Månedsmagasinet på Costa del Sol
Covid-19: Aktuell vaksinering

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

En million mennesker i Spania har nå fått begge dosene av Covid-19-vaksinen. 47 dager etter at Spania startet vaksinasjonskampanjen på et pleiehjem i Guadalajara på den 27. desember, har nesten 1 million innbyggere nå fått begge dosene av vaksinen. Ifølge informasjonen fra helsedepartementet har totalt 1.000.485 mennesker i Spania – d.v.s. rundt 2,1 prosent av landets 47 millioner innbyggere – fått begge stikkene.

Vaksinasjonsprosessen går allikevel for sakte for å gjøre det mulig for Spania å nå målet om å ha vaksinert 70 prosent av befolkningen innen enden av sommeren, og dermed oppnå flokkimmunitet.

Siden vaksinekampanjen begynte i Spania, har landet mottatt totalt 2.914.755 doser. Av disse har 83,1 prosent, eller 2.423.045 enheter, blitt gitt, dvs. over 51.000 om dagen. Men hvis Spania vil at 33 millioner mennesker skal bli vaksinert innen slutten av september, må man gi en kvart millioner sprøyter daglig. Helsedepartementet har påpekt at forsinkelsene i de første ukene var forårsaket av leveranseproblemer og produksjonsjusteringer.

Av de 2,4 millioner vaksinedosene som hittil har blitt gitt i Spania er mesteparten (mer enn 2,3 millioner) fra Pfizer/BionTech.

(Kilde: Diario Sur)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet