Månedsmagasinet på Costa del Sol
Covid-19: Fallende smittetall i Andalucía

Covid-19: Fallende smittetall i Andalucía

Med 3.380 nye smittede i Andalucía (tirsdag), fortsetter den positive tendensen med et svakt fall i de daglige smittetallene. For bare en drøy ukes tid siden lå de daglige tallene nemlig på mellom 4.000 og 5.000 nye smittede. Til gjengjeld er presset på sykehusene i Granada og Sevilla nå så stort at myndighetene seriøst overveier å overføre pasienter til Málaga, hvor sykehusene ikke er overbelastet. 

I det øvrige Spania har antall nye Covid-19 smittede også falt en anelse. Selv om det er positivt, er situasjonen fortsatt ”sterkt bekymrende” som helseminister Salvador Illa formulerer det. Av samme årsak har hans departement nettopp innført obligatorisk PCR test for turister som kommer fra land med høye Covid-19 tall. Ministeren tror ikke de nåværende restriksjonene i Spania vil foreløpig bli lempet. Til gjengjeld har han stor tiltro til de nye vaksinene. Den spanske staten har kjøpt inn rikelig og vil ”innen månedens utgang ha en detaljert plan klar for hvor og hvordan vaksinene skal oppbevares og hvilke befolkningsgrupper som skal tilbys vaksinen først. Slik kan vi til våren påbegynne en massiv vaksinering av befolkningen,” forteller Salvador Illa.

(Kilde: dagbladene Diario Sur og MálagaHoy)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.