Månedsmagasinet på Costa del Sol
AstraZeneca til 60-69 åringer

Etter en timelang debatt ble den spanske helseministeren og landets 17 regioner torsdag enige om å gjenoppta vaksineringen med den svært så omtalte Covid-19-vaksinen fra AstraZeneca – men bare til innbyggere mellom 60 og 69 år. Det er snakk om å utvide aldersgruppen til 70 år. Myndighetene skal også beslutte hva som vil skje med de cirka to millioner innbyggerne som har fått den første dosen, og som ifølge planene skal få den andre dosen innen kommende uker/måneder. Dette gjelder folk i alle aldersgrupper i essensielle næringer.

Beslutningen om utelukkende å bruke vaksinen til innbyggere over 60 år, treffes etter en rekke tilfeller av blodpropp hos primært kvinner under 60.

Målt i hele Europa er det ifølge Det europeiske legemiddelkontoret (EMA) 6,5 personer per én million mottagere av vaksinen som er fått blodpropp. Nesten 90 prosent av de rammede har blitt friske igjen.

(Kilde: El País og MálagaHoy)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.