Månedsmagasinet på Costa del Sol
Andalucía vil være «veldig nœr» flokkimmunitet i juni

Andalucía vil være «veldig nœr» flokkimmunitet i juni

Junta de Andalucias talsmann, Elías Bendodo, sier at regionen, med 70 prosent av befolkningen vaksinert i juni, ikke vil ha oppnådd flokkimmunitet – men det vil være «veldig nœr».

Dette målet, sa han, er viktig for at månedene juni, juli og august kan fungere så normalt som mulig, og at sommeren, hva angår turisme, går bra. For å understøtte denne forutsigelsen påpekte Bendodo at allerede 2,8 millioner mennesker i Andalucía har mottatt den første dosen av vaksinen (mens omkring 750 000 har fått begge stikkene), og i mai vil 500 000 personer bli vaksinert i uken, et tall som vil stige ytterligere i juni.

Siden vaksinasjonshastigheten har økt og antall smittede i Andalucía er nedadgående, er Bendodo optimistisk: ”Med forsiktighet kan vi begynne å se et lys i enden av ​​tunnelen. Vi er allerede på vei til normalitet. Det vil stadig ta tid, men vi er i de siste månedene av pandemien.”

Bendodo sa at han håper at sentralregjeringen i neste uke vil treffe en avgjørelse om hvilken juridisk myndighet den vil legge i regionenes hender for å vedta foranstaltninger som begrenser mobiliteten hvis smitten øker igjen.

(Kilde: Sur in English)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.