steder i Spania har man derfor allerede gjennomført nye restriksjoner for å bremse den fryktede smitten. 

Samtidig er man i full gang med å vaksinere beboere på landets pleiehjem, samt personal på landets sykehus og pleiehjem. I flere regioner har man hittil bare anvendt mellom 25 og 50 prosent av de disponible vaksinene grunnet personalferie og det faktum at mange som bor på pleiehjem har tilbragt julen med familien. Den lille ‘forsinkelsen’ i planen for vaksinering av befolkningen uroer allikevel ikke myndighetene.  

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.