Månedsmagasinet på Costa del Sol
Covid-19: Restriksjonene begynner å virke

Covid-19: Restriksjonene begynner å virke

De mange restriksjonene innsatt i forsøk på å redusere Covid-19 smitten begynner å gi resultater. Det gjelder både for Málaga-provinsen, Andalucía og Spania generelt. 

Lokalt er det i de siste 24 timene (tirsdag) registrert 191 nye smittetilfeller. Det er en halvering i forhold til de verste dagene for bare en uke siden. I Andalucía ligger de daglige smittetallene stabilt på under 3.000, mot 4.000–5.000 sist uke. Samme utvikling ses i det øvrige Spania, hvor de daglige smittetallene den siste ukes tid har falt med cirka 30 prosent. I 13 av landets 17 regioner er smittetallene stabilisert eller fallende. Ekspertene er enige om at tallene fortsatt er for høye og at presset på helsevesenet flere steder er bekymrende stort. Men likeledes er man enige om at utviklingen er positiv, at restriksjonene begynner at gi den ønskede effekten, og at de fallende smittetallene om et par uker bør lette trykket på sykehusene. Det er nemlig nå begrunnet håp for at antall kurerte pasienter vil overstige antall nye innleggelser. 

(Kilde: dagbladene Diario Sur og MálagaHoy)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.