Månedsmagasinet på Costa del Sol
Covid-19: Pfizer vaksinen også på vei til Spania

Covid-19: Pfizer vaksinen også på vei til Spania

Testresultatene på den nye Covid-19 vaksinen fra Pfizer vekker glede og optimisme i store deler av verden – også i det spanske helsedepartementet. Via felles EU innkjøp, har Spania sikret seg nok enheter til å kunne vaksinere ti millioner innbyggere med den nye vaksinen. 

Myndighetene håper å motta vaksinen på begynnelsen av det nye året. Den nye Covid-19 vaksinen er utviklet i samarbeid mellom det amerikanske laboratoriet Pfizer og det tyske firmaet BionTech. Vaksinen er testet på 44.000 mennesker og på mandag ble det offentliggjort at produktet er 90 prosent effektivt mot Covid-19 smitten. Det forventes at det kommer minst en håndfull andre vaksiner på markedet i første halvdel av 2021. Den første blir vaksinen fra Oxford / AstraZaneca, som antagelig når Spania rundt jul eller på begynnelsen av det nye året. Innledningsvis vil det bare være nok enheter til å vaksinere personalet i helsevesenet og utvalgte grupper blant eldre. 

(Kilde: TV-kanalen TVE og dagbladet MálagaHoy)    

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.